Gjennom forskning, utdanning og samfunnsdeltakelse, bidrar Nord universitet til å skape en bærekraftig framtid med utgangspunkt i vår geografiske lokalisering.
I samarbeid med samfunns- og næringsliv i Nordland og Trøndelag, fremmer våre 11 500 studenter og 1400 ansatte innovative løsninger og kunnskapsbasert praksis, lokalt og internasjonalt.
Nord universitet har fire strategiske satsningsområder: blå og grønn vekst, bærekraftig innovasjon og entreprenørskap, samfunnssikkerhet og helse, velferd og oppvekst.
Fakultet for samfunnsvitenskap (FSV) utdanner samfunnsvitere som imøtekommer samfunnets behov for nytenkende yrkesutøvere innen privat og offentlig sektor. Fakultetet tilbyr ph.d.-utdanning i sosiologi. FSV har ca. 1900 studenter og ca. 200 ansatte.
Fakultetets forskningsvirksomhet er organisert i fem faggrupper: Historie, geografi og internasjonale relasjoner; Journalistikk og kreative mediefag, Sosialt arbeid; Organisasjon, ledelse og arbeidsliv; og Sosiologi og dannelsesfag.
Fakultet for samfunnsvitenskap har ansatte på to ulike studiesteder; Bodø og Levanger. Det gis per i dag også undervisning på Stokmarknes og Mo i Rana.
Vil du forske sammen med oss i et nytt senter for barn og unge og sosial beredskap?
Om stillingen
Ved Nord universitet, Fakultet for samfunnsvitenskap, er det ledig en midlertidig 100 % stilling som postdoktor. Stillingen er knyttet til fakultetets nye senter PrepChild: Forskningssenter for barn, unge og sosial beredskap.
Altfor mange barn og unge står i fare for å falle utenfor skole og sosiale fellesskap. Sammen med barn og unge, en rekke aktører fra praksisfeltet og et internasjonalt forskningsnettverk, har en tverrfaglig gruppe forskere ved Nord universitet etablert et forskningssenter for å gjøre noe med det. Senteret PrepChild skal frambringe kunnskap om sosial beredskap som tilnærming til tidlig innsats rundt barn og unge i sårbare livssituasjoner.
Stillingen som postdoktor skal ta for seg tema representasjoner av sårbarhet knyttet til barn og unge. Formålet er å undersøke hvordan begrepet ‘sårbarhet’ i relasjon til barn og unge i risiko har blitt forstått og representert i forskning, policy (politikkutforming) og faglitteratur gjennom den moderne velferdsstatens utvikling, og hvordan disse forståelsene har påvirket tjenestene. Den som ansettes vil være involvert i alle ledd av denne undersøkelsen, men særlig få et ansvar for å studere hvordan representasjoner av sårbarhet framkommer i utdanningslitteraturen.
Stillingen tilknyttes faggruppen Sosialt arbeid, og den som ansettes vil bli også bli del av det eksisterende forskningsmiljøet innenfor Forskningssenter for barn, unge og sosial beredskap. Ansettelsesperioden er i utgangspunktet to år, uten arbeidsplikt. Det åpnes imidlertid for mulighet for tre års ansettelsesperiode med pliktarbeid, dersom kandidaten har relevant kompetanse for å undervise ved fakultetets studier.
Stillingen har kontorsted Bodø. Det er residensplikt i stillingen.
Kvalifikasjonskrav og egenskaper
Doktorgrad innen samfunnsvitenskap eller utdanningsvitenskap. Avhandlingen må minimum være godkjent av komité innen søknadsfrist.
God muntlig og skriftlig framstillingsevne på engelsk og norsk (ev. annet skandinavisk språk)
Gode samarbeidsevner og stor arbeidskapasitet
Evne til å designe og gjennomføre forskning på høyt nivå
Ved vurdering og rangering av kvalifiserte søkere vil det bli lagt vekt på
Faglig profil og interesse for prosjektet
Kvaliteten på publikasjoner og innsendte skriftlige arbeider
Søkerens motivasjon for å søke stillingen
Personlig egnethet
Vi tilbyr
Stillingene lønnes etter Statens regulativ, kode 1352 postdoktor. Lønn etter ansiennitet og kvalifikasjoner. Fra lønnen går lovfestet innskudd i Statens pensjonskasse.
Den som ansettes må rette seg etter de lover, avtaler og instrukser som til enhver tid gjelder for stillingen. Det tas forbehold om endringer i ansvars- og arbeidsområdet som følge av framtidige organisasjonsendringer ved Nord universitet.
Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Nord universitet oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater med nedsatt funksjonsevne, hull i CV, innvandrerbakgrunn og ellers ulik livserfaring til å søke.
Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli brukt til anonymiserte registreringsformål.
Kontakt
Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:
Faggruppeleder Janne I. Paulsen Breimo, telefon 755 17 306, epost: janne.i.breimo@nord.no
Prosjektleder for PrepChild Catrine Torbjørnsen Halås, telefon 755 17 653, epost: catrine.t.halas@nord.no
Ta gjerne kontakt for å motta utdypende informasjon om senteret PrepChild.
Søknadsprosessen
Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité.
Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.
Søknad
Søknad sendes elektronisk innen 30.01.2025.
Den elektroniske søknaden skal inneholde:
Søknadsbrev: Siden det ikke forlanges en egen prosjektbeskrivelse som grunnlag for søknaden, skal det formuleres et utvidet søknadsbrev (3-4 sider), hvor søkeren beskriver egen motivasjon for å arbeide med prosjektets tematikk, og presenterer refleksjoner omkring spørsmål vedkommende vil synes det kunne være spennende å studere innenfor temaet. Det er ønskelig at søknadsbrevet er skrevet på norsk (eventuelt svensk eller dansk).
Fullstendig CV (utdanning, arbeids- og undervisningserfaring og oversikt over eventuelle vitenskapelige publikasjoner)
Kopi av vitnemål både for bachelor, masterutdanning, doktorgrad og relevante attester
Fullstendig kopier av et utvalg på inntil 5 av søkerens mest relevante publikasjoner, og en liste over disse. Doktorgradsavhandling må vedlegges som ett av disse arbeidene
Navn og kontaktinformasjon til 2-3 referanser (navn, din relasjon til personen, e-post og telefonnummer)
Annen aktivitet som vurderes som relevant for stillingen, og ønskes tatt i betraktning ved vurderingen
All dokumentasjon lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden.
Det er søkers ansvar å sende inn fullstendig dokumentasjon elektronisk innen søknadsfristen.