Studiekonsulent - Det samfunnsvitenskapelige fakultet
Søknadsfrist: 04.01.2024
Publisert
UiS hovedlogo positiv RGB
Universitetet i Stavanger
Universitetet i Stavanger vil være en drivkraft i innovasjon og omstilling av samfunnet. Grønn omstilling står sentralt i vår virksomhet, med bærekraft på vei inn i alle studieprogrammer. Våre satsingsområder er energi, helse og velferd og læring for livet.
Her kommer du til en arbeidsplass preget av fremragende forskere, yrende studentliv og høy trivsel blant våre 2.300 ansatte. Vi er et åpent universitet, raust og inkluderende, med levende møteplasser for kritisk refleksjon, kunnskapsdeling og konstruktiv debatt. Ett av våre fremste kjennetegn er utstrakt samarbeid med arbeidslivet, både i forskning og utdanning.
UiS satser på innovative og fleksible læringsmetoder for våre 12.000 studenter. Vi er med på å fornye europeisk høyere utdanning gjennom ECIU University, et flaggskip-initiativ i EU. Dette gir unike muligheter for læring, utveksling og utvikling for våre studenter og ansatte.
Universitetet ligger i Norges tredje største byregion med 340.000 innbyggere. Regionen er internasjonal og har et dynamisk arbeidsliv, spennende kulturliv og rik tilgang på naturopplevelser.
Om fakultetet
Det samfunnsvitenskapelige fakultet er hjem til om lag 2.400 studenter og 210 ansatte, og tilbyr spennende og tverrfaglig forskning og utdanning på bachelor-, master- og doktorgradsnivå, inkludert deltids etter- og videreutdanning (EVU) studier for dem som jobber fulltid. Utdanningstilbudet er variert og omfatter blant annet psykologi, organisasjonsendring, ledelse, tjenesteinnovasjon, bærekraftig utvikling, HR, markedsføring, mediefag, samfunnsfag, sosiologi, sosialt arbeid, barnevern, og hotell- og reiseliv. Høsten 2023 søker fakultetet også om akkreditering for profesjonsstudium i psykologi.
Fakultetet består av Institutt for medie- og samfunnsfag, Institutt for sosialfag, og Norsk hotellhøgskole. Senter for kjønnsstudier; forskernettverket Nettverk for velferdsforskning; UNESCO Chair on Leadership and Innovation; den nye og unike EVU masteren i transformasjon og nyskaping (MTN); og de akademiske tidsskriftene Journal of Change Management: Reframing Leadership and Organizational Practice og Scandinavian Journal of Hospitality and Tourism er også hjemmehørende ved fakultetet.»
Institutt for sosialfag tilbyr følgende utdanninger: Barnevern – treårig bachelor, Sosialt arbeid (sosionom) - treårig bachelor, Psykologi - treårig bachelor, Sosialfag – toårig master, Barnevernsarbeid - toårig master, Psykologi - toårig master, Juss i barnevernfaglig arbeid - videreutdanning, 30 studiepoeng på masternivå. Instituttet har også Forskerskolen SWEL som er en tverrfaglig forskerskole i sosialt arbeid og velferd som er en del av forskerutdannelsen ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet. Instituttet har som mål å bidra med kunnskapsutvikling av høy kvalitet både innen sosial- og barnevernsfaglig arbeid, i velferdsforvaltning og i psykologi. Det er i dag om lag 75 ansatte og 900 studenter tilknyttet instituttet.
Bli en resurs for våre studenter og fagmiljøet som studiekonsulent!
Om stillingen
Universitetet i Stavanger har ledig vikariat som studiekonsulent ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, fakultetsadministrasjonen dedikert til Institutt for sosialfag. Vikariatet er er ledig fra 1.1.2024 til og med 30.06.2024 med mulighet for forlengelse til og med 31.12.2024.
I rollen som studiekonsulent spiller du en viktig rolle for at våre studenter lykkes både akademisk og personlig. Du jobber tett med studenter som tar utdanning innenfor barnevern, sosialt arbeid og psykologi. Ansvarsområdet er studiekoordinering-/ gjennomføring og studieveiledning. Du vil også være en resursperson for fagmiljøet, og bistå dem med både lett og krevende oppgaveløsning, samt utviklingsarbeid.
Hovedoppgaver
Saksbehandle studentsaker
Studentveiledning
Eksamensarbeid
Prosjektstøtte
Informasjonsarbeid, herunder utvikling og vedlikehold av nettsider og sosiale medieplattformer som profilerer studietilbud
Vedlikeholde samarbeid og kommunikasjon om praksisavtaler mellom UiS og regionale arbeidslivsaktører
Kvalifikasjoner
Du må ha:
relevant utdanning på minimum bachelornivå. Særskilt relevant erfaring kan kompensere for utdanningskravet.
relevant erfaring, fortrinnsvis fra veiledning og administrative oppgaver
god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk
Hvis du har noen av følgende kvalifikasjoner er det også en fordel med:
gode kommunikasjonsevner. Dette da du skal veilede og støtte studenter på en effektiv måte, inkludert lytte og forstå studentens behov og gi relevant informasjon.
administrative ferdigheter, og at du kan håndtere arbeidsoppgaver knyttet til studentregistrering, dokumentasjon og oppfølging
god problemløsningsevne og at du kan identifisere utfordringer og hjelpe studenter med å utvikle løsninger for å overkomme disse
erfaring med veiledning eller rådgivning, og kan bistå våre studenter med akademiske utfordringer, karrierevalg og personlig utvikling
Vi tilbyr
Ved UiS blir du del av en stor organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag og et faglig sterkt og internasjonalt arbeidsmiljø.
I tillegg får du tilgang til:
et bra arbeidsmiljø med inspirerende fagfolk innen psykologi, barnevern, rettsvitenskap og sosiologi
fleksibel arbeidstid
en av landets beste låne- og pensjonsordninger i Statens pensjonskasse
trening i arbeidstiden og medlemsskap i bedriftslag og foreninger
Stillingen lønnes etter statens lønnsregulativ l.pl 90.103, kode 1408, kr 500.00 - 600.000 bto pr år. I særskilte tilfeller kan høyere lønn bli vurdert.
Mangfold
Mangfold er en ressurs i arbeids- og læringsmiljøet ved UiS. Når vi har ulike bakgrunner og erfaringer, kan vi se utfordringer fra flere vinkler og finne bedre løsninger.
På UiS er vi opptatt av å vise respekt for hverandres ulikheter, og legger til rette for ansatte med nedsatt funksjonsevne. Vi tar hensyn til dine behov og din situasjon i ulike livsfaser.
Synes du denne stillingen er interessant, oppfordrer vi deg til å søke, uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du i en periode har vært utenfor arbeidslivet.
Les mer om kravene for å bli vurdert som søker i disse gruppene her.
Ta kontakt
Ta kontakt dersom du har spørsmål om stillingen. Du kan henvende deg til kontorsjef Stig Helleren, tlf 51 83 17 50, e-post: stig.helleren@uis.no
Du kan kontakte HR-rådgiver Christina Storm, tlf: 51 83 17 53, e-post: christina.storm@uis.no, hvis du har spørsmål om ansettelsesprosessen.
Søknad
Søk på stillingen elektronisk via "Søk stilling". Her må du som minimum legge inn søknadsbrev, relevant utdanning og arbeidserfaring samt språkferdigheter, det er viktig du får frem din kompetanse og motivasjon for stillingen.
All dokumentasjon må være på norsk/skandinavisk eller engelsk, og annet dokumentasjon (MÅ KORRIGERES ) som du ønsker vi skal ta hensyn til i vurderingen må lastes opp som vedlegg. Søknaden blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger i Jobbnorge ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.
Vi gjør også oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf. offentlighetsloven § 25. Du vil få beskjed dersom din anmodning blir avslått.
UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i Jobbnorge.