LEDIG STILLING VED NORD UNIVERSITET

Professor i Velferdssosiologi

Søknadsfrist: 14.01.2022

Nord universitet

Gjennom forskning, utdanning og samfunnsdeltakelse, bidrar Nord universitet til å skape en bærekraftig framtid med utgangspunkt i vår geografiske lokalisering.

I samarbeid med samfunns- og næringsliv i Nordland og Trøndelag, fremmer våre 12.000 studenter og 1.400 ansatte innovative løsninger og kunnskapsbasert praksis, lokalt og internasjonalt.

Nord universitet har fire strategiske satsningsområder: blå og grønn vekst, bærekraftig innovasjon og entreprenørskap, samfunnssikkerhet og helse, velferd og oppvekst.


Fakultet for samfunnsvitenskap (FSV) utdanner samfunnsvitere som imøtekommer samfunnets behov for nytenkende yrkesutøvere innen privat og offentlig sektor. Fakultetets doktorgrad er ph.d. i sosiologi. FSV har ca. 2200 studenter og 190 ansatte.


Fakultetets forskningsvirksomhet er organisert i fire faggrupper: Velferd og sosiale relasjoner, Historie, kultur og medier, Ledelse og innovasjon og Miljø, internasjonale relasjoner, nordområder og samfunnssikkerhet (MINS).


Fakultet for samfunnsvitenskap har ansatte på to ulike studiesteder; Bodø og Levanger. Det gis per i dag også undervisning på Stokmarknes og Mo i Rana.


Les mer: www.nord.no/fsv

Om stillingen

Fakultet for samfunnsvitenskap har ledig en fast 100 % stilling som professor i velferdssosiologi. Fakultetet søker en professor med kvalifikasjoner innen forskning på velferdssosiologi og med kompetanse innenfor temaene utenforskap og sårbarhet, samt organisering og styring av velferdstjenester. Erfaring med ulike forskningsmetoder for å studere problemstillinger innenfor disse temaene er ønskelig. Det søkes etter en person med evne og kompetanse til samarbeid på tvers av ulike disipliner, som er relevant for forskning innenfor faggruppen Velferd og sosiale relasjoner, og som kan undervise innenfor sosiologi og sosialt arbeid/barnevern.

Vårt personale oppmuntres til samarbeid, noe som også forventes av denne stillingen. Pågående forskning og potensiale for å styrke fakultetets forskningsprofil og strategi i de kommende år er viktig i evalueringen av søkerne.

Stillingene har kontorsted Bodø eller Levanger, men kan også innebære arbeidsoppgaver ved Nord universitets øvrige studiesteder. Fagmiljøet ved Nord universitet er fordelt på flere studiesteder, så samarbeid mellom vitenskapelig ansatte ved fakultetet uansett geografisk plassering er viktig

Fakultetet praktiserer residensplikt.

Forskningsaktivitet kan i prinsippet knyttes til alle fakultetets fagområder, men interesser og fremtidsplaner tilknyttet faggruppen Velferd og sosiale relasjoner vil være fordelaktig.

Personlig egnethet er viktig. Vårt personale oppmuntres til samarbeid, noe som også forventes i denne stillingen.

Arbeidsoppgaver

  • Undervisning på alle nivå
  • Veiledning av master- og doktorgradsstudenter
  • Faglig administrative oppgaver må også påregnes
  • Initiativtaking til utvikling av tverrfaglige forskningsprosjekter sammen med kollegaer i fagmiljøet
  • Tilrettelegging for samarbeid og forskningsformidling med nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere
  • Det forutsettes at den som ansettes, bidrar i utviklingen av større forskningsprosjekter og søknader om ekstern finansiering, samt bidrar til å videreutvikle forskningssamarbeid med nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere
  • Det forutsettes at den som ansettes, bidrar i utviklingen av fagmiljøet i sosiologi ved fakultetet sammen med kollegaer

