Sammen med pasienten utvikler vi morgendagens behandling
Oslo universitetssykehus med våre 25 000 medarbeidere skal være en lærende og skapende organisasjon med evne til å tenke nytt. Vi skal ha en ledende rolle i utvikling av forskning og innovasjon, samt utvikling av morgendagens helsetjeneste, medisinsk behandling og presisjonsmedisin. Hos oss finner du noen av landets ledende eksperter innen sine fagfelt, og her blir du en del av Norges største helsefaglige arbeidsplass. Et inkluderende arbeidsmiljø preget av åpenhet og respekt er svært viktig for oss. Uansett hva du jobber med vil du få muligheten til å utvikle deg og benytte din kompetanse på et sted hvor det virkelig teller.
Kvinneklinikken, Forsknings- og utviklingsavdelingen, Nasjonalt senter for kvinnehelseforskning, Rikshospitalet
Ved Nasjonalt senter for kvinnehelseforskning er det ledig en 3-årig midlertidig stilling som doktorgradsstipendiat. Nasjonalt senter for kvinnehelseforskning ble opprettet i 2006 og har i dag 21 ansatte. Vi forsker på kvinners helse i et livsløpsperspektiv og på kjønnsforskjeller i helse. Som doktorgradsstipendiat ved senteret vil du være en del av et nasjonalt tverrfaglig forskerteam.
Denne stillingen er knyttet til prosjektet «Menopausal hormonterapi og risiko for kreft» i samarbeid med Kreftforeningen, finansiert av stiftelsen DAM. Doktorgradsstipendiaten vil bli tatt opp på Ph.d. programmet ved Det medisinske fakultet ved Universitet i Oslo.
Prosjektet er en kohortstudie basert på koblingen av store nasjonale registre. I perioden januar 2004 til desember 2018 har vi registrert data på 1,3 millioner kvinner fra 45 års alder. Dataene vil bli benyttet til å utforske sammenhengen mellom menopausal hormonterapi og ulike krefttyper. Inkluderte registre er: Kreftregistret, Reseptregistret, Statistisk sentralbyrå og dødsårsaksregistret, i tillegg til spørreskjemadata fra Mammografiscreening og Regional Helseundersøkelse fra Folkehelseinstituttet. Prosjektet er godkjent av REK - Regional komité for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk Sør-Øst godkjenningsnummer: S-09113b 2009/2062, 2014/1854/REK Sør-Øst B.
I dette prosjektet samarbeider gynekologer med både medisinsk og epidemiologisk forskningsbakgrunn ved Oslo universitetssykehus med biostatistikere og epidemiologer ved Kreftregisteret. Prosjektgruppen har lang erfaring med å analysere registerbaserte studier og har samarbeidet siden 2005. Arbeidet deres har resultert i flere publikasjoner om kreft og hormonterapi i overgangsalder i internasjonale medisinske tidsskrifter. Prosjektet vil ha base ved Nasjonalt senter for kvinnehelseforskning i nært samarbeid med Forskningsavdelingen ved Kreftregisteret.
Oslo universitetssykehus er en arbeidsplass med stort mangfold. Vi mener dette er avgjørende for å løse våre oppgaver på best mulig måte. Vi ønsker at dette mangfoldet skal gjenspeiles blant søkerne til våre stillinger, og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater, uavhengig bakgrunn, til å søke!
Arbeidsoppgaver
Hvordan ser en arbeidshverdag ut?
Søke opptak til og fullføre opplæringsdelen til ph.d. programmet ved Det medisinske fakultet ved Universitet i Oslo
Skrive og publisere vitenskapelige artikler innenfor formålet til prosjektet
Formidle forskningsresultater til andre forskere og klinikere ved nasjonale og internasjonale vitenskapelige konferanser
Delta aktivt i senterets fagutvikling og kunnskapsformidling
Populærvitenskapelig formidling av forskningsfunn
Samarbeid med relevante forskningsmiljøer nasjonalt og internasjonalt
Kvalifikasjoner
For å trives med arbeidsoppgaver hos oss, ser vi etter deg som har følgende kvalifikasjoner:
Mastergrad i biostatistikk, folkehelsevitenskap, epidemiologi, annet relevant fagområde, eller profesjonsstudium i medisin
God erfaring med bruk av statistikk programmer STATA, R og/eller SPSS
Kjennskap til og erfaring med norske helseregisterdata er en fordel
Gode engelskkunnskaper, skriftlig og muntlig
Personlige egenskaper
Hvem er du?
Interesse for temaer som er relevante for prosjektet
Nysgjerrig, utholdende og resultatorientert
Motivasjon for forskningsoppgaver
Gode relasjonelle og samarbeidsevner vil bli tillagt stor vekt
Du må være fleksibel og kunne jobbe selvstendig, effektivt og målrettet, samt bidra til et inkluderende arbeidsmiljø
Vi tilbyr
En spennende stilling med varierte arbeidsoppgaver i et dynamisk og tverrfaglig forskningsmiljø
Gode muligheter for faglig og personlig utvikling
En arbeidsplass med et viktig samfunnsoppdrag
3-årig midlertidig stilling som doktorgradsstipendiat med lønn iht. overenskomst