Ledig stilling ved Veterinærinstituttet

Leder av Veterinærinstituttets kompetansesenter

Søknadsfrist: 15.08.2020

Har du et brennende engasjement for norske produksjonsdyr?

Ja, da ønsker vi å komme i kontakt med deg. Veterinærinstituttet har nå behov for å tilsette en leder for vårt nasjonale kompetansesenter for produksjonsdyr, og er på jakt etter deg som er engasjert og opptatt av dyrenes helse og velferd.

Leder av Veterinærinstituttets kompetansesenter

Du vil som senterleder rapportere til avdelingsdirektør for dyrehelse, dyrevelferd og mattrygghet, og vil inngå i hennes ledergruppe. Arbeidssted for stillingen er fortrinnsvis i Sandnes, men også et av våre andre kontorsteder; (Tromsø, Harstad, Trondheim, Bergen eller Oslo / Ås) vil kunne vurderes.

Veterinærinstituttet er opptatt av mangfold, og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke stillingen, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, hull i CV, nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Arbeidsoppgaver og ansvarsområder

Vårt kompetansesenter skal bidra til å bedre tilbudet til våre brukere ved å styrke den utadrettede og strategiske virksomheten på dyrehelseområdet. Senteret er under oppbygging, og ny leder vil være en viktig bidragsyter i å forme senterets videre utvikling.

Du blir sentral i arbeidet med å styrke Veterinærinstituttets arbeid med forutseende beredskap og å videreutvikle samhandlingen i norsk matforvaltning. Du får ansvar for å koordinere kompetanseutvikling og -formidling til Mattilsynet og husdyrnæringene for å sikre nasjonal dyrehelse og –velferd. Du vil også være sentral i instituttets samhandling med husdyr-Norge. Reiseaktivitet må påregnes.

Kvalifikasjoner og ønsket bakgrunn

For å lykkes som leder for vårt kompetansesenter mener vi at du må være sterkt faglig engasjert og ha veterinærmedisinsk bakgrunn. Søkere med erfaring med produksjonsdyr vil bli prioritert. Du har gode leder- og formidlingsevner, forvaltningsmessig erfaring samt erfaring fra næringen. Videre mener vi det er viktig at du har god rolleforståelse og en sterk interesse for å bedre og fremme den nasjonale produksjonsdyrhelsen og dyrevelferden. Erfaring fra ledelse/fagledelse er en fordel men ikke et krav.

Personlige egenskaper

  • du er engasjerende og evner å utvikle og lede team
  • du er selvstendig og har god gjennomføringsevne
  • du er generøs, serviceinnstilt og samarbeidende
  • du er faglig nysgjerrig og ambisiøs
  • du kommuniserer og formidler tydelig og godt på norsk eller et annet skandinavisk språk, og engelsk

Du må kunne identifisere deg med Veterinærinstituttets verdier: fremtidsrettet, faglig ambisiøs og samspillende.

Personlig egnethet og motivasjon for stillingen blir vektlagt.

Veterinærinstituttet tilbyr

  • en stilling med en høy grad av innflytelse, og som du i stor grad kan forme og utvikle selv
  • et arbeidsmiljø preget av et høyt kompetansenivå, faglige utfordringer og mangfold
  • en fleksibel og inkluderende arbeidsplass
  • gunstige avtaler for lån og pensjonssparing i Statens pensjonskasse og for dette innskuddet, trekkes 2 % av lønn

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ. Stillingen innplasseres i stillingskode 1364 seniorrådgiver, avhengig av kvalifikasjoner.

Hvis du finner ovennevnte av interesse gleder vi oss til å se din søknad.

CV, vitnemål, attester og øvrige relevante dokumenter skal legges ved søknaden. Ønskes ytterligere opplysninger om stillingen er du velkommen til å kontakte avdelingsdirektør Merete Hofshagen på telefon.

Vi gjør oppmerksom på at CV benyttes til utvidet søkerliste. Dersom du ønsker å unntas fra offentlig søkerliste, må dette begrunnes i søknaden. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Du varsles dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.

Referansenr: 14/20

Søk på stillingen

Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.vetinst.no