Kvalifikasjonskrav

Ansettelse som professor

  • For ansettelse i stilling som professor kreves professorkompetanse innen relevant fagområde. Kvalifikasjonsgrunnlag for professor er vitenskapelig nivå i samsvar med internasjonal standard innen gjeldende fagområde.
  • Tilstrekkelig utdanningsfaglig kompetanse er et krav for stillingen. Utover de grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning som gjelder for stilling som førsteamanuensis, må søkeren dokumentere: Kvalitetsutvikling i undervisning og veiledning, bred veiledningserfaring og utvikling av utdanningskvalitet i fagfellesskap. Som følge av forskriftsendring fra 01.09.19, har Nord universitet vedtatt egne bestemmelser for utdanningsfaglig kompetanse se mer informasjon på Nords nettsider.
  • God muntlig og skriftlig framstillingsevne i norsk (ev. skandinavisk språk) og engelsk.
  • Ansettelse i fast stilling forutsetter at kandidaten kan undervise på norsk/skandinavisk.

For kandidater som ikke behersker språkkravet kan det vurderes ansettelse i midlertidig stilling i inntil to år for å tilegne seg nødvendig språkkompetanse. For søkere som ikke har et av de skandinaviske språkene som morsmål, må både muntlig og skriftlig språkferdigheter kunne dokumenteres.

Ved vurdering og rangering av kvalifiserte søkere vil det bli lagt vekt på:

  • Forsknings- og utviklingsarbeid som er relevant for stillingen
  • Publikasjoner de siste fem årene vil bli vektlagt
  • Erfaring med internasjonale forskingsnettverk og prosjekter med ekstern finansiering
  • Erfaring fra undervisning og veiledning på bachelor- og masternivå fra universitets- og høgskolesektoren
  • Pedagogiske kvalifikasjoner
  • Relevant yrkespraksis
  • God evne til å kommunisere og samarbeide med studenter og kolleger
  • Personlige egenskaper som kan bidra positivt til arbeidsmiljøet

Vi tilbyr

Stillingen lønnes etter Statens regulativ, kode 1013 for professor. Lønn etter avtale. Fra lønnen går lovfestet innskudd i Statens pensjonskasse.

  • God låne-, forsikrings-, og pensjonsordning i Statens pensjonskasse
  • Kreativt og kollegialt arbeidsmiljø
  • En arbeidsplass i stadig utvikling
  • Fleksibel arbeidstid
  • Aktivt bedriftsidrettslag

Generell informasjon

Den som ansettes, må rette seg etter de lover, avtaler og instrukser som til enhver tid gjelder for stillingen. Det tas forbehold om endring i ansvars- og arbeidsområde som følge av fremtidig organisasjonsutvikling og omorganisering ved Nord universitet.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Nord universitet oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater med nedsatt funksjonsevne, hull i CV`en, innvandrerbakgrunn og ellers ulik livserfaring til å søke. Universitetet praktiserer moderat kjønnskvotering i samsvar med lokal tilpasningsavtale for Hovedavtalen i Staten.

Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli brukt til anonymiserte registreringsformål.

Kontakt

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Søknadsprosessen

Søkere vil bli vurdert av en sakkyndig bedømmelseskomité.

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju og prøveforelesning.

Søknad

Søknad sendes elektronisk innen 14.01.2022

Den elektroniske søknaden skal inneholde:

  • Søknadsbrev
  • Fullstendig curriculum vitae
  • Kopi av vitnemål og attester
  • Fullstendig kopier av et utvalg på inntil 10 av søkerens mest relevante publikasjoner, og en liste over disse. Søkerne bes prioritere de viktigste 5 arbeidene og kommentere prioriteringen. Doktorgradsavhandling må vedlegges som ett av disse arbeidene
  • Utdanningsfaglig CV og refleksjonsnotat ihht utfyllende bestemmelser for utdanningsfaglig kompetanse
  • Dokumentasjon på annen aktivitet som vurderes som relevant for stillingen, og som ønskes tatt i betraktning ved vurderingen
  • Kontaktinformasjon til 2-3 referansepersoner

All dokumentasjon som det skal tas hensyn til, lastes opp som vedlegg til søknaden.

Fullstendig elektronisk dokumentasjon må sendes inn innen søknadsfristen.

Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv etter ønske om å bli utelatt fra søkerlisten. Søkere som likevel ber om konfidensialitet, må grunngi dette særskilt i søknaden. Søkerne vil i tilfellet bli forhåndsvarslet om offentliggjøring.

Ref.nr. 30128274

Søk på stillingen

fnokode:1234

Powered by Labrador CMS