LEDIG STILLING PÅ UNIVERSITETET I STAVANGER

Veiledere i læringsmiljøprosjekt

Søknadsfrist: 18.12.2024

UiS hovedlogo positiv RGB

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.900 ansatte. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet.

Vår felles retning skal drives frem av omtanke for bærekraftig omstilling og rettferdig samfunnsutvikling, gjennom nye måter å forvalte naturressursene på og legge til rette for bedre byer og lokalsamfunn. Energi, helse og velferd, læring for livet er våre satsingsområder.

I samspill og dialog med våre omgivelser regionalt, nasjonalt og internasjonalt har vi et åpent og innovativt klima for utdanning, forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid, nyskapning, formidling og museumsvirksomhet. Den faglige virksomheten ved universitetet er organisert i seks fakultet med 13 institutt og to nasjonale forsknings- og kompetansesenter i tillegg til Arkeologisk museum. Vi er medlem i det europeiske nettverket for innovative universitet - European Consortium of Innovative Universities. Universitetet ligger i den mest attraktive regionen i landet med 300.000 innbyggere. Stavangerregionen har et dynamisk arbeidsmarked og tilbyr en rekke spennende kultur- og fritidsaktiviteter.

Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjentee. 

Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora er regionens viktigste institusjon for utdanning av lærere til barnehage, grunnskole, videregående skole, høyskole og universitet. Fakultetet tilbyr også grunnutdanning innenfor idrett, språk, religion, historie, samt åtte masterprogrammer og en doktorgradsutdanning. Fakultetet har tre nasjonale sentre: Nasjonalt senter for leseopplæring og leseforskning (Lesesenteret), Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning (Læringsmiljøsenteret) og Kunnskapssenter for utdanning (KSU), samt forskningssentrene Filiorum - Senter for barnehageforskning og Greenhouse – Centre for environmental humanities. I tillegg er fakultetet en av fem universitetspartnere i Senter for spesialpedagogisk forskning og inkludering (SpedAims). Fakultetet samarbeider med Utdanningsdirektoratet, kommuner og fylke om etter- og videreutdanning.

Fakultetet har om lag ¼ av universitetets studentpopulasjon, med 3.300 studenter, og 390 ansatte fordelt på fakultetsadministrasjonen, Institutt for barnehagelærerutdanning, Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk, Institutt for kultur- og språkvitenskap, Lesesenteret, Læringsmiljøsenteret og Kunnskapssenter for utdanning.

Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning (Læringsmiljøsenteret) er et landsdekkende senter, ett av elleve nasjonale sentre innen utdanning. Læringsmiljøsenteret bistår nasjonale utdanningsmyndigheter i arbeidet med å realisere nasjonal utdanningspolitikk. I tillegg jobber senteret med egeninitierte oppgaver innenfor forskning og utvikling, kompetanseutvikling for barnehager og skoler, samt undervisning og veiledning ved universitetet. Læringsmiljøsenterets visjon er å være en nasjonal drivkraft for å fremme trygge og gode læringsmiljø i barnehage og skole. Senteret har to avdelinger; en i Stavanger og en i Porsgrunn. Det er i dag 130 ansatte tilknyttet senteret.

Vil du bistå barnehager og skoler i arbeidet med å fremme og utvikle læringsmiljøe?

Om stillingen

Læringsmiljøprosjektet er et tilbud til barnehager og skoler som ønsker å forbedre og videreutvikle arbeidet med å fremme trygge og gode barnehage- og skolemiljø for alle barn og unge. Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning, Læringsmiljøsenteret, har på oppdrag fra Utdanningsdirektoratet fått ansvar for å etablere, drifte og veilede gruppene som skal bistå barnehager og skoler i arbeidet med å fremme og forbedre læringsmiljøet. 

Prosjektet omtales her:

Som eksterne veiledere i prosjektet søker vi nå ansatte i grunnskole- eller barnehagesektoren. Veilederne ansettes i fast deltidsstilling tilknyttet Læringsmiljøprosjektet ved Universitetet i Stavanger, Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora, Læringsmiljøsenteret avdeling Porsgrunn. Opphør av oppdrag og prosjektmidler vil gi grunnlag for opphør av ansettelsesforholdet.

