LEDIG STILLING PÅ UNIVERSITETET I STAVANGER

Postdoktor innen kvalitet og sikkerhet i helsetjenesten

Søknadsfrist: 30.09.2024

UiS hovedlogo positiv RGB

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 2.200 ansatte. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. Vår felles retning skal drives frem av omtanke for grønn og bærekraftig omstilling og rettferdig samfunnsutvikling, gjennom nye måter å forvalte naturressursene på og legge til rette for bedre byer og lokalsamfunn. Energi, helse og velferd, læring for livet er våre satsingsområder.

I samspill og dialog med våre omgivelser regionalt, nasjonalt og internasjonalt har vi et åpent og innovativt klima for utdanning, forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid, nyskapning, formidling og museumsvirksomhet. Den faglige virksomheten ved universitetet er organisert i seks fakultet med 13 institutt og to nasjonale forsknings- og kompetansesenter i tillegg til Arkeologisk museum. Vi er medlem i det europeiske nettverket for innovative universitet - European Consortium of Innovative Universities. Universitetet ligger i den mest attraktive regionen i landet med 300.000 innbyggere. Stavangerregionen har et dynamisk arbeidsmarked og tilbyr en rekke spennende kultur- og fritidsaktiviteter.

Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.

Det helsevitenskapelige fakultet tilbyr bachelorutdanninger i sykepleie og paramedisin, mastergradsutdanninger i helsevitenskap, i jordmorfag, i helsesykepleie, i rus og psykisk helsearbeid, i prehospitale tjenester og i sykepleie med spesialisering i anestesi-, intensiv- og operasjonssykepleie samt videreutdanning i kreftsykepleie.

Videre tilbys forskerutdanning (PhD) i helse og medisin og forskerskolen PROFRES - Nasjonal forskerskole for profesjonsrettet og praksisnær forskning på områdene helse, velferd og utdanning. Fakultetet har følgende programområder for forskning: Profesjonelle relasjoner i velferdsyrker, Helsefremming ved kroniske plager, E-læring, omsorgsteknologi og simulering, Livsfenomener og omsorg, og Samfunnsdeltakelse i skole og arbeidsliv. Forskningssenteret SHARE - Senter for kvalitet og sikkerhet i helsetjenesten er også hjemmehørende ved fakultetet. Det er i dag ca. 250 ansatte (inklusiv stipendiater og postdoktorer) og ca. 1400 studenter tilknyttet fakultet.

Avdeling for kvalitet og helseteknologi skal bidra til å gi pasienter og brukere helsetjenester av høy kvalitet. Fagprofilen innebærer stor vekt på pasientsikkerhet, helseteknologi, pasientrettigheter, samhandling og involvering av pasienter, brukere og pårørende. Avdelingen vektlegger en tverrfaglig tilnærming og involvering av studenter, pasienter, brukere og helsepersonell i alle kjerneaktiviteter. Avdelingen har ca. 105 ansatte med en samlet kompetanse som dekker alle nivåer i helsetjenestene.

Vil du bidra til helsetjenesteforskning på mental velvære og resiliens i primærhelsetjenesten?

Om stillingen

Universitetet i Stavanger har ledig stilling postdoktor innen kvalitet og sikkerhet i helsetjenesten ved Det helsevitenskapelige fakultet, Avdeling for kvalitet og helseteknologi. Stillingen er ledig fra 01.12.2024.

Formålet med stillingen er at postdoktor skal opparbeide seg en forskerprofil og kompetanse som gjør vedkommende kvalifisert for å søke stilling som førsteamanuensis. Stillingen kan i tillegg gi annen kompetanse med relevans for postdoktorens videre karriere. 

Stillingen er tilknyttet SHARE - Senter for kvalitet og sikkerhet i helsetjenesten og forskningsprosjektet Support4Resilience (S4R): "Strenghtening resilience and mental wellbeing through the Support4resilience toolbox for leaders in elderly care".

Forskningssenteret SHARE ble etablert i 2017 og er ett av åtte forskningssentre ved UiS. SHARE bygger på langvarig forskning innen kvalitet og sikkerhet i helsetjenesten, og er et strategisk prioritert forskningsområde ved Det helsevitenskapelige fakultet. Samarbeidspartnere i SHARE er Universitetet i Stavanger, NTNU Gjøvik, og Oslo Universitetssykehus. SHARE har en tverrfaglig profil med mer enn 70 forskere tilknyttet senteret.

Stillingen er eksternt finansiert fra EU gjennom forsknings og innovasjonsprogrammet Horisont Europa.

