LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTT FFI

Forsker innen forsvarsøkonomi

Søknadsfrist: 13.01.2025

Har du doktorgrad og interesserer deg for økonomifaget og norsk sikkerhet?

Hos oss får du forske på viktige og synlige problemstillinger for Norge og jobbe tett på ulike beslutningstakere. Du får du brukt utdannelsen og erfaringen din og utviklet deg i et tverrfaglig forskningsmiljø med nær tretti forskere innen forsvarsøkonomi. Vi vokser og søker nå etter forskere som vil bidra til å løse komplekse problemstillinger innenfor et av samfunnets viktigste og mest spennende områder.

Vår jobb er å gi råd til forsvarssektorens øverste ledelse. Rådene vi gir, er basert på analyser og forskning innenfor temaer som modernisering og effektivisering, logistikk, personell, investeringer og balansen mellom forsvarsstrukturen og tilgjengelige ressurser. For å få til dette legger vi stor vekt på hver ansattes kompetanseutvikling og faglig fordypning.

Vi jobber prosjektbasert og samarbeider med blant annet ingeniører, matematikere, fysikere, statsvitere og offiserer. Vi har utstrakt kontakt med våre oppdragsgivere i Forsvarsdepartementet, Forsvaret og etatene i sektoren, samt andre nasjonale og internasjonale fagmiljøer.

Vi har behov for flere forskere til vårt fagmiljø, som du kan lese mer om her: https://www.ffi.no/jobb-og-karriere/forsvarsokonomi

Arbeidsoppgaver

Arbeidsoppgavene spenner fra strategisk rådgivning til grunnforskning. 

Eksempler på arbeidsoppgaver og studier:

  • optimal ressursanvendelse, måling av kostnad og nytte – fremheve konseptuelle og empiriske utfordringer
  • forsvarssektorens humankapital og det militære arbeidsmarkedet (arbeidsmarkeds- og adferdsøkonomi)
  • strategisk rådgivning innen forsvarsøkonomi, makroøkonomi og strategisk konkurranse

Våre oppdrag og forskningsprosjekter krever både teoretiske og empiriske bidrag. Forskerne anvender metoder og teori som for eksempel paneløkonometri, spill- og produksjonsteori, aggregeringsproblemer og internasjonal makroøkonomi. Som arbeidsgiver oppfordrer vi til å selvstendig identifisere og utvikle egne prosjekter.

Kvalifikasjoner

Vi ser etter deg som er har en doktorgrad innen økonomi eller en kvantitativ doktorgrad fra en annen fagkrets. Du kan gjerne ha arbeidserfaring utover doktorgraden, men det er ikke et krav. Du har gode akademiske resultater og kommuniserer godt skriftlig og muntlig, både på norsk og engelsk.

Personlige egenskaper

Som person er du selvdreven og analytisk og har gode samarbeidsevner. Du blir motivert av å bryne deg på problemstillinger som krever at du tenker bredt og nytt. Du skal jobbe med anvendt forskning og må kunne interessere deg både for oppdragsgivers problemstillinger og den faglige utviklingen. Vi ser etter personer som har et genuint ønske om faglig utvikling.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke.

De som søker jobb hos oss, må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres for Hemmelig / NATO Secret. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

Vi tilbyr

  • samfunnsnyttige arbeidsoppgaver
  • et ungt, ambisiøst, sosialt og spennende fagmiljø
  • mulighet til å påvirke egen arbeidshverdag og få gjennomslag for egne idéer
  • gode muligheter for faglig fordypning og kompetanseutvikling gjennom videreutdanning, kurs og sertifiseringer
  • sommertid, fleksibel arbeidstid og mulighet for hjemmekontor
  • bedriftsidrettslag, avtale med treningssenter og et aktivt arbeidsmiljø med mulighet for fellestreninger og blant annet eget lag i Holmenkollstafetten – og andre sosiale tilbud

Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse, som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans og nivå på utdanning og erfaring. Lønnen vil ligge mellom kr 690 000 og 870 000, avhengig av erfaring og utdanning. Det trekkes to prosent til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger får du ved å henvende deg til forskningssjef Sverre Kvalvik på tlf. 48 22 30 08. Send søknad vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning, samt attester fra relevant arbeidserfaring, innen 13. januar 2025.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

  • Sverre Kvalvik (Forskningssjef), 48 22 30 08
Powered by Labrador CMS