Arbeidet organiseres i veilederteam hvor hvert team får ansvar for bestemte kommuner/enheter, og det tilstrebes å knytte til oss veiledere med en viss regional forankring. Ved ansettelse vil det bli lagt vekt på at veilederne samlet har en god geografisk spredning. Veilederrollen vil medføre reisevirksomhet.

En pulje i prosjektet varer i ca. to år. Den neste nye puljen starter sent våren 2025 og avsluttes i juni 2027. Det kan bli aktuelt med oppstart av flere nye puljer fremover, noe som vil forlenge oppdragsperioden. Det vil foregå noen få aktiviteter fra april, mens hovedarbeidet begynner august 2025. 

Stillingsstørrelse og arbeidstid

Veilederne ansettes i deltidsstilling på 15-50% av full stilling. Aktuelle stillingsstørrelser for veileder avklares i rekrutteringsprosessen og fastsettes i arbeidsavtalen. 

Stillingsstørrelsen vil kunne endres noe fra år til år innenfor avtalt spenn, ikke minst dersom veileder skal bidra på ny pulje i Læringsmiljøprosjektet. 

Av praktiske og ressursmessige årsaker vil det bli prioritert å ansette veiledere med minimum 15% stilling. 

Dersom søker allerede er midlertidig ansatt i deltidsstilling som veileder på tilsvarende prosjekt ved universitetet, kan dette arbeidet inngå i den faste stillingen.

Mulig/ønsket stillingsstørrelse må fremgå av søknaden. 

Arbeidet vil ikke være jevnt fordelt pr. uke, men i perioder kunne gå over flere dager, for eksempel en 2-3 dages samling i en uke, og mindre arbeid i andre uker. Det vil ikke være faste arbeidsdager. 

Kvalifikasjoner

Det søkes fortrinnsvis etter veiledere med utdanning på masternivå innenfor et relevant fagområde, som pedagogikk og ledelse. Du må ha barnehage- eller grunnskolelærerutdanning. I tillegg er det ønskelig med formell veilederkompetanse.

Erfaring fra praksis i barnehage eller skole tillegges svært stor vekt. Veiledere med hovedstilling i praksisfeltet foretrekkes.

Da veiledningsspråket er norsk, må du beherske norsk eller et annet skandinavisk språk.

Videre legges det vekt på at du er nysgjerrig og motivert for å bistå barnehager og skoler i arbeidet med å fremme og forbedre læringsmiljøet. Du må ha gode samarbeids- og kommunikasjonsevner, og evne til å bidra til et konstruktivt arbeidsmiljø i veilederteamet.

Vi tilbyr

  • faglig oppdatering som del av prosjektet i form av veiledersamlinger og intern erfaringsdeling
  • lønn etter Statens lønnsregulativ l.pl 17.510, kode 1007/1009, kr 692 400 bto pr år i 100% stilling med årlig lønnsutvikling etter ansiennitet i stillingen innenfor lønnsstige
  • medlemsskap i Statens pensjonskasse (SPK). Fra lønnen trekkes da lovfestet innskudd til SPK.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingene fås ved henvendelse til:

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til HR-rådgiver Camelia Danaei, e-post camelia.danaei@uis.no.

Søknaden

Søk stillingen elektronisk via «Søk stillingen» på denne siden. Her registreres minimum søknadsbrev, relevant utdanning og arbeidserfaring samt språkferdigheter. I søknadsbrevet må du få frem din kompetanse og motivasjon for stillingen samt mulig/ønsket stillingsstørrelse.

Følgende lastes opp som vedlegg til søknaden:

  • CV med fullstendig oversikt over utdanning og erfaring
  • vitnemål og attester samt dokumentasjon på annen aktivitet som vurderes relevant

Søknaden vil bli vurdert ut fra informasjonen som foreligger i Jobbnorge ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kompetansekravene som er beskrevet over.

Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Dersom vedleggene overskrider 30 MB til sammen må de komprimeres før opplasting. 

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25. Dersom din anmodning ikke blir tatt til følge vil du bli varslet om dette.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i Jobbnorge.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

  • Dziuginta Baraldsnes (førsteamanuensis), 45242834, dziuginta.baraldsnes@uis.no
Powered by Labrador CMS