Ledig stilling på Universitetet i Oslo
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Førsteamanuensis / professor ved Avdeling for atferdsmedisin
Søknadsfrist: 02.02.2025
Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.
Institutt for medisinske basalfag arbeider for å øke basalmedisinsk kunnskap slik at vi kan forstå normale prosesser, gi innsikt i mekanismer som forårsaker sykdom, og fremme god helse. Instituttet er ansvarlig for basalfagene i profesjonsutdanningen i medisin og for masterutdanningen i klinisk ernæring, og har i overkant av 300 ansatte i vitenskapelige, tekniske og administrative stillinger.
Om stillingen
Dette er en 100% stilling som førsteamanuensis/professor ved Avdeling for atferdsmedisin, Institutt for medisinske basalfag, Universitetet i Oslo (UiO). Arbeidsstedet er Domus Medica, Sognsvannsveien 9, Oslo. Det kan vurderes en kombinasjon med inntil 20% klinisk stilling etter avtale.
Avdelingen forsker og underviser i skjæringsfeltet mellom medisin, psykologi, samfunnsvitenskap og utdanningsvitenskap, med et særlig fokus på menneskelige faktorer i medisin og helse. Vi har fem aktive forskningsgrupper: (1) Arbeid, psykisk helse og fungering blant helsepersonell, (2) Biopsykososiale faktorer ved somatiske sykdommer, (3) Psykoonkologi og klinisk kommunikasjon, (4) Sosiale interaksjoner og nevrobiologiske mekanismer i hjerne-sinn-forbindelser, og (5) Medisinsk utdanning. Avdelingen har ansvar for undervisningen i atferdsmedisin i profesjonsutdanningen i medisin, inkludert undervisning i klinisk kommunikasjon.
Institutt for medisinske basalfag er ett av tre institutter ved Det medisinske fakultet, og driver tverrfaglig forskning som spenner fra genetikk til atferd. Instituttet er ansvarlig for de to første årene av profesjonsutdanningen i medisin og hele masterutdanningen i klinisk ernæring.
Stillingen innebærer ansvar for forskning og utdanning innen atferdsmessige, psykiske og psykososiale aspekter ved sykdom og helse i et bredt tverrfaglig perspektiv. Den som ansettes skal etablere og lede en egen forskningsgruppe, initiere forskning, og veilede studenter på master- og doktorgradsnivå. Undervisningen omfatter blant annet klinisk kommunikasjon i smågrupper og eksamensarbeid, i tillegg til administrative oppgaver tilknyttet stillingen. Klinisk erfaring som lege er en forutsetning.
Undervisingsrelatert arbeid utgjør 45 % av stillingen, mens 10 % er beregnet til administrative oppgaver.
For utfyllende stillingsbeskrivelse se her: [lenke til stillingsbeskrivelse].
Kvalifikasjonskrav
- Doktorgrad innen relevant fagområde.
- Norsk autorisasjon som lege, med relevant klinisk erfaring. Spesialistgodkjenning vil bli vektlagt.
- Høy kvalitet på forskning og publisering i internasjonale fagfellevurderte tidsskrifter.
- Dokumentert evne til å initiere, finansiere og gjennomføre forskningsprosjekter selvstendig.
- Det vektlegges positivt at kandidaten er tidlig i sin akademiske karriere, med pågående selvstendig forskningsaktivitet.
- Flytende skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk eller annet skandinavisk språk, samt engelsk.
- Dokumentert erfaring med utvikling og gjennomføring av undervisning.
- Erfaring med veiledning på master-, profesjons- eller doktorgradsnivå.
- For tilsetting som professor kreves dokumentert universitetspedagogisk basiskompetanse.
- Dokumenterte kvalifikasjoner innen formidling, administrasjon og ledelse vil bli ansett som en fordel.
Personlige egenskaper
- Faglig engasjert og ambisiøs
- Gode kommunikasjons og samarbeidsevner
- Vilje og evne til å skape et godt arbeidsmiljø
- Motiverende leder- og veilederegenskaper
- Selvstendig, ansvarsbevisst og fleksibel
Vi tilbyr
- Lønn fra kr 720 100 til kr 845 900 avhengig av kompetanse, i stilling som førsteamanuensis (stillingskode 1011)
- Lønn fra kr 845 900 til kr 1 078 600 avhengig av kompetanse, i stilling som professor (stillingskode 1013)
- Gode pensjonsordninger
- Gode velferdsordninger
- Førsteamanuensis vil ha mulighet til å søke opprykk til professor på et senere tidspunkt
Søknaden skal inneholde
- Søknadsbrev som beskriver bakgrunn og motivasjon for stillingen (maks 2 sider).
- Plan for forskning og forskningsfinansiering de neste 3-5 årene knyttet til fagområdet atferdsmedisin og avdelingens pågående forskning (maks 2 sider).
- Beskrivelse av pedagogisk kompetanse og erfaring i henhold til SoTL-kriteriene (maks 2 sider), med henvising til dokumentasjon (pedagogisk mappe).
- CV (maks 4 sider).
- Fullstendig publikasjonsliste.
- Inntil 10 utvalgte akademiske arbeider.
- Relevante vitnemål og attester.
- 2-3 referanser med navn, tittel, e-post og telefonnummer.
Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.
Det skal benyttes intervju og prøveundervisning i tilsettingsprosessen. I rangeringen av kompetente søkere vurderes hele bredden av kvalifikasjoner.
Andre opplysninger
Vennligst se Regler for ansettelse og opprykk i professor- og førsteamanuensisstillinger ved UiO og Regler for praktiseringen av kravet om pedagogisk basiskompetanse ved UiO.
Veileder for søkere til professor- og førsteamanuensisstilling - Universitetet i Oslo.
I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.
Dersom det til en fast stilling ikke er kvalifiserte søkere kan ansettelsesmyndigheten vurdere å ansette midlertidig i en lavere stilling i inntil tre år, jf. Universitets- og høyskoleloven § 6-5.
UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.
Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.
Kontaktinformasjon
- Avdelingsleder/Professor Jarle Breivik, Avdeling for atferdsmedisin, tlf: 41441985, e-post: jarle.breivik@medisin.uio.no
- HR rådgiver, Institutt for medisinske basalfag, tlf: 97405253, e-post: s.o.knudsen@medisin.uio.no
Søk på stillingen