LEDIG STILLING VED NORGES FORSKNINGSRÅD

Seniorrådgiver – forskningsinfrastruktur og romforskning

Søknadsfrist: 10.12.2021

Norges forskningsråd

Norges forskningsråd er myndighetenes sentrale rådgiver i forskningspolitiske spørsmål og fordeler årlig vel elleve milliarder kroner til forskning og innovasjon. Forskningsrådet arbeider for økt internasjonalt samarbeid og økt deltakelse i EUs forsknings- og innovasjonsprogram. Forskningsrådet skaper møteplasser og dialog mellom forskere, brukere av forskning og aktører som finansierer forskning.

Har du lyst til å være med å ta et strategisk ansvar for utvikling av forskningsinfrastruktur innen alle sektorer, og ta et spesielt ansvar for romforskning?

Vi søker en seniorrådgiver til fast stilling i Avdeling for forskningsinfrastruktur. Spesialrådgivere kan også komme i betraktning.

Avdelingen har ansvaret for en av Forskningsrådets større finansieringsordninger – Nasjonal satsing på forskningsinfrastruktur. I tillegg har avdelingen en viktig rolle i forvaltningen av Norges medlemskap i en rekke internasjonale samarbeid om forskningsinfrastruktur, blant dem CERN, European Spallation Source og norsk deltakelse European Strategi Forum on Research Infrastructure (ESFRI). Avdelingen har også et ansvar for romforskning som er en del av porteføljen for naturvitenskap og teknologi.

Avdelingen har i dag 12 medarbeidere og forvalter et årlig budsjett på omkring 800 millioner kroner.

Hva blir hovedarbeidsoppgavene dine?

 • forvaltning og strategisk videreutvikling av Forskningsrådets rolle innenfor nasjonalt og internasjonalt samarbeid om forskningsinfrastruktur, samt forskningspolitisk rådgivning knyttet til dette
 • delansvar for oppfølging av norsk deltakelse i internasjonalt samarbeid om forskningsinfrastruktur
 • delta i utviklingen av INFRASTRUKTUR-satsningen
 • ansvar for utvikling av romforskningsporteføljen
 • delta i søknadsbehandling og oppfølging av prosjekter som mottar finansiering

Stillingen forutsetter mye kontakt med nasjonale og internasjonale forskningsaktører og institusjoner som samarbeider om storskala internasjonal forskningsinfrastruktur. I tillegg vil du ha kontakt med gode kolleger i hele Forskningsrådet.

Stillingen innebærer noe reising.

Hvem ser vi etter?

Vi ser etter deg som er samarbeidsorientert og serviceinnstilt, som er strukturert og selvstendig, men også liker å jobbe i team.

Vi vil legge vekt på at du

 • har høyere utdanning innenfor realfag, fortrinnsvis fysikk og/eller geofag, gjerne doktorgrad
 • har erfaring fra forskningsadministrasjon, forskningsfinansiering eller forvaltning
 • har erfaring med bruk og drift av infrastruktur og kjennskap til Nasjonal satsing på forskningsinfrastruktur vil være en fordel
 • gjerne har noe kunnskap om romforskning
 • har relevant erfaring fra aktiv forskning og internasjonalt forskningssamarbeid
 • har god formuleringsevne muntlig og skriftlig på norsk og engelsk

Vi legger vekt på personlig egnethet. Den som ansattes må kunne bli sikkerhetsklarert ved behov.

Hva tilbyr vi deg?

 • spennende og varierte arbeidsoppgaver som er med på å utvikle forskningssystemet
 • mulighet til å jobbe med internasjonale samarbeid
 • trivelige, engasjerte og kompetente kolleger med erfaring fra mange ulike fagfelt
 • gode pensjonsbetingelser og muligheten til å søke om gunstig boliglån gjennom medlemskap i Statens pensjonskasse
 • gode forsikringsordninger som du vil nyte godt av
 • lønn etter avtale

Vi håper du har lyst til å bli vår nye kollega!

Du vil bli del av et godt, samhandlingsorientert arbeidsmiljø i en avdeling med kompetente kolleger som har betydelig erfaring fra ulike fagfelt og ulike deler av norsk forskningssektor.

Vi er en arbeidsom gjeng med høy gjennomføringsevne. Vi ser både fram til å dele vår kunnskap med deg og er veldig nysgjerrige på den kunnskapen du tar med deg til oss som ny medarbeider.

Vi ser inkludering og mangfold som en styrkeForskningsrådet er opptatt av mangfold, blant annet med hensyn til kjønn, alder, funksjonsevne, nasjonal og etnisk bakgrunn, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke.

Annen praktisk informasjon før du søkerØnsker du å reservere deg mot å stå på den offentlige søkerlisten, må du begrunne det. Du får beskjed fra oss dersom det ikke er mulig, jf. offentleglova § 25.

Som en del av vår praksis foretar vi bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater gjennom vår eksterne samarbeidspartner Semac AS. Vi ber om at du legger ved vitnemål/karakterutskrifter og relevante attester som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Har du spørsmål om stillingen, kontakter du avdelingsdirektør Solveig Flock, mobil 956 64 597.

Søk på stillingen

Kontakt:

 • Solveig Flock (Avdelingsdirektør), +47 957 74 597
Powered by Labrador CMS