Ledig stilling på Universitetet i Oslo
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Universitetslektor i galenisk farmasi
Søknadsfrist: 10.01.2025
Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.
Farmasøytisk institutt har 130 ansatte. Vi har et aktivt forsknings- og innovasjonsmiljø basert på fri forskning om legemidler. Instituttet har ansvaret for det populære masterstudiet i farmasi og har til enhver tid 350 dyktige og engasjerte studenter. Legemiddelrelatert forskning og undervisning er grunnlaget for all aktivitet ved instituttet. Virksomheten bygger på en naturvitenskapelig plattform hvor samspillet mellom naturvitenskapelige basalfag, legemiddelteknologi og helse- og samfunnsfaglige elementer gir grunnlaget for teknologisk basert verdiskaping og for farmasøyters rolle som helsepersonell.
I det planlagte Livsvitenskapsbygget ved Universitetet i Oslo vil tett samarbeid med andre forskningsinstitusjoner, helseforetak, kommuner og næringsliv bidra til å styrke kvalitet og relevans i forskningen og utdanning av fremtidens kunnskapsmedarbeidere. Bygget blir kjernen i Norges første innovasjonsdistrikt – Oslo Science City.
Om stillingen
Farmasøytisk institutt er inne i en spennende periode med flytting i 2026 til det nye Livsvitenskapsbygget (LVB), hvor undervisning og forskningsaktiviteter overføres til nye og moderne undervisningslokaler og laboratorier. I forbindelse med dette utlyser vi en 100% stilling som universitetslektor for en periode på 3 år tilknyttet Farmasøytisk institutt, Seksjon for galenisk farmasi og samfunnsfarmasi.
Undervisningen ved Farmasøytisk institutt er knyttet til gradene master i farmasi og PhD. Utdanningen tar sikte på å forberede til yrker med varierte oppgaver innen apotek, sykehus, farmasøytisk industri, offentlig forvaltning innen legemiddelområdet, undervisning og forskning. Stillingen er tilknyttet fagområdet galenisk farmasi som har ansvar for undervisning i legemiddelteknologi, kvalitetssikring, formulering og biofarmasi.
Beskrivelse av arbeidsoppgaver
Universitetslektoren skal delta i undervisning, eksamensarbeid og administrasjon på alle nivå innenfor fagområdet. Utover den konkrete undervisningen vil viktige arbeidsoppgaver være å tilpasse galenisk-undervisningen til de nye undervisningslokalene i LVB, utnytte de nye mulighetene for moderne undervisningsmetoder og samordne undervisningen med andre relevante fagområder og emner. Disse oppgavene vil gjennomføres i tett samarbeid med de emneansvarlige.Undervisningsoppgavene vil primært være i tilknytning til galenisk-emnene i studieplanen for det femårige integrerte studieprogrammet i farmasi.
Dette inkluderer:
- Kursleder for den praktiske undervisningen i produksjon og sterilarbeid.
- Undervisning, veiledning og eksamensarbeid i tilknytning til disse laboratoriekursene.
- Koordinering og oppfølging av undervisere på laboratoriekursene.
- Forelesninger og kollokvier innenfor tema som er relevante for stillingen.
Stillingen er en undervisningsstilling og del av karriereveien lektor/dosent.
Pedagogiske kvalifikasjoner vil vektlegges med utgangspunkt i UiOs krav til universitetspedagogisk basiskompetanse, men tilpasset denne stillingen. Se :”Regler for vurdering og vektlegging av pedagogisk kompetanse”
Innenfor sin normale arbeidsplikt og sin faglige kompetanse kan den som blir tilsatt også bli pålagt arbeid utenfor seksjonen som stillingen er knyttet til.
Vurderingskriterier
Kvalifikasjonskrav:
- Mastergrad i farmasi eller tilsvarende farmasiutdanning
- Undervisningserfaring innen fagområdet tilknyttet stillingen. Pedagogiske kvalifikasjoner og erfaring med undervisning og veiledning på alle nivåer vil være en viktig faktor i vurderingsprosessen, og må være godt dokumentert
- Undervisningsspråket er norsk (eller skandinavisk), så det forventes at den som ansettes behersker flytende norsk (eller skandinavisk) ved tiltredelse
- I tillegg er det nødvendig med god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på engelsk
Andre ønskede kvalifikasjoner:
- Mastergrad i galenisk farmasi er en fordel
- Doktorgrad eller dokumentert omfattende forsknings- og utviklingsarbeid som i kvalitet og omfang tilsvarer arbeidsmengde og nivå for enn doktorgradsavhandling innen et farmasøytisk fagområde, fortrinnsvis galenisk farmasi vil være en fordel
- Erfaring med fremstilling og kvalitetssikring av farmasøytiske preparater og/eller farmasøytiske tjenester
- Dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning
- Erfaring med eksamensarbeid som sensur og utarbeidelse aveksamensoppgaver, både muntlig, skriftlig, praktisk, og med digitale eksamensløsninger
- Erfaring med digitale undervisningsløsninger
- Veiledererfaring på mastergradsnivå
- Den personen som ansettes vil bli bedt om å påta seg noen administrative oppgaver. Derfor vil slik erfaring være en fordel
Personlige egenskaper
- Personlig egnethet og motivasjon for stillingen
- Evne til å arbeide både i gruppe og selvstendig
- Evne til å arbeide strukturert og effektivt
- Fleksibilitet
- Gode kommunikasjonsevner
Vi trenger en tålmodig og samtidig tydelig person som klarer å formidle og nå fram til unge mennesker.
Intervju og prøveforelesning vil bli brukt i ansettelsesprosessen, og vil danne grunnlaget for vurdering og rangering sammen med søkerens dokumenterte faglige og pedagogiske kvalifikasjoner, undervisningserfaring, administrativ kompetanse og personlig egnethet for stillingen.
Det forutsettes at den som ansettes har sin daglige arbeidsplass ved Campus Blindern.
Vi tilbyr
- Lønn NOK 584.500 – 759.100 per år avhengig av kvalifikasjoner i en stilling som Universitetslektor (stillingskode 1009)'
- Et faglig stimulerende arbeidsmiljø
- Gode pensjonsordninger i Statens Pensjonskasse
- Gode velferdsordninger i tillegg til et familievennlig Oslo med mange muligheter for kultur og utendørs aktiviteter
Formelle regler
UiOs retningslinjer for pedagogisk basiskompetanse: Regler for praktiseringen av kravet om universitetspedagogisk basiskompetanse ved UiO. I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.
Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.
Søknad
Søknaden skal inneholde:
- Søknadsbrev
- CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid, pedagogisk erfaring, administrativ ledelse, og annen kvalifiserende erfaring)
- Kopier av vitnemål, PhD-diplom, karakterutskrifter og attester
- En fullstendig liste over publikasjoner og akademiske meritter og priser (hvis ikke inkludert i CV)
- Navn og kontaktinformasjon til 2–3 referanser (navn, tilknytning til søker, e-postadresse og telefonnummer)
Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge, klikk “Søk stillingen”.
Når du søker på stillingen, ber vi deg hente utdanningsresultatene dine fra Vitnemålsportalen.no. Om utdanningsresultatene dine ikke er tilgjengelige via Vitnemålsportalen, ber vi deg laste opp kopier av vitnemålene eller karakterutskriftene dine. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.
Kontaktpersoner
For spørsmål som gjelder JobbNorge kontakt HR seniorrådgiver Torunn Standal Guttormsen, e-post: t.s.guttormsen@mn.uio.no, telefon: 22854272
Søk stillingen