LEDIG STILLING VED NORD UNIVERSITET

Universitetslektor ved Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg

Søknadsfrist: 01.01.2023

Nord universitet

Gjennom forskning, utdanning og samfunnsdeltakelse, bidrar Nord universitet til å skape en bærekraftig framtid med utgangspunkt i vår geografiske lokalisering.

I samarbeid med samfunns- og næringsliv i Nordland og Trøndelag, fremmer våre 11.500 studenter og 1.350 ansatte innovative løsninger og kunnskapsbasert praksis, lokalt og internasjonalt.

Nord universitet har fire strategiske satsningsområder: blå og grønn vekst, bærekraftig innovasjon og entreprenørskap, samfunnssikkerhet og helse, velferd og oppvekst.


Fakultet for lærerutdanning, og kunst- og kulturfag utdanner fremtidens lærere fra barnehage til videregående skole og innen idrett og estetiske fag. Våre kandidater spiller en sentral rolle i den kunnskapsbaserte utviklingen av samfunnet, både regionalt og nasjonalt. Vi skal bidra til å utvikle praksisfeltet vi utdanner for, så forskningstilnærmingen vår er profesjonsrettet og praksisnær. Fakultetet tilbyr doktorgrad (ph.d.) i profesjonsvitenskap. Fakultet for lærerutdanning, og kunst- og kulturfag har 3500 studenter, og 350 ansatte i Levanger, Bodø og Nesna.

Les mer: www.nord.no/flu.

Om Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg

Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg bidrar til at det utvikles og benyttes kulturelle virkemidler i helse- og omsorgsektoren i Norge, samtidig som kunstens og kulturens egenverdi ivaretas. Senteret er i et forpliktende og likeverdig partnerskap mellom HUNT forskningssenter, NTNU; Levanger kommune, Trøndelag fylkeskommune, Helse Nord-Trøndelag HF og Nord universitet. Senteret ble etablert i 2014 [forankret i Meld. St. 29 (2012-2013) Morgendagens omsorg], styres av partnerskapsavtalen og regelverket fra Helsedirektoratet, og inngår i Kompetanseløft 2025. I 2021 utgjorde ni ansatte fem årsverk ved senteret, samt en del avtaler og tjenestekjøp til prosjekter og arrangementer. Administrativ støtte gis av Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag.

Partnerskapets formål med senteret er å bidra til ny kunnskap og metodeutvikling på helse- og omsorgsfeltet for bedre å kunne møte framtidas utfordringer gjennom systematisk bruk av kulturelle virkemidler. Senteret skal videre bidra til mer verdighet i omsorgstjenesten, god ressursbruk og økt interesse og status for omsorgsyrkene - for derigjennom å bidra til økt rekruttering. Senteret skal knytte sammen forskning, utdanning og praksis, og samarbeide med andre relevante kompetansemiljøer og frivillig sektor.

Ifølge Helsedirektoratets regelverk skal senteret i samarbeid med sentrale fag- og forskningsmiljøer bidra til utvikling og spredning av miljøbehandling og ivareta samspillet mellom forskning, utdanning og praksis. Målgruppen er primært ansatte i de kommunale helse- og omsorgstjenestene og sekundært brukerne av helse- og omsorgstjenester. Det gis i tillegg tilskudd til utvikling av systematiske kunst- og kulturtiltak som fremmer helse og livskvalitet hos brukere av helse- og omsorgstjenester og miljøbehandling med integrert bruk av musikk, sang, bevegelse, dans, og andre metoder (f. eks. drama/teater, billedkunst, litteratur).

Senterets største prosjekt er opplæringsprogrammet i miljøbehandling med integrert musikk, sang og bevegelse (2021-2025) – Musikkbasert miljøbehandling. Det er et anbud utviklet på oppdrag fra Helsedirektoratet og inngår i Kompetanseløft 2025, Strategiområde Rekruttere, beholde og utvikle personell. Vi tilbyr kurs over hele landet og videreutdanninger for ansatte og ledere i helse- og omsorgsektoren. Kursene gir kompetanseheving i bruk av musikk og sang i en helhetlig omsorg. Miljøbehandlingen tilpasses den enkelte brukeren gjennom kartlegging for integrert bruk i den daglige pleien og omsorgen. Forskning og erfaring viser at systematisk bruk av musikk og sang kan øke livskvalitet, mestring og egenverd for pasienter og brukere.

For mer informasjon, se senterets aktivitetsrapport og nettsider; www.kulturoghelse.no og www.musikkbasertmiljobehandling.no

Om stillingen

Ved Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg er det ledig en midlertidig 50 % stilling som universitetslektor i musikkbasert miljøbehandling for snarlig tiltredelse og ut 2025.

Hovedoppgavene til opplæringsprogrammet i miljøbehandling med integrert musikk, sang og bevegelse (2021-2025) er å utdanne helse- og omsorgspersonell i miljøbehandling som kan utføres av alle, og tiltak journalføres systematisk på lik linje med medisinering. Kunnskapsgrunnlaget, kartleggingsmetoder og praktiske eksempler undervises i flere typer kurs; kurs som følger ABC-modellen til Nasjonalt senter for Aldring og helse (www.aldringoghelse.no), fagdager ved sykepleieutdanninger, videreutdanninger ved Nord universitet og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet samt senterets egne samlingsbaserte kurs med veiledning av praktisk utprøving.

Vi søker etter deg som har kompetanse og/eller erfaring fra undervisning og veiledning som er relevant for utdanning i miljøbehandling med integrert musikk, sang og bevegelse for ansatte i pleie og omsorg.

Du har interesse for forholdet mellom akademia, praksis og samfunn og har praktisk erfaring fra å formidle komplekse budskap på en enkel måte. Til denne stillingen vil det være en fordel om du har erfaring fra bruk av miljøbehandling med kulturtiltak fra praksisfeltet.

Det er kontorsted på Levanger, men andre arbeidssteder kan vurderes. Det kan vurderes å dele stillingen i mindre andeler.

Oppgi ønsket arbeidssted og stillingsbrøk i søknaden.

Det må påregnes en del reisevirksomhet.

Arbeidsoppgaver

  • Undervisning i miljøbehandling med integrert bruk av musikk, sang og bevegelse
  • Veiledning av deltagere på kurs og utdanninger
  • Være pådriver for faglig utvikling og implementering av systematisk bruk av musikk, sang og bevegelse i pleie og omsorgen – i samarbeid med andre relevante fagmiljøer

Andre oppgaver innen kompetansesentrets ansvarsområder må påregnes.

Kvalifikasjonskrav

  • For ansettelse i stilling som universitetslektor kreves relevant utdanning fra universitet eller høgskole, mastergrad innen helse- og sosialfag eller innen kunst- og kulturfag eller tilsvarende
  • Erfaring med pedagogisk arbeid/undervisning og/eller miljøbehandling med bruk av sang, musikk og dans/bevegelse
  • Erfaring med undervisning og veiledning inkludert digital undervisning
  • Relevant praktisk-pedagogisk kompetanse er et krav for stillingen. Nye utfyllende bestemmelser for utdanningsfaglig kompetanse trådte i kraft 01.09.19, se mer informasjon på Nords nettsider. Søkere som ved ansettelse ikke kan dokumentere relevant praktisk-pedagogisk kompetanse, må skaffe seg denne kompetansen i løpet av en toårsperiode. Nord universitet tilbyr et emne i universitetspedagogikk som dekker dette kravet.
  • God muntlig og skriftlig framstillingsevne i norsk (ev. skandinavisk språk) og engelsk

Ved vurdering og rangering av kvalifiserte søkere vil det bli lagt vekt på:

  • Evne til å formidle komplekse budskap på en enkel måte
  • Erfaring fra helse og omsorg- og kultur-feltet
  • Gode kommunikasjons-, relasjons- og samarbeidsevner
  • Engasjert og løsningsorientert med høy gjennomføringsevne
  • at du er kreativ, initiativrik, selvgående og fleksibel
  • at du er interessert i tverrfaglig forskningsformidling med interesse og engasjement for forholdet mellom akademia, praksis og samfunn

Vi kan tilby

Stillingen lønnes etter Statens regulativ, kode 1009 universitetslektor. Lønn etter avtale.

Fra lønnen går lovfestet innskudd i Statens pensjonskasse.

  • God låne-, forsikrings-, og pensjonsordning i Statens pensjonskasse
  • Kreativt og kollegialt arbeidsmiljø
  • Ein arbeidsplass i stadig utvikling
  • Fleksibel arbeidstid
  • Aktivt bedriftsidrettslag

Generell informasjon

Den som ansettes, må rette seg etter de lover, avtaler og instrukser som til enhver tid gjelder for stillingen. Det tas forbehold om endring i ansvars- og arbeidsområde som følge av fremtidig organisasjonsutvikling og omorganisering ved Nord universitet.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Nord universitet oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater med nedsatt funksjonsevne, hull i CV`en, innvandrerbakgrunn og ellers ulik livserfaring til å søke. Universitetet praktiserer moderat kjønnskvotering i samsvar med lokal tilpasningsavtale for Hovedavtalen i Staten.

Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli brukt til anonymiserte registreringsformål.

Kontakt

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Søknadsprosessen

Søkere vil bli vurdert av en sakkyndig bedømmelseskomité.

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju og prøveforelesning.

Søknad

Søknad sendes elektronisk innen 01.01.2023.

Den elektroniske søknaden skal inneholde:

  • Søknadsbrev
  • Fullstendig curriculum vitae
  • Kopi av vitnemål og attester
  • Utdanningsfaglig CV og refleksjonsnotat ihht utfyllende bestemmelser for utdanningsfaglig kompetanse
  • Dokumentasjon på annen aktivitet som vurderes som relevant for stillingen, og som ønskes tatt i betraktning ved vurderingen
  • Kontaktinformasjon til 2-3 referansepersoner

All dokumentasjon som det skal tas hensyn til, lastes opp som vedlegg til søknaden.

Fullstendig elektronisk dokumentasjon må sendes inn innen søknadsfristen.

Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv etter ønske om å bli utelatt fra søkerlisten. Søkere som likevel ber om konfidensialitet, må grunngi dette særskilt i søknaden. Søkerne vil i tilfellet bli forhåndsvarslet om offentliggjøring.

Referanse: 30164702

Søk på stillingen

fnokode:1234

Powered by Labrador CMS