LEDIG STILLING VED OSLOMET

Forsker innen transportrettferdighet

Søknadsfrist: 07.02.2025

OsloMet - storbyuniversitetet er Norges tredje største universitet med nesten 22 000 studenter og over 2500 ansatte. Vi har campus i Oslo sentrum og på Romerike. OsloMet leverer forskning og utdanning med høy relevans for arbeidslivet, velferdsstaten og storbyregionen.

Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) utgjør et sterkt og mangfoldig faglig miljø med tydelig internasjonalt preg. Arbeidet gjøres i en profesjonell organisasjon som er ledende i å ta i bruk ny teknologi og nye løsninger, og er langt fremme på tverrfaglig og eksternt samarbeid. Fakultet for teknologi, kunst og design er i sterk vekst og vi rekrutterer høyt kvalifiserte medarbeidere fra hele verden. Fakultet TKD har om lag 4 000 studenter og 400 ansatte, og holder til i Pilestredet i Oslo sentrum og på Kjeller utenfor Lillestrøm. Fakultetet utfører forskning og tilbyr utdanning på bachelor-, master- og doktorgradsnivå innen teknologi, kunst og design.

Institutt for bygg- og energiteknikk tilbyr bachelorprogrammer og masterprogrammer i teknologifag, og har tillegg et doktorgradsprogram, samt forsknings- og utviklingsaktiviteter. Instituttet har om lag 60 ansatte og 850 studenter.

Institutt for bygg- og energiteknikk har ledig en stilling som forsker. Stillingen er tilknyttet forskningsgruppen TransFrUrban. Les mer om forskningsgruppen her.

Stillingen lyses ut som en 2-årig stilling med 100 % forskning, med mulig forlengelse inntil et år. Startdatoen for stillingen er senest 1. august 2025.

Forskningsområde

Forskerstillingen er knyttet til prosjektet finansiert av Global Research Council med tittelen "Big data technology-enabled sustainable and social just cities". I 2020 bodde over halvparten av verdens befolkning i urbane områder, og innen 2050 forventes det at 7 av 10 verdens befolkning vil bo i byer, som da vil stå for mer enn 80 % av verdens BNP. Urbanisering, som noen andre megatrender, har potensial til å bli en positiv kraft for bærekraftig utvikling blant annet minske ulikhet. Med tanke på en eldre bølge og den nye hverdag som, for eksempel, hjemmekontor og gå-vennlige byer, er det viktig å anvende fremvoksende teknologier på en hensiktsmessig måte for å forbedre levekårene i byene. Urbanisering har fått mye oppmerksomhet i det siste, og utvikling av bærekraftig, inkluderende og lik urbane transportsystemer kan betydelig forbedre innbyggernes livskvalitet. Samtidig gjør behovet for klimatilpasning det nødvendig å utforske løsninger som fremmer miljømessig, rettferdig og motstandsdyktig byvekst. Likevel er det flere utfordringer som må løses. Dette prosjektet omhandler utvikling av bærekraftige og inkluderende strategier for byplanlegging, samtidig som det utforsker veier mot et mer likestilt og inkluderende urbant system. Ved hjelp av fremvoksende teknologier og med hensyn til lokale behov, vil prosjektet bidra til å forme fremtidens byer som er rettferdige, motstandsdyktige og bærekraftige. 

Prosjektet er tverrfaglig og inkluderer:

  • transportplanlegging
  • transportfattigdom
  • mobilitet og tilgjengelighet
  • transportmodellering

Arbeidsoppgaver og ansvar

  • forskning knyttet til prosjektet “Big data technology-enabled sustainable and social just cities”
  • faglig og administrative oppgaver knyttet til gjennomføring av prosjektet
  • støtte prosjektledelsesaktiviteter/prosjektstyringsaktiviteter
  • skrive forskningsartikler og rapporter

Kvalifikasjonskrav og vilkår

  • doktorgrad i byggfag, informatikk, datavitenskap, byplanlegging, transportteknikk eller tilsvarende fagfelt
  • en faglig profil som passer prosjektet sine behov
  • gode kommunikasjonsevner på engelsk, muntlig og skriftlig
  • erfaring med publisering av fagfellevurderte vitenskapelige artikler

Generelle kriterier for ansettelse i undervisnings- og forskerstilling fremgår av Forskrift til universitets- og høyskoleloven (universitets- og høyskoleforskriften).

