Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Stipendiat i PRISONHEALTH-prosjektet

Søknadsfrist: 10.05.2021

Vil du være stipendiat i PRISONHEALTH-prosjektet?

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for klinisk medisin har sin primærvirksomhet i krysningspunktet mellom universitets- og sykehussektoren, og samarbeider tett med universitetssykehusene i Oslo (OUS) og Akershus (Ahus). Instituttet er ledende innen klinisk medisin og medisinsk forskning i Norge, og har høy undervisnings- og forskningsaktivitet. Arbeidsfeltet er bredt, og instituttet preges av solid faglig kompetanse, mangfoldighet og kompleksitet. Institutt for klinisk medisin er UiOs største institutt med i underkant av 800 medarbeidere. Instituttet huser to Sentre for fremragende forskning (SFF) og fem K. G. Jebsensentre. Instituttet er underlagt Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Om stillingen

Senter for rus- og avhengighetsforskning (SERAF) ved Universitet i Oslo er deltaker i forskningsprosjektet PRISONHEALTH. Prosjektet ledes av Professor Thomas Ugelvik ved Institutt for kriminologi og rettssosiologi ved Juridisk fakultet. Seniorforsker Anne Bukten er ansvarlig for delprosjektet som er lagt til medisinsk fakultet. PRISONHEALTH-prosjektet er finansiert av Norges forskningsråds VAM-program. I PRISONHEALTH-prosjektet skal det nå ansettes en stipendiat ved medisinsk fakultet med arbeidsplass på SERAF. SERAF sitt hovedfokus er klinikk-nær rusmiddelforskning, inkludert veiledning og undervisning. Fagmiljøet er tverrfaglig og forskningen er organisert i forskergrupper. SERAF har som mål å være en sentral forskningsaktør både nasjonalt og internasjonalt.

Forskningsprosjektet "Prisoner health in healthy prisons: Punishment, marginalisation, and access to welfare” (PRISONHEALTH) studerer helsetjenester i norske fengsler, de helsemessige konsekvensene av et fengselsopphold og hvordan kriminalomsorgen kan tilby innsatte sunne og helsebringende omgivelser. PRISONHEALTH fokuserer på kriminologiske, medisinske og juridiske problemstillinger knyttet til fengselet som arena for velferdsstatlig tjenesteytelse. Målsetningen er å styrke helsetjenestene innen norsk kriminalomsorg og samtidig bedre forstå hvordan fengsler kan fungere som arena for vekst og utvikling.

Stipendiaten skal gjennomføre et delprosjekt, men også inngå i prosjektets tverrfaglige forskergruppe. Stillingen er av tre års varighet. Delprosjektet som legges til SERAF er et kvantitativt prosjekt som forutsetter kobling av data fra en rekke offentlige registre, som for eksempel nasjonale helseregistre og registerdata knyttet til arbeid og inntekt. Delprosjektet vil foregå i parallell til SERAF-prosjektet PriSUD (Diagnosing and treating substance use disorders in prison) som bygger på det samme metodegrunnlaget.

Mer om stillingen

Stipendiatstillingen er en utdanningsstilling og har fullført forskerutdanning fram til doktorgrad som mål. Alle stipendiater ved Det medisinske fakultetet er forpliktet til følge doktorgradsprogrammet for graden ph.d. ved Universitetet i Oslo.

Den som ansettes i stillingen som stipendiat må søke opptak på doktorgradsprogrammet senest tre måneder etter oppstart i stillingen.

For informasjon om søknadsprosess og krav i forbindelse med søknad om opptak på Det medisinske fakultets ph.d.-program, vises det til følgende nettside.

Karakterkrav for opptak på ph.d.-programmet vil ikke gjelde søkere med norsk legeutdanning. Søkere med utdannelse fra utlandet, må som hovedregel tilfredsstille karakterkrav for at opptak skal kunne innvilges.

Arbeidsoppgaver

Vi søker en dedikert forsker som helst innehar erfaring fra kvantitativ forskning. Du må ha interesse for å forske på temaområdet rusbehandling i fengsel og en rekke ulike behandlingsutfall. For å undersøke rusbehandling i fengsel skal vi koble offentlige tilgjengelige registre, som skal danne grunnlag for statistiske analyser. Initialt i prosjektet inngår også oppgaver knyttet til å bearbeide eksisterende data samt å tilrettelegge data for analyser.

Kvalifikasjonskrav

  • Master/profesjonsutdanning på relevant fagområde
  • Primær kvantitativ metodekompetanse er nødvendig
  • Gode analyseferdigheter prioriteres
  • Erfaring med programmer som SPSS/STATA/R etc. prioriteres
  • Interesse for forskning på områdene fengsel, rus og behandling er ønskelig
  • Det forventes svært god formidlingsevne skriftlig og muntlig på norsk/nordisk og engelsk
  • Erfaring med vitenskapelig publisering prioriteres

Personlige egenskaper

  • Du må være selvstendig, initiativrik og ansvarsbevisst med god evne til prosjekt- og teamdeltagelse
  • Du må ha gode samarbeids- og kommunikasjonsevner, samt evne til å jobbe som del av et team
  • Du bør være resultatorientert og ha god gjennomføringsevne

Ved vurdering av søknadene blir det lagt vekt på søkerens faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre forskningsprosjektet. Snarlig tiltredelse er ønskelig.

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr 482 200 til kr 526 000 avhengig av kompetanse i stillingskode SKO 1017 stipendiat
  • Pensjonsordning i Statens Pensjonskasse
  • Stilling i en IA-virksomhet
  • Gde velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • kopier av vitnemål og attester
  • fullstendig publikasjonsliste
  • eventuelle faglige arbeider som det skal tas hensyn til ved utvelgelsen

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det vil bli avholdt intervjuer for aktuelle søkere.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

For nærmere opplysninger om stillingen kontakt:

  • Seniorforsker Anne Bukten ved SERAF, anne.bukten@medisin.uio.no eller professor Thomas Ugelvik ved IKRS, thomas.ugelvik@jus.uio.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS