LEDIG STILLING VED UIT NORGES ARKTISKE UNIVERSITET

Førsteamanuensis i ingeniørdesign, beregningsorienterte ingeniørfag

Søknadsfrist: 01.04.2024

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.

Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi har fem institutt innenfor fagområdene datateknologi og beregningsorienterte ingeniørfag, elektroteknologi, industriell teknologi, bygg-, energi og materialteknologi og automasjon og prosessteknologi. Fakultetet driver forskning, utdanning, innovasjon og formidling innenfor disse fagområdene, og har mange eksterne samarbeidspartnere.

Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi

Om stillingen

Ved Institutt for datateknologi og beregningsorienterte ingeniørfag er det ledig en fast, 100% stilling som førsteamanuensis i ingeniørdesign, beregningsorienterte ingeniørfag. Stillingen er knyttet til forskningsgruppen Simuleringer og Artificial Intelligence ved Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi (IVT-Fak) ved UiT i Narvik.

Institutt for datateknologi og beregningsorienterte ingeniørfag har rundt 30 årsverk og har aktivitet på flere campus. Instituttet har to forskningsgrupper som leverer forskning på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå i samarbeid med nasjonale og utenlandske partnere. Instituttet har som målsetning å bli internasjonalt ledende innen kombinasjonen geometrisk modellering og kunstig intelligens. Instituttet jobber også mye med nye undervisningsformer, aktiv-, problembasert-, blandet-læring, omvendt klasserom, flercampusundervisning, strømming og nye teknologier. Instituttet tilbyr utdanning på bachelor-, master- og ph.d. nivå.

Instituttets forskningsaktiviteter er organisert i to forskningsgrupper:

  • Simuleringer: Gruppen driver forskning innen matematisk og geometrisk modellering, numeriske simuleringer, programmering og visualisering, samt anvendelser relatert til disse. Hovedfokus er geometrisk modellering med splineteori, blending-splines og spesielt Expo Rationale B-splines, samt maskinlæring, kunstig intelligens, og kobling mellom AI og geometri.
  • Artificial intelligence: Gruppen driver forskning innen alle aspekter av kunstig intelligens, inkludert probabilistiske og biologisk inspirerte metoder, big data, datautvinning, maskinlæring, søkemetoder, informasjonsintegrasjon og semantisk web, samt anvendelser innen bioinformatikk, ingeniørinformatikk, sosialinformatikk og beslektede områder.

Arbeidssted er UiT i Narvik. Du må kunne starte i stillingen i Narvik innen rimelig tid etter å ha mottatt tilbud. 

Stillingens forskningsområde og arbeidsfelt

Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi er opptatt av tverrfaglig samarbeid, både innen forskning, veiledning og undervisning.

Stillingen innebærer både forskning og undervisning, herunder veiledning av både bachelor, master og ph.d-studenter.

Stillingen er tillagt forskningsaktivitet med fokus på utvikling av praktiske ingeniørløsninger ved bruk av aktuelle og innovasjonsteknologier. Forventet resultat fra forskningsaktiviteter er publiseringer i internasjonale vitenskapelige tidsskrifter og presentasjoner på internasjonale konferanser.

I tillegg til individuelle forskningsaktiviteter er det nødvending å samarbeide med de andre forskningsgruppedeltakerne. Kandidaten vil bidra til å etablere sterke relasjoner mellom utdanningsinstitusjonen og industrielle partnere.

Stillingen innebærer utvikling, administrering og integrering av EU-finansiert prosjekter.

En betydelig del av stillingen innebærer aktivitet på forskningslaboratoriet. Kandidaten forventes å samle inn, behandle og analysere eksperimentelle data. Hovedfokus for arbeidet i laboratoriet bør rettes mot utvikling av eksperimenter og prosjekter som er relevante for industrielle applikasjoner.

Stillingen er tillagt undervisningsaktiviteter knyttet til alle nivåer innen matematiske og fysiske disipliner, inkludert elastisitetsteori, mekanikk, simuleringer, osv. I tillegg inkluderer denne stillingen deltakelse i veiledning av bachelor-, master-nivå studenter og ph.d kandidater.

Det forventes at den som ansettes deltar i forskningsgruppe-samarbeid og faglige nettverk nasjonalt og internasjonalt, samt i formidling av forskning til en bredere offentlighet. Det forventes søknadsskriving (NFR/EU) av stillingsinnehaveren.

Kontakt

Flere opplysninger om stillingen kan du få av:

  • konstituert instituttleder/førsteamanuensis Rune Dalmo, tlf. 769 66295, epost: rune.dalmo@uit.no

Kvalifikasjoner

For denne stillingen krever vi: 

  • Fullført norsk doktorgrad i ingeniørvitenskap eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk doktorgrad.
  • En forsknings- og undervisningsbakgrunn i matematikk, fysikk, akustikk og mekanikk.
  • Relevante vitenskapelig publikasjoner.
  • Erfaring med laboratorieforsøk, evne til å arbeide med diverse utstyr, erfaring med databehandling og analyse.
  • Erfaring med fremstilling og testing av prototyper.
  • Erfaring med konsentrert undervisning på masternivå.
  • Dokumentert utdanningsfaglig kompetanse

Søkeren må beherske norsk eller annet skandinavisk språk. Søkeren må ha gode engelskkunnskaper.

Vi vil legge vekt på søkers motivasjon for stillingen og personlige egnethet. 

Vi søker kandidater som blant annet har:

  • Gode samarbeidsevner
  • Evner til god kommunikasjon og samhandling med kollegaer og studenter
  • Evner og ønsker om å bidra til et godt arbeidsmiljø

Ved UiT legges det vekt på forskningsarbeidenes kvalitet, relevans og betydning og ikke på hvor arbeidene er publisert, i henhold til prinsippene i The San Fransisco Declaration on Research Assessment (DORA).

UiT ønsker å øke kvinneandelen i undervisnings- og forskerstillinger. Dersom to eller flere søkere blir funnet tilnærmet likeverdig kvalifiserte, vil universitetet rangere kvinner foran menn.

Krav til utdanningsfaglig kompetanse (basiskompetanse)

Alle søkere til undervisnings- og forskerstillinger skal i søknaden dokumentere sin utdanningsfaglige kompetanse.

Du må ha opparbeidet grunnleggende kompetanse for undervisning og veiledning på universitets- og høyskolenivå. Dette medfører grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning.

Basiskompetanse dokumenteres ved: 

a) Søkere som har fullført eget universitetspedagogisk kurs tilsvarende 200 timer skal legge ved kurs-/eksamensbevis samt studieplan 

b) Øvrige søkere skal beskrive, vurdere og dokumentere sin kompetanse som underviser og veileder gjennom en systematisk og samlet fremstilling. Ferdighetene skal dokumenteres i form av en pedagogisk mappe. 

Søkere bedømmes men rangeres ikke basert på utdanningsfaglig kompetanse. 

De som ikke oppfyller kravene ved ansettelsen, vil bli pålagt å oppfylle kravene innen to år. UiT tilbyr kurs i utdanningsfaglig kompetanse til ansatte.

For nærmere informasjon om utdanningsfaglig kompetansekrav og pedagogisk mappe, se: pedagogisk mappe.

Vi kan tilby

  • Et av landets beste vilkår for FoU-termin 
  • Godt arbeidsmiljø
  • Gode velferdsordninger
  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Arbeids- og lønnsvilkår 

Du må være villig til å engasjere deg i utviklingsarbeid innen eget fag, og for universitetet som helhet. 

Ved UiT er fordelingen av arbeidstid fleksibel og tildeles på individuelt grunnlag. Som en norm vil førsteamanuenser bruke inntil 50 % av tida til FoU-arbeid og 50 % til undervisning, når tid til andre arbeidsoppgaver er trukket fra. Som norm avsettes 5 % til administrative oppgaver. 

Førsteamanuensis lønnes etter statens regulativ kode 1011.Fra bruttolønn trekkes det 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Inkluderende arbeidsliv og mangfold

UiT Norges arktiske universitet har et personalpolitisk mål om å være en arbeidsgiver som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet og som tar i bruk potensialet i befolkningens samlede kompetanse. 

Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke og ønsker oss medarbeidere med ulik kompetanse, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver.

Har du funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, oppfordrer vi deg som søker til å krysse av for dette i jobbsøkerportalen.

Er det kvalifiserte søkere, kaller vi inn minst én i hver gruppe til intervju, og får du jobben, legger vi til rette for deg om du trenger det. Utenom å velge ut riktige kandidater bruker vi ikke avkrysningene til noe annet enn anonymisert statistikk.

Les mer i Arbeidsgiverportalen.

Søknaden

Søknaden skal inneholde:

  • Søknadsbrev med kort beskrivelse av interesse og motivasjon for stillingen
  • CV med oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid
  • Vitnemål og karakterutskrift for alle grader
  • Attester
  • Kontaktinformasjon til 2-3 referanser
  • Dokumentasjon på utdanningsfaglig kompetanse
  • Fullstendig liste over vitenskapelige arbeider
  • Beskrivelse av vitenskapelige arbeider som ønskes tillagt særlig vekt ved bedømmelsen
  • Sentrale vitenskapelige arbeider, inntil ti. Doktorgradsavhandlingen regnes som ett arbeid.

Dokumenter som legges ved søknaden må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Søknad med vedlegg leveres elektronisk via www.jobbnorge.no.

Bedømmelse 

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteens mandat er å foreta en vurdering av søkernes kvalifikasjoner på grunnlag av søknadsdokumentene og kunngjøringsteksten.

Søkere som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet avklare personlig egnethet og motivasjon for stillingen. Det kan også bli avholdt prøveforelesning.

Generelt

Ansettelsen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for statsansatte, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS