LEDIG STILLING VED UNIS

Kommunikasjonsrådgiver

Søknadsfrist: 03.01.2023

UNIS

UNIS er verdens nordligste utdanningsinstitusjon, lokalisert i Longyearbyen på Svalbard. UNIS har teknisk og vitenskapelig utstyr, laboratorier og infrastruktur egnet for undervisning og forskning innen arktisk naturvitenskap og teknologi for sjø, land og atmosfære. Fagavdelingene omfatter arktisk biologi, -geofysikk, -geologi, og -teknologi.


All utdanning gis på engelsk, og om lag halvparten av ansatte og studenter er fra utlandet. UNIS er et statlig aksjeselskap. UNIS skal gjennom sin virksomhet bidra til samfunnsutviklingen i Longyearbyen og på Svalbard i tråd med de overordnede målene for norsk svalbardpolitikk. Administrasjonsspråket er norsk.

UNIS søker en erfaren og handlekraftig Kommunikasjonsrådgiver

Om stillingen

Stillingen er en 100 % fast stilling.

Vi søker en erfaren person som kan jobbe selvstendig med ekstern og intern kommunikasjon og forskningsformidling. Du vil få en viktig rolle ved UNIS, og bistå alle avdelinger med kommunikasjonsfaglig rådgivning. Du vil få ansvaret for å videreutvikle og iverksette UNIS sin kommunikasjonsstrategi i samarbeid med ledergruppen.

Det forventes at du har en genuin interesse for kommunikasjon og formidling av våre undervisnings- og forskningsaktiviteter. Du må være en god nettverksbygger og bidra med å løse UNIS sitt samfunnsoppdrag som en hjørnestensbedrift i Longyearbyen, samt inngå i UNIS sin beredskapsorganisasjon. Stillingen tilhører studieavdelingen, som består av avdelingsleder, studieveiledere og bibliotekarer.

Arbeidsoppgaver

Stillingen tillegges et operasjonelt ansvar for alle kommunikasjonsoppgaver ved UNIS.

Det blir kommunikasjonsrådgiverens rolle å løfte UNIS nasjonalt og internasjonalt, og bistå organisasjonen innad med fagkunnskap og strategisk rådgivning innenfor kommunikasjon og formidling.

Oppgaver som tilligger stillingen er blant annet profilering av utdanning og forskning ved UNIS, vedlikehold og videreutvikling av UNIS’ hjemmesider, utforming av grafisk materiell og annonser, mediekontakt, koordinering av besøksgrupper og arrangementer, samt presentasjon av UNIS til besøkende, på norsk og engelsk. Stillingen kan i perioder tillegges andre oppgaver.

Kvalifikasjonskrav

Følgende bakgrunn og kompetanse er et krav:

  • relevant utdanning fra universitet eller høgskole (master eller relevant realkompetanse)
  • dokumentert erfaring fra kommunikasjonsarbeid, sosiale medier, samt markedsføring
  • kompetanse og erfaring med webpublisering og strategisk kommunikasjonsarbeid
  • svært god skriftlig og muntlig fremstillingsevne både på norsk og engelsk
  • erfaring som foredragsholder
  • kunnskap om, og erfaring med forskning og forskningsformidling

Følgende bakgrunn og kompetanse er en fordel:

  • kjennskap til Svalbard generelt, og UNIS spesielt
  • interesse for og kunnskap om trender i sosiale medier
  • erfaring med Google Analytics, Facebook Insights, Instagram Insights eller andre relevante web- og analyseverktøy
  • erfaring med WordPress
  • kunnskap om søkemotoroptimalisering og universell utforming
  • interesse for og evne til raskt å sette seg inn i nye digitale verktøy
  • erfaring med engelsk som arbeidsspråk, skriftlig og muntlig
  • erfaring fra universitets- og høgskolesektoren
  • førerkort kl. B

Personlige egenskaper:

Vi legger vekt på at du er handlekraftig, proaktiv, initiativrik og fleksibel med gode kommunikasjons- og samarbeidsevner. Det vil bli lagt vekt på motivasjon, selvstendighet og personlig egnethet i ansettelsen.

Vi tilbyr

UNIS kan tilby en utfordrende og variert jobb i et spennende, trivelig og internasjonalt miljø.

Som ansatt er man medlem i Statens Pensjonskasse. Vi tilbyr også gode forsikringsordninger, betalt reise- og flyttekostnader ved oppstart i stillingen etter gjeldende regelverk, tilskudd til feriereise etter gjeldende regelverk og tjenestebolig.

Ansettelse som rådgiver i stillingskode 1434 i Statens lønnsregulativ, avlønning etter ansiennitet og kvalifikasjoner.

I tillegg til lønnen ytes et Svalbardtillegg tilsvarende (p.t.) kr. 38 520,- pr. år. Fra lønnen trekkes 2 % innskudd til Statens Pensjonskasse. Inntektsskatten på Svalbard er for tiden på 8 %. I tillegg trekkes folketrygdavgift på 8 %.

Spørsmål om stillingen

Nærmere opplysning om stillingen fås ved henvendelse til:

  • Leder for studieavdelingen Ane Hammervoll Bjørsvik, tlf. 926 35 651

Det er mulig å be om å få navnet/søknaden unntatt offentligheten iht. offentlighetsloven § 25. Ønsket må i tilfelle begrunnes. Vi gjør oppmerksom på at skulle ønsket ikke bli tatt til følge, vil søkeren bli kontaktet og få mulighet til å trekke søknaden.

Longyearbyen

Longyearbyen ligger på Svalbard, midt i en variert og vakker arktisk natur med gode muligheter for friluftsliv. Longyearbyen er et moderne tettsted med ca. 2400 innbyggere og har et godt tjenestetilbud med bl.a. 1. - 13.-skole, svømme- og idrettshall og et variert forenings-, idretts- og kulturliv.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS