LEDIG STILLING VED NIVA

Felt-/prosjektkoordinator

Søknadsfrist: 12.02.2023

Norsk institutt for vannforskning

Norsk institutt for vannforskning (NIVA) er Norges viktigste miljøforskningsinstitutt for vannfaglige spørsmål. Med et helhetsperspektiv på klima og miljø arbeider NIVA med å finne løsninger for en bærekraftig utvikling av sivilsamfunn, forvaltning og næringsliv. NIVA er eksperter på akvatiske økosystemer, både ferskvann og marint, og på hvordan de er koblet sammen og påvirker hverandre. NIVA arbeider tverrfaglig med samspillet mellom vann, miljø og samfunn, ut fra naturfaglig og samfunnsfaglig ekspertise. NIVA har hovedkontor i Oslo og regionavdelinger i Bergen, Grimstad, Hamar og København, samt en forskningsstasjon ved Drøbak. NIVA har datterselskaper i Tromsø, Chile og Kina. Totalt har NIVA-gruppen nesten 500 medarbeidere.

NIVA søker felt-/prosjektkoordinator med naturfaglig bakgrunn

Vil du være med på å løse en stor utfordring for norsk villaks? Klor brukes nå som kjemikalium i bekjempelsen av lakseparasitten Gyrodactylus salaris, og vi trenger en felt-/prosjektkoordinator for å styrke teamet vårt.

Norsk institutt for naturforskning (NINA), Norsk institutt for vannforskning (NIVA) og Veterinærinstituttet (VI) har i flere år forsket på hvordan klor kan brukes som et middel for bekjempelse av lakseparasitten G. salaris. Denne parasitten infiserer laks i ferskvann og er en stor trussel for de laksebestandene som fremdeles har parasitten i vassdraget. For å bekjempe parasitten må det doseres tilstrekkelig mengde klor i hovedelva og alle sidebekker over en periode på 10-14 dager. Dette innebærer et stort team på rundt 30 personer i felt og mye logistikk.

Driva-regionen og Drammen-regionen er de to gjenværende områdene i Norge hvor parasitten ikke er bekjempet.

Etter svært lovende forsøksresultater, både på laboratorium og i feltforsøk, har Miljødirektoratet besluttet å gjennomføre fullskala behandling med klor som hovedkjemikalium i elvene Driva og Litldalselva, med oppstart høsten 2022.

Hovedoppgaver

Vi søker etter en person som kan styrke teamet vårt. Du vil delta i de fleste ledd i planlegging, gjennomføring og rapportering av behandlingene.Du vil ha kontakt med og følge opp de ulike aktørene slik som underleverandører, offentlige instanser (tillatelser), publikum og de innleide i prosjektet.Du vil delta i rapportering av behandlingene, og delta i å lage presentasjoner og vitenskapelige publikasjoner.

Stillingen innebærer feltarbeid hele august måned hvert år, med reserveperiode litt inn i september. Søkere må derfor være fleksible i denne perioden.

I felt kommer du til å delta som en del av feltledelsen. Dette betyr at du kommer til å ha en kombinasjon av kontorarbeid (slik som organisering og oppfølging av personell) og noe praktisk feltarbeid.

Kvalifikasjoner

  • Masternivå innen naturfaglig retning, fortrinnsvis kjemi eller biologi.
  • Erfaring fra feltarbeid og ulike metoder brukt i felt.
  • Ha førerkort for personbil.
  • Det gjennomføres også lab-arbeid i forbindelse med behandlingene slik at en viss kjennskap til labarbeid og vannkjemi er en fordel.

Personlige egenskaper

  • Vi ser etter en lagspiller med god arbeidskapasitet, som kommuniserer godt, er løsningsorientert og jobber godt både selvstendig og i team.
  • Vi ønsker at du har gode organisatoriske/systematiske evner.
  • Du må beherske norsk og engelsk godt, både skriftlig og muntlig.

NIVA tilbyr

  • Varierte og utfordrende arbeidsoppgaver i et unikt prosjekt.
  • Spennende og stimulerende oppgaver i et ledende internasjonalt anvendt forskningsinstitutt med betydelig samfunnspåvirkning.
  • En mulighet for faglig og personlig utvikling i en organisasjon hvor ansvar og initiativ settes høyt.
  • Fleksibel arbeidstid, gode pensjons-, velferds- og forsikringsordninger, og konkurransedyktig lønn.
  • Å være en del av et nettverk av nasjonale og internasjonale forskere fra mange disipliner.
  • Et flerkulturelt, sosialt og kreativt arbeidsmiljø.
  • Hytte i Hemsedal.
  • Treningsrom på kontoret i Oslo.

Aktuelle kandidater kan bli kontaktet fortløpende.

Webcruiter-ID: 4611749793

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon:

  • Anders Gjørwad Hagen (Forskningsleder), +47 959 28 778, Anders.Hagen@niva.no
Powered by Labrador CMS