LEDIG STILLING VED OSLOMET

Stipendiat innen religions- og etikkdidaktikk

Søknadsfrist: 16.01.2022

OsloMet

OsloMet – storbyuniversitetet er landets tredje største universitet, med over 20 000 studenter og mer enn 2000 ansatte. OsloMet leverer kunnskap og yrkesutøvere samfunnet er avhengig av, og er tett på arbeidslivets behov. OsloMet er et urbant og mangfoldig universitet med internasjonalt preg og et attraktivt studie- og arbeidssted med studiesteder midt i Oslo og på Kjeller ved Lillestrøm. Tilstedeværelsen i hovedstadsregionen gir universitetet gode muligheter til å forstå og høste fordelene av byens varierte befolkningssammensetning.

Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI) har ca. 550 ansatte og 7000 studenter, og holder til i Oslo og Akershus. Fakultetet består av fire institutter og Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Fakultetet utdanner fremtidens lærere fra barnehage til og med videregående skole, i nært samarbeid med praksisfeltet. Fakultetet tilbyr ph.d. i utdanningsvitenskap for lærerutdanning. I tillegg tilbyr fakultetet utviklingsstudier og utdanning i tegnspråk og tolking. Mangfold er en kjerneverdi for fakultetets virksomhet. Forsknings- og utviklingsarbeidet er profesjonsrettet, praksisnært og internasjonalt orientert.

Institutt for grunnskole- og faglærerutdanning (GFU) har sterke fagmiljøer innen skolefag, pedagogikk og digital kompetanse og utdanner lærere til norsk skole i nært samarbeid med praksisfeltet. Instituttet tilbyr bachelor- og masterstudier og bidrar til kompetanseheving av ansatte i skolen gjennom etter- og videreutdanning.

Stipendiat innen religions- og etikkdidaktikk

Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier har ledig en åremålsstilling som stipendiat. Stipendiaten vil være en del av forskningsprosjektet RomForsk: Utforskende læring med virtuelle rom i religions- og etikkundervisning og tilknyttet RLE-seksjonen. Stipendiatstillingen finansieres som 100% stilling i tre år og har forskerutdanning fram til doktorgrad som mål. Stillingen er ledig fra 01.09.2022.

RomForsk tar sikte på å evaluere den didaktiske verdien av VR-teknologi, nærmere bestemt 360-bilder og -video både med og uten VR-briller. Med utgangspunkt i pedagogisk designforskning (eng. educational design research) er prosjektets kjerne utvikling av ulike undervisningsforløp som prøves ut i iterative intervensjoner i samarbeid med praksisfeltet, samtidig som man innhenter data med ulike kvalitative metoder. Et sentralt mål er å øke forskningens praksisrelevans ved å bidra med vitenskapelige og teoretiske innsikter samtidig som man designer undervisningsressurser for praksisfeltet. Les mer om RomForsk-prosjektet HER.

Stipendiaten vil også tilknyttes RLE-seksjonen som har religion, livssyn, etikk og RLE-didaktikk som sine kjerneområder i forskning og undervisning. Seksjonen har to professorer, en dosent, to førsteamanuensiser og en universitetslektor som til sammen har bred kompetanse på en rekke ulike emner og forsker på basisfaglige så vel som praksisnære problemstillinger.

Les mer om fakultetet og instituttet HER

Les mer om våre forskergrupper HER

Arbeidsområde

RomForsk består i dag av fire mindre delprosjekter som ledes av masterstudenter og ett i regi av prosjektleder i samarbeid med lærer/lærerutdanner. En stipendiatstilling forventes å bidra med en designstudie som gjennomfører iterative sykluser på ungdomsskolen i KRLE, og som bygger på innsamlet data og foreløpige funn i gruppen. Søkere må utvikle en prosjektskisse som undersøker bruken av 360materialer på ungdomsskolen. Det er ønskelig at prosjektet spiller på kunnskapsoverføringer på tvers av lærerutdanningen og skolen, for eksempel ved å innhente data fra mindre intervensjoner i lærerutdanning i en tidlig fase av prosjektet, og/eller involvere lærerstudenter i deler av prosjektet.

Kvalifikasjoner og vilkår

  • Det er krav om fullført hovedfag/mastergrad (tilsvarende 120 studiepoeng) med bokstavkarakter B eller bedre, og med faglig bakgrunn innen utdanningsvitenskap, lærerutdanning, annen pedagogisk utdanning, religion, etikk, fagdidaktikk, eller annen utdanning på tilsvarende nivå. Mer informasjon knyttet til opptakskrav på ph.d. i utdanningsvitenskap for lærerutdanning.
  • Søkere uten bokstavkarakterer fra tidligere studium skal kunne dokumentere tilsvarende godt faglig grunnlag.
  • Temaet for mastergraden må være relatert til religions- og etikkundervisning i skolen og/eller på høyskole/universitet.
  • Opptak til ph.d.-programmet i utdanningsvitenskap ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier er et vilkår for tiltredelse i stilling som stipendiat.
  • Den som ansettes, må ha god muntlig og skriftlig framstillingsevne på et skandinavisk språk og på engelsk.

I vurdering av søkerne vil det bli lagt vekt på innsendt prosjektskisse.

Ved vurdering og rangering av kvalifiserte søkere vil det bli lagt vekt på:

  • Prosjektbeskrivelsens vitenskapelige kvalitet, herunder originalitet og potensiale
  • Prosjektets gjennomførbarhet innen normert tid (3 år)
  • Prosjektbeskrivelsens relevans for det overordnede forskningsområdet som prosjektbeskrivelsen er knyttet til (jf. oversikten ovenfor)
  • Vedlagte vitenskapelige arbeider
  • Andre relevante publikasjoner
  • Erfaring fra tidligere forskningsaktiviteter og prosjektdeltakelse
  • Kjennskap til pedagogisk designforskning og/eller designbasert forskning
  • Dokumentert utviklingsarbeid
  • Erfaring fra undervisning i grunnskole, videregående skole og/eller høyskole- eller universitetsnivå
  • Personlige egenskaper som analytiske evner og samarbeidsevner

Ønskede egenskaper

  • Motivasjon og potensial for forskning innen fag- og profesjonsfeltet
  • Personlige kvaliteter som blant annet viser fullføringsevne
  • Evne til å arbeide både selvstendig og i fellesskap med andre forskere, samt være nytenkende og kreativ
  • Evne til å jobbe strukturert
  • Stor arbeidskapasitet

Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring, er du også velkommen til å søke hos oss.

Vi tilbyr

  • en spennende jobbmulighet på Norges tredje største universitet
  • tilgang til faglig videreutvikling i et kreativt fag- og forskningsmiljø
  • deltakelse i etablert doktorgradsprogram og forskningsområdet der prosjektet tilhører
  • delta i forskningsgruppe hvor man deler data, jobber kreativt og praksisnært
  • delta i RLE-fagmiljø med bred kompetanse
  • en arbeidsplass i utvikling
  • gode låne- og pensjonsbetingelser i Statens pensjonskasse
  • gode velferdsordninger

Nærmere opplysninger

For nærmere informasjon om stillingen, kontakt:

  • Studieleder Dragana Surkalovic, kontor: +47 67237259, epost: drasur@oslomet.no
  • Førsteamanuensis, Knut Aukland, 47298662, epost: knutau@oslomet.no

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, stillingskode 1017, i lønnstrinn 54, 491 200,- per år.

Vi benytter et elektronisk rekrutteringssystem. Vil du søke på stillingen, registrer din søknad og CV ved å benytte knappen «Logg inn og søk stillingen».

Sakkyndig utvalg

Som søker vil du bli vurdert av et sakkyndig utvalg. I søknaden må du laste opp følgende dokumenter:

  • søknad, CV og kopier av vitnemål og attester
  • prosjektbeskrivelse på maksimum 10 sider (Prosjektbeskrivelsen må være skrevet på engelsk eller et skandinavisk språk.)
  • hovedoppgave/masteroppgave og eventuelle andre vitenskapelige arbeid som du ønsker skal bli vurdert av sakkyndig utvalg, samt en liste over egne publikasjoner

Vi behandler kun søknader sendt via vårt elektroniske rekrutteringssystem og alle dokumenter må lastes opp for at din søknad skal behandles. Dokumentene må være på engelsk eller et skandinavisk språk. Oversettelser må være autorisert. Du må fremvise originaler ved et eventuelt intervju OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse.

Dersom du har dokumenter du ikke får lastet opp elektronisk, ta kontakt på følgende mailadresse: hbakkeli@oslomet.no

OsloMet er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen med rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R) og medlem i nettverket EURAXESS som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere. OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i DORA-erklæringen (sfdora.org) (The San Francisco Declaration on Research Assessment).

Referansenummer: 21/11768

Logg inn og søk stillingen

Powered by Labrador CMS