Kvalifiseringsarbeidet gjennomføres ved universitetet. Det forutsettes at den som ansettes arbeider på full tid med prosjektet, og at vedkommende utgjør en del av det faglige miljøet.

Om prosjektet

Den som ansettes vil være tilknyttet forskningsprosjektet Support4Resilience. Målet med prosjektet er å beholde og rekruttere helsepersonell gjennom å bedre arbeidsforholdene de arbeider under. Prosjektet skal oppnå sine målsetninger gjennom utvikling og testing av digitale verktøy for ledere i helsetjenesten.

Den stadig økende etterspørselen etter helsetjenester blant annet på grunn av en aldrende befolkning har skapt et behov for kvalifiserte helsearbeidere, spesielt innen eldreomsorgen. Europeisk eldreomsorg opplever mangel på arbeidskraft, mangel på kvalifisert helsepersonell, og en stor ubalanse mellom krav og tilgjengelige ressurser, noe som forårsaker stress, utbrenthet og redusert mental velvære og velvære blant ansatte, ledere og pårørende. Ubalansen mellom tilgjengelige ressurser og krav i eldreomsorgen gjør at en økende andel av eldre blir ivaretatt i egne hjem av sine pårørende. Forskningsprosjektet Support4Resilience skal adressere flere av disse utfordringene. Prosjektet har som mål å styrke resiliens og mental velvære hos ansatte og pårørende i europeisk eldreomsorg gjennom utvikling, testing og evaluering av digitale verktøy for ledere. Verktøyene skal testes ut i seks europeiske land, og vil være tilpasset ulike kontekster og ulike deler av tjenestene.

Postdoktorprosjektet vil fortrinnsvis være tilknyttet utviklingen av innholdet i de digitale verktøy som skal utvikles. Utover det ha fokus på implementering og evaluering av implementeringsprosessen.

Postdoktor ansettes for en periode på tre eller fire år, avhengig av stillingsprosent. Det er ønskelig at postdoktor har minimum 75% stilling. Stillingsprosent og ansettelsesperiode avgjøres i rekrutteringsprosessen.

Posisjoneringsskisse

Som søker må du utarbeide en kortfattet posisjoneringskisse for et postdoktorprosjekt inkludert egen motivasjon for stillingen. Prosjektet skal tilpasses Support4Resilience prosjektet og definere innretning, relevans og teoretisk- og metodisk tilnærming. I skissen tar du utgangspunkt i prosjektet skissert ovenfor. Hovedformålet med skissen er at komiteen får et innblikk i din kompetanse og motivasjon for stillingen. Skissen skrives på norsk eller engelsk og anses som et obligatorisk vedlegg som vil inngå i kompetansevurderingen. Posisjoneringsskissen vil bli vurdert i forhold til relevans, kvalitet og integrasjon av S4R-prosjektets områder. 

Søknader som leveres uten skisse vil ikke bli vurdert. Posisjoneringsskissen skal være maximum tre sider. I løpet av de tre første månedene av ansettelsesperioden vil skissen og fremdriftsplan bli videreutviklet i samarbeid med tildelt mentor i prosjektet.

Kvalifikasjoner

Du må ha doktorgrad innenfor et relevant område for kvalitet og sikkerhet i helsetjenesten innenfor helsefaglig eller samfunnsvitenskapelig retning. Doktorgraden må være avlagt innen et fagfelt relevant for prosjektet fortrinnsvis tilgrenset resiliens, ledelse, kvalitet og sikkerhet, arbeidsmiljø, mental velvære, implementerings forskning, utvikling av læringsverktøy eller lignende.

Doktoravhandlingen må være levert til vurdering innen søknadsfrist for stillingen og godkjent før tiltredelse. Søkere som har levert doktorgradsavhandlingen innen de siste fem årene vil bli prioritert. 

Du må ha gode ferdigheter i engelsk og norsk, både skriftlig og muntlig ved tiltredelse.

Videre vektlegges:

  • den vitenskapelige kvaliteten på prosjektet og forskingsrelatert relevans
  • faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre prosjektet innenfor tidsrammen
  • internasjonal erfaring og nettverk
  • kvalifikasjoner innenfor nyskaping, innovasjon og kommersialisering av forskning
  • kommunikasjons- og samarbeidsevner, og evne til å gå inn i faglige fellesskap på tvers av fagområder
  • evne til å arbeide selvstendig og strukturert
  • motivasjon, arbeidskapasitet og entusiasme for forskning

Vi tilbyr

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag
  • et ambisiøst arbeidsfellesskap og et inkluderende arbeidsmiljø
  • kollegabasert veiledningsprogram, NyTi dersom du skal undervise
  • tilgang til Lifekeys, digital tjeneste for ivaretakelse av egen mental helse og livskvalitet
  • lønn etter Statens lønnsregulativ l.pl 17.510, kode 1352, kr 550.000 - 650.000 bto pr år. I særskilte tilfeller kan høyere avlønning vurderes. Fra lønnen trekkes lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.
  • medlemskap i Statens pensjonskasse som sikrer gode pensjons- og forsikringsordninger
  • mer om ansattgoder og fordeler på uis.no

Mangfold

Mangfold er en ressurs i arbeids- og læringsmiljøet ved UiS. Når vi har ulike bakgrunner og erfaringer, kan vi se utfordringer fra flere vinkler og finne bedre løsninger.

På UiS er vi opptatt av å vise respekt for hverandres ulikheter, og legger til rette for ansatte med nedsatt funksjonsevne. Vi tar hensyn til dine behov og din situasjon i ulike livsfaser. 

Synes du denne stillingen er interessant, oppfordrer vi deg til å søke, uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du i en periode har vært utenfor arbeidslivet. 

Er det kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, innkaller vi minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. Kjenner du deg igjen i en av disse kategoriene, kan du krysse av i jobbsøkerportalen vår.

Les mer om kravene for å bli vurdert som søker i disse gruppene her.

Universitetet vil rekruttere flere kvinner til postdoktorstillinger innenfor fagområdet. Dersom flere søkere anses å ha likeverdige kvalifikasjoner, vil en mann bli prioritert foran en kvinne.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

  •  Førsteamanuensis Cecilie Haraldseid-Driftland, tlf: 98438930, epost: cecilie.haraldseid@uis.no,
  • Prosjektleder og professor Siri Wiig, tlf: 51834288/ 90511290, epost:siri.wiig@uis.no
  • Avdelingsleder Nina Hjertvikrem, e-post: nina.hjertvikrem@uis.no.

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til senior HR-rådgiver Margot A. Treen, tlf: 51831419 e-post: rekruttering@uis.no.

Søknad

Søk stillingen elektronisk via «Søk stillingen» på denne siden. Her registreres minimum, søknadsbrev, relevant utdanning og arbeidserfaring samt språkferdigheter. I søknadsbrevet må du få frem dine forskningsinteresser og motivasjon for stillingen.

Følgende må lastes opp som vedlegg til søknaden:

  • posisjoneringsskisse
  • CV med fullstendig oversikt over utdanning og erfaring
  • dokumentasjon på fullført doktorgrad. Dersom du ikke har fullført doktorgraden, kan du vedlegge en bekreftelse fra institusjonen på forventet dato for oppnådd doktorgrad. 
  • fullstendig liste over vitenskapelige arbeider med opplysninger om hvor de er offentliggjort. Du kan også laste opp/lenke til inntil fem vitenskapelige arbeider, inklusiv doktorgradsavhandlingen eller publisert monografi basert på avhandlingen.
  • vitnemål, attester, samt dokumentasjon på annen aktivitet som vurderes relevant

Søknaden vil bli vurdert ut fra informasjonen som foreligger i Jobbnorge ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kompetansekravene som er beskrevet over.

Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen må disse komprimeres før opplasting.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge vil du bli varslet om dette.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i Jobbnorge.

Generell informasjon

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Dersom søknaden din vurderes å være i strid med kriteriene i sistnevnte lovverk vil du få denne avslått uten videre vurdering.

Ansettelse som postdoktor er regulert i Forskrift til universitets- og høyskoleloven (universitets- og høyskoleforskriften). Universitetet benytter inntil videre vilkår i tidligere forskrift.

Vi legger vekt på forskningsarbeidenes kvalitet, relevans og betydning og ikke på hvor arbeidene er publisert. Dette i samsvar med prinsippene i The San Fransisco Declaration on Research Assessment (DORA).

Din kompetanse for stillingen, ut fra dokumentasjon registrert i Jobbnorge, vil bli vurdert av en intern komite. 

På bakgrunn av komiteens uttalelse vil aktuelle søkere bli invitert til intervju. Det vil også bli innhentet referanser for aktuelle kandidater. Mer om ansettelsesprosessen på våre nettsider.

UiS har avtale om immaterielle rettigheter med det formål å sikre rettigheter til åndsverk som er opprettet av ansatte, inkludert forskningsresultater.

Det er en forutsetning at du bosetter deg slik at du kan være tilstede ved, og tilgjengelig for, fagmiljøet på arbeidsplassen i ordinær arbeidstid.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS