NMBU skal bidra til å sikre fremtidens livsgrunnlag gjennom fremragende forskning, utdanning, formidling og innovasjon. Vi har landets mest fornøyde universitetsstudenter, som får forskningsbasert utdanning i et unikt studentmiljø. Våre kandidater får med seg høy kompetanse på tverrfaglig samarbeid og er populære i arbeidsmarkedet.
NMBU har internasjonalt ledende forskningsmiljøer innen flere fag. Sammen med våre partnere i samfunns- og næringslivet bidrar vi til å løse noen av de største samfunnsutfordringene i vår tid. Vi satser på innovasjon, formidling og entreprenørskap fordi vi mener disse utfordringene best løses med felles innsats.
Vi mener at et godt arbeidsmiljø preges av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du har vært utenfor arbeidslivet en periode. Vi vil legge arbeidsplassen til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.
Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no.
Ledig vikariat som studieveileder!
Om Fakultet for biovitenskap
Fakultet for biovitenskap (BIOVIT) har som mål å bidra til a forme fremtidens mat- og bioproduksjon gjennom undervisning og forskning innen biologi og bærekraftig produksjon og bruk av planter, husdyr og fisk. Fakultetet har en årlig omsetning på ca. 250 millioner kroner.
Fakultetet er organisert i ni faggrupper: Genombiologi, avl og kvantitativ genetikk, drøvtyggerernæring og fysiologi, etologi og husdyrmiljø, ernæring og fysiologi, akvakultur, planteproduksjon, hagebruk og teknisk faggruppe.
Fakultetet har åtte større og mindre forskningssentre og laboratorier, herunder et Senter for fremragende innovasjon (SFI), Foods of Norway. Fakultetet har ansvar for bachelor- og masterprogrammer i akvakultur, biologi, husdyrvitenskap og plantevitenskap samt engelskspråklige masterprogrammer i Agroecology, Plant Sciences, Feed Manufacturing Technology og Genome Sciences.
Fakultetet har ansvar for ph.d.- program i husdyrvitenskap og plantevitenskap. Fakultetet har for tiden ca. 690 bachelor- og masterstudenter og 90 ph.d.-studenter. Fakultetet har ca. 240 ansatte, og har egen fakultetsadministrasjon.
Om stillingen
Ved Fakultet for biovitenskap (BIOVIT) er det et ledig vikariat i 80% stilling som studieveileder i perioden 01.02.2024-31.10.2024.
Fakultetet har ca. 240 vitenskapelige/tekniske ansatte og 20 ansatte i fakultetsadministrasjonen som yter service og er rådgivere for fakultetet. Stillingen som studieveileder vil inngå i fakultetsadministrasjonen og skal jobbe i et team som består av fire studieveiledere. Arbeidssted er Campus Ås.
Fakultetet tilbyr bachelor- og masterprogram i akvakultur, biologi, husdyrvitenskap og plantevitenskap, og i tillegg engelskspråklige masterprogram i Animal Breeding and Genetics, Agroecology, Genome Science Urban Agriculture and Sustainable Food Systems og doktorgrad (Ph.d.) innen husdyr- og akvakulturvitenskap og plantevitenskap. Den utlyste stillingen vil primært være orientert mot bachelor- og master programmene i agroøkologi, biologi, plantevitenskap, genomvitenskap og urbant landbruk.
Arbeidsoppgaver
Veiledning av studenter og rådgiver i studentrelaterte saker generelt
Gjennomføring av studieadministrative rutiner, analyser og rapporteringer
Administrativ gjennomføring av program- og emnerevisjoner
Vurdere norske og internasjonale søkere ved opptak av studenter til BIOVIT sine studieprogram.
Saksbehandler og sekretær for enkelte av BIOVIT sine programutvalg.
Arbeide med rekruttering, markedsføring /informasjon/web mot studenter, vitenskapelig ansatte og NMBUs studieavdeling.
I tillegg til de studieadministrative oppgavene må den som ansettes være innstilt på i et visst omfang å påta seg øvrige administrative oppgaver.
Kompetanse
Det kreves relevant utdanning fra universitet eller høyskole fortrinnsvis på masternivå, gjerne innen fakultetets studieprogrammer eller tilsvarende. Erfaring med studieveiledning og -administrasjon, samt FS, P360 og Canvas er en fordel. Det er ønskelig med kjennskap til studiene ved NMBU. Lang relevant arbeidserfaring fra tilsvarende stilling kan erstatte utdannings-kravet. Det er nødvendig med gode datakunnskaper. Gode norsk- og engelskkunnskaper både skriftlig og muntlig er et krav.
Personlige egenskaper
Evne til å arbeide selvstendig, strukturert og målrettet, men samtidig ha gode samarbeidsegenskaper
Være utadvendt og like å omgås mennesker
Gode kommunikasjonsevner og lyst til å jobbe med ser-vice og veiledning for studenter
Innsatsvilje og pågangsmot
Være fleksibel og løsningsorientert
Personlig egnethet vil bli vektlagt
Lønns- og tilsettingsvilkår og nærmere opplysninger
Stillingen innplasseres i stillingskode 1363 Seniorkonsulent (ltr. 49-53) (NOK 495 200-524 700) avhengig av kvalifikasjoner. For spesielt godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.