Ledig stilling ved Høgskolen i Innlandet

Postdoktor - Helse- og sykepleievitenskap

Søknadsfrist: 15.05.2020

Høgskolen i Innlandet

Høgskolen i Innlandet har over 14 000 studenter, 1000 ansatte og har studiesteder i Lillehammer, Hamar, Elverum, Rena, Evenstad og på Blæstad.


Høgskolen i Innlandet skal bygge sterke og solide fag- og forskningsmiljøer som setter spor etter seg regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utvikle en ny og bedre institusjon med høy faglig og pedagogisk kvalitet, og som tar sikte mot å oppnå universitetsakkreditering innen 2020.


Vår visjon er «Sterkere sammen».

Om stillingen

Stillingen som postdoktor har kvalifisering til akademisk toppstilling som hovedmål.

Det er ønskelig at prosjektets faglige perspektiv ligger innenfor temaet "Psykisk helse og livsmestring hos norske barn og unge i nasjonal kontekst", men andre relvante perspektiv vil også bli vurdert.

Kandidaten har et overordnet ansvar for å gjennomføre prosjektene som er planlagt og tenkt inn i prosjektperioden. Det forventes at kandidaten evner å designe, utvikle, gjennomføre og publisere forskningsprosjekt av høy kvalitet. Videre er det ønskelig at kandidaten tar et faglig ansvar gjennom å bidra til å videreutvikle fagmiljøet og utdanningstilbudet innen psykisk helsearbeid og/ eller sykepleievitenskap.

Det er naturlig at kandidaten innlemmes i forskningsprosjekter og selv kan lede en eller flere forskningsgrupper. En viktig del av kvalifiseringsarbeidet til akademisk toppstilling er å innhente eksterne forskningsmidler gjennom søknadsskriving, noe som er ønskelig at blir gjort i prosjektperioden.

Det er en fordel om kandidaten kan drive utadrettet virksomhet med strategiske og andre relevante samarbeidspartnere regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

Andre oppgaver kan tillegges stillingen ved behov.

Stillingen er lagt til Fakultet for helse- og sosialvitenskap, Institutt for helse- og sykepleievitenskap.

Stillingen er 3-årig, 100 %. Stillingen kan etter avtale bli omgjort til 4 år med 25 % pliktarbeid.

Dersom ansettelsesperioden utvides til 4 år med 25 % pliktarbeid forventes kandidater som ikke besitter pedagogisk basiskompetanse på ansettelsestidspunktet, å gjennomgå høgskolens basiskurs i universitets- og høgskolepedagogikk (200 timer) som del av pliktarbeidet.

Tiltredelse i stilling som postdoktor forutsetter som hovedregel at godkjent plan for kvalifiseringsprosjektet foreligger på tiltredelsestidspunktet, senest 3 måneder etter tiltredelse.

Det er en forutsetning at de som tilsettes har arbeidsplass ved fakultetet og deltar aktivt i fagmiljøet. Arbeidssted vil være Elverum eller Lillehammer etter nærmere avtale med fakultetet

Kontakt

  • Instituttleder Liv Skomakerstuen ØdbehrE-post: liv.odbehr@inn.no, Tel: +47 62 43 02 69
  • Seksjonsleder Marit ByeE-post: marit.bye@inn.no, Tel: +47 62 43 02 47

Kvalifikasjoner

  • Kandiaten må kunne dokumentere doktorgrad eller grad tilsvarende en norsk doktorgrad (ph.d.) relevant for prosjektet/ vitenskapelig kompetanse på førsteamanuensisnivå innen relevant fagområde
  • Dokumentert, relevant forskningsproduksjon med vitenskapelige publikasjoner på høyt, gjerne internasjonalt, nivå er et krav.
  • Bred klinisk- og forskererfaring innenfor fagområdet psykisk helsearbeid er ønskelig
  • Det er ønskelig med dokumenterbar populærvitenskapelig- og annet formidlingsarbeid, for eksempel bidrag på konferanser
  • Kandidaten må vise god kjennskap til fagområdene som skal betjenes gjennom klinisk kompetanse og erfaring med tverrfaglig samarbeid, både innenfor og mellom kommune- og spesialisthelsetjenesten
  • Pedagogisk kompetanse og erfaring er ønskelig
  • Det forutsettes at kandidaten behersker norsk (eller et annet skandinavisk språk) og engelsk på høyt nivå, muntlig og skriftlig
  • Generelt god IKT kompetanse er et krav

Det forutsettes at den som ansettes har evne til å jobbe selvstendig og viser evne og vilje å motivere og samarbeide med instituttets- og fakultetets ansatte, studenter og ledelse.

Vurdering av den best egnede kandidaten vil være en helhetlig vurdering, hvor det vil bli lagt særlig vekt på kandidatens akademiske og personlig kapasitet til å skape vitenskapelig aktivtet og utvikling innenfor rammen av prosjektperioden, samt kandidatens evne til samarbeid med faglige nettverk nasjonalt og internasjonalt og kandiatenes evne til deltakelse i et dynamisk forskningsmiljø.

Hvordan søke

Søknad og alle vedlegg sendes elektronisk via vårt rekrutteringssystem, Jobbnorge.

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev som beskriver motivasjon for stillingen og hvordan utdanning, forskning og erfaring er relavnt for stillingen
  • Prosjektskisse, maksimum 5 sider, som inneholder framdriftsplan og plan for publisering
  • Inntil 5 vitenskapelige/faglige arbeider som ønskes vurdert
  • Fullstendig publikasjonsliste
  • CV med oversikt over utdanning og erfaring. Fylles ut i Jobbnorges søknadsskjema.
  • Annet arbeid som vurderes som relevant for søknaden
  • Relevante vitnemål og attester

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju.

Anmodning om unntak fra offentlig søkerliste må begrunnes tydelig og angis via elektronisk søknadsskjema. Søkere vil bli kontaktet dersom høgskolen ikke kan følge anmodningen (jf. off.loven § 25).

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål ved HINN å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Arbeidsforholdene tilrettelegges om nødvendig for personer med redusert funksjonsevne. Dersom søkere tilkjennegir at de har nedsatt funksjonsevne eller hull i CV, kan denne opplysningen bli brukt til registreringsformål i forbindelse med måltallet.

Vi tilbyr

  • Lønn i stillingskode 1352 postdoktor etter Statens lønnsregulativ, etter kompetanse og erfaring
  • Godt arbeidsmiljø
  • Mulighet for utvikling
  • Gode velferdsordninger

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS