LEDIG STILLING VED HK-DIR

Førstekonsulent - avdeling for europeisk samarbeid og kvalitetsutvikling

Søknadsfrist: 21.08.2022

HK-dir

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) har et samlet, nasjonalt ansvar for forvaltningsoppgaver innen høyere utdanning, høyere yrkesfaglig utdanning og kompetansepolitikk. Vi er faglig rådgiver for Kunnskapsdepartementet, og iverksetter politikken og samordner virkemidlene. Direktoratet skal bidra til å utvikle kvaliteten i utdanning og opplæring, styrke det internasjonale samarbeidet og bidra til digital omstilling av universitet og høyskoler.


Vi jobber for å løfte kompetansen i befolkningen, gjøre utdanning og opplæring av høy kvalitet tilgjengelig for alle hele livet, og sikre arbeidslivet tilgang på kompetent arbeidskraft.

Vi har kontorer i Bergen, Oslo, Tromsø og Trondheim

Les mer om HK-dir her

Vi har ledig to spennende førstekonsulent-stillinger i divisjon for høyere utdanning og forskning

Om oss

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse administrer en rekke program for kvalitetsutvikling og økt internasjonalt utdanningssamarbeid. Vi har nå ledig en fast stilling, og et års vikariat med mulighet til forlengelse. Arbeidssted vil være Bergen, og vi ønsker snarlig tiltredelse.

Om stillingene

Vi ser etter deg som har lyst til å administrere viktige tiltak for internasjonalt samarbeid og kvalitetsutvikling i høyere utdanning, sammen med mange dyktige og flotte kollegaer i Bergen.

Den faste stillingen i avdeling for europeisk samarbeid og kvalitetsutvikling vil ha ansvar for viktige saksbehandlingsoppgaver for Erasmus+, verdens største utdanningsprogram. Programmet støtter europeisk samarbeid, innovasjon og mobilitet i høyere utdanning og andre sektorer. HK-dir har ansvar for å forvalte programmet i Norge, blant annet ved å tildele midler til norske utdanningsinstitusjoner og følge opp prosjektene som finansieres.

Vikariatet i avdeling for globalt samarbeid og kapasitetsbygging er knyttet til forvaltning av programmer og ordninger for internasjonalt utdanningssamarbeid, spesielt programmer under Panoramastrategien. Strategien handler om hvordan Norge skal øke samarbeid om forskning, utdanning og innovasjon med prioriterte land utenfor Europa. HK-dir har ansvar for å følge opp Panoramastrategien på utdanningsområdet.

Vi søker medarbeidere som kan jobbe selvstendig, systematisk og nøyaktig, er trygg og har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner. Vi legger vekt på at du er personlig egnet for stillingen.

Arbeidsoppgaver

  • programforvaltning, herunder behandling av søknader og prosjektrapporter i saksbehandlingssystemer
  • rådgivning og oppfølging av søkere, oppfølging av prosjekt
  • annet administrativt arbeid, for eksempel bidra til planlegging og gjennomføring av webinar, besøk og andre arrangement
  • samarbeid med aktører i og utenfor Norge
  • informasjons- og formidlingsoppgaver
  • andre oppgaver knyttet til porteføljen til avdelingene

Krav til kvalifikasjoner

  • relevant høyere utdanning på bachelornivå, høyere yrkesfaglig utdanning eller tilsvarende realkompetanse
  • svært gode norsk- og engelskkunnskaper, skriftlig og muntlig
  • god digital kompetanse

Ønskede tilleggskvalifikasjoner

  • relevant arbeidserfaring, for eksempel fra programforvaltning/saksbehandling
  • erfaring fra offentlig forvaltning
  • kjennskap til norsk høyere utdanningssektor og internasjonalt utdanningssamarbeid

Vi tilbyr:

  • et uformelt og godt fag- og arbeidsmiljø
  • mulighet til faglig utvikling
  • fleksibel arbeidstidsordning
  • gode pensjons- og låneordninger fra Statens pensjonskasse
  • mulighet til trening i arbeidstiden

Lønnsvilkår

Stillingen er lønnet som førstekonsulent (kode 1408) innen lønnsspennet kr 468 300 – kr 563 500, etter kvalifikasjoner. Trekk til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse er på 2 %.

Generell informasjon

Inkluderende arbeidsliv og mangfoldArbeidsstyrken skal i størst mulig grad speile mangfoldet i samfunnet og utnytte potensialet i befolkningens samlede kompetanse. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater med ulik utdanning, arbeids- og livserfaring, og kandidater som av ulike årsaker ikke kan dokumentere en sammenhengende yrkeskarriere, til å søke jobb hos oss. Vi oppfordrer deg som søker til å krysse av i Jobbnorge dersom du har funksjonsnedsetting, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkryssingene i jobbsøker portalen danner grunnlag for anonymisert statistikk, som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.

Offentlig søkerliste Opplysninger om deg som søker kan gjøres offentlig, selv om du har bedt om konfidensiell behandling. Du blir varslet dersom ønske om reservasjon fra offentlig søkerliste ikke blir imøtekommet, jf. offentlighetsloven § 25.

SøknadSøknad og komplett CV med oversikt over utdanning og tidligere praksis, vedlagt skannet vitnemål og attester skal legges inn via lenke på denne sida (Jobbnorge). Vi oppfodrer til å gi tilgang til vitnemålsportalen.

Kontaktinformasjon

Spørsmål om stillingene kan rettest til:

  • Avdelingsleder Jon Gunnar Simonsen tlf. 412 70 290 for den faste stillingen og
  • Hilde Kramer-Haaland på tlf. 404 78 933 for vikariatet

For generelle spørsmål om stillingen og søknadsprosessen kan HR-rådgiver Tone Stiansen kontaktes på tlf. 934 67 877.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS