LEDIG STILLING VED NIVA

IT-rådgiver

Søknadsfrist: 02.05.2021

Norsk institutt for vannforskning

Norsk institutt for vannforskning (NIVA) er Norges viktigste miljøforskningsinstitutt for vannfaglige spørsmål. Med et helhetsperspektiv på klima og miljø arbeider NIVA med å finne løsninger for en bærekraftig utvikling av sivilsamfunn, forvaltning og næringsliv. NIVA er eksperter på akvatiske økosystemer, både ferskvann og marint, og på hvordan de er koblet sammen og påvirker hverandre. NIVA arbeider tverrfaglig med samspillet mellom vann, miljø og samfunn, ut fra naturfaglig og samfunnsfaglig ekspertise. NIVA har hovedkontor i Oslo og regionavdelinger i Bergen, Grimstad, Hamar og København, samt en forskningsstasjon ved Drøbak. NIVA har datterselskaper i Tromsø, Chile og Kina. Totalt har NIVA-gruppen nesten 500 medarbeidere.

Vil du ha en jobb med mening?

NIVA har et sterkt og tydelig samfunnsoppdrag og er med på å løse noen av vår tids største utfordringer knyttet til miljø og bærekraft. Vi søker en fremoverlent IT-rådgiver til vårt hovedkontor i Oslo.

Hovedformålet med denne stillingen er å støtte opp om instituttets IT-drift og -utvikling for å sikre best mulig effektiv og sikkerhetsforsvarlige forhold. Stillingen ligger under IT-seksjonen, med 5 øvrige medarbeidere, og er en del av de administrative tjenestene i NIVA.

Arbeidsoppgaver

Arbeidsoppgavene vil hovedsakelig være arbeid med Microsoft 365, PowerShell og Azure.

Sentrale oppgaver vil være innenfor:

 • Sikkerhet i skytjenester (identitet, endepunktsikkerhet og kultur)
 • Azure AD
 • SharePoint, Teams og OneDrive
 • Windows Autopilot/Intune/Endpoint Manger

Generell bistand til drift og utvikling av NIVAs IT-tjenester vil også være en vesentlig del av oppgavene. Som rådgiver vil du få selvstendig ansvar for prosesser innenfor ditt kompetanseområde.NIVA er i en spennende prosess med større prosjekter og arbeid innen arkitektur, sikkerhet, sourcingstrategier, digitalisering, skytjenester og fysisk flytting av hovedkontoret i Oslo. Dette vil innebære endringer i IT-seksjonens arbeid, blant annet med tettere samarbeid med andre utviklings- og teknologimiljøer, datterselskaper og andre institutter. Dette vil du som IT-rådgiver bli involvert i sammen med resten av IT-seksjonen.

Vi ønsker at du har følgende bakgrunn:

 • Relevant utdannelse på minimum bachelornivå og/eller relevant arbeidserfaring.
 • Erfaring med drift av Microsoft 365 og Azure.
 • Erfaring med skytjenester, digitalisering og migreringsprosjekter (Sharepoint).
 • Kompetanse på nettverk, sikkerhet og serverdrift
 • Generell erfaring med AD/DNS/DHCP/GPO
 • God PowerShell-kompetanse

Hvem er du?

Som person er du genuint interessert i riktig bruk av teknologi som kan bidra til å styrke virksomheten og har stor glede av å dele kunnskap og videreutvikle egen kompetanse. Du forstår samspillet mellom ulike infrastrukturbaserte teknologier og applikasjoner og kan jobbe strukturert med problemløsning både alene og sammen med andre. I tillegg har du gode kommunikasjonsegenskaper, både norsk og engelsk, og du samarbeider godt med tekniske ressurser, så vel som kollegaer med ulik faglig bakgrunn.

NIVA er en arbeidsplass med stort engasjement og verdsetter medarbeidere som tar ansvar og initiativ.

NIVA tilbyr

 • Faglig og personlig utvikling med utfordrende arbeidsoppgaver.
 • Godt arbeidsmiljø preget av engasjerte, sosiale og dyktige medarbeidere i et multikulturelt miljø.
 • Gode ordninger med blant annet konkurransedyktig pensjons- og forsikringsordninger og fleksitid.

Søknadsfrist er 2. mai og aktuelle kandidater kan bli kontaktet fortløpende.

Webcruiter-ID: 4376973732

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon:

 • Kristoffer Kalbekken (Forskningsdirektør), +47 900 66 149
 • Vegard Guldbrandsen (Gruppeleder - IT), +47 934 38 529
Powered by Labrador CMS