Det vil bli lagt vekt på

  • kunnskap innen transportplanlegging, sosial rettferdighet, transport fattigdom og/eller dataanalyse.
  • evne til å bruke programmeringsspråk som Python, MATLAB, R
  • erfaring med rettferdig transport forskning er en fordel
  • erfaring med å bygge og opprettholde samarbeid innen forskningsnettverk
  • evne til å jobbe selvstendig og i team
  • evne til å lære og forstå nye konsepter 
  • evne til å arbeide målrettet

Det er viktig for OsloMet å reflektere befolkningen i regionen vår, og alle kvalifiserte kandidater er velkomne til å søke. Vi arbeider aktivt for å videreutvikle OsloMet som en inkluderende arbeidsplass og for å gjøre tilpasninger til arbeidsplassen der det er nødvendig. Du er også velkommen til å søke på en stilling hos oss dersom du har hatt perioder hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring.

Søknadsprosess

Din søknad bli vurdert av en sakkyndig komité.

Innen søknadsfristen må du sammen med søknaden laste opp følgende dokumenter: 

  • søknadsbrev
  • CV, attester og alle sider av vitnemål 
  • fullstendig publikasjonsliste
  • inntil 10 vitenskapelige arbeider, og en oversikt over disse, inkl. ph.d.-avhandling
  • kontaktinformasjon til 2 referanser

Vi behandler kun søknader sendt via vårt elektroniske rekrutteringssystem og alle dokumenter må lastes opp for at din søknad skal behandles. Dokumentene må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Oversettelser må være autorisert og du må påregne å fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse. Ufullstendige søknader vil ikke bli tatt til vurdering.

Før oversendelse av dokumenter til sakkyndig komité, vil alle søknadene bli gjennomgått ved fakultetet og søknader fra ikke-kvalifiserte søkere vil ikke bli oversendt til vurdering. 

Vi tilbyr

  • interessante oppgaver ved Norges tredje største universitet
  • deltakelse i forskningsgruppe og et kreativt og inspirerende fagmiljø
  • muligheter til faglig utvikling
  • gode velferdsordninger
  • låne- og pensjonsbetingelser i Statens pensjonskasse

Stillingen lønnes i henhold til Hovedtariffavtalene i staten og OsloMets lønnspolitikk i forsker 2 i kode 1109, tilsvarende kroner 584 500-745 000 per år. Fra lønnen trekkes 2 % pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse (SPK). For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i Statsansatteloven (lovdata.no), og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. (lovdata.no), og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Det kan bli foretatt bakgrunnssjekk for å verifisere opplysninger som framgår av CV og tilgjengelige dokumenter. Bakgrunnssjekk gjennomføres ikke uten samtykke fra søker og aktuelle søkere vil motta nærmere informasjon om dette.

Andre opplysninger

Ønsker du nærmere informasjon om stillingen kan du kontakte:

  • Førsteamanuensis, Chaoru Lu, chaorulu@oslomet.no
  • Instituttleder, Yonas Zewdu Ayele, yonas.ayele@oslomet.no 

Søknadsfrist: 07.02.2025

Ref: 24/26800

OsloMet er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen med rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R) og medlem i nettverket EURAXESS som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere.

OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i DORA-erklæringen (sfdora.org) (The San Francisco Declaration on Research Assessment).

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Søkere som er i konflikt med dette regelverket vil ikke anses kvalifisert for stillingen.

Besøk OsloMet på LinkedInFacebookInstagram

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS