Førsteamanuensis i økonomi med hovedvekt på bedriftsøkonomi
Søknadsfrist: 10.12.2024
Publisert
Gjennom forskning, utdanning og samfunnsdeltakelse, bidrar Nord universitet til å skape en bærekraftig framtid med utgangspunkt i vår geografiske lokalisering.
I samarbeid med samfunns- og næringsliv i Nordland og Trøndelag, fremmer våre 11.500 studenter og 1.350 ansatte innovative løsninger og kunnskapsbasert praksis, lokalt og internasjonalt.
Nord universitet har fire strategiske satsningsområder: blå og grønn vekst, bærekraftig innovasjon og entreprenørskap, samfunnssikkerhet og helse, velferd og oppvekst.
Fakultet for samfunnsvitenskap (FSV) utdanner samfunnsvitere som imøtekommer samfunnets behov for nytenkende yrkesutøvere innen privat og offentlig sektor. Fakultetet tilbyr p.hd.-utdanning i sosiologi. FSV har ca. 1900 studenter og ca. 200 ansatte.
Fakultetets forskningsvirksomhet er organisert i fem faggrupper: Historie, geografi og internasjonale relasjoner; Journalistikk og kreative mediefag, Sosialt arbeid; Organisasjon, ledelse og arbeidsliv; og Sosiologi og dannelsesfag.
Fakultet for samfunnsvitenskap har ansatte på to ulike studiesteder; Bodø og Levanger. Det gis per i dag også undervisning på Stokmarknes og Mo i Rana.
Har du lyst til å være med å videreutvikle et spennende forskningsmiljø innen HRM og ledelsesfag?
Om stillingen
Ved Nord universitet, Fakultet for samfunnsvitenskap, studiested Bodø, er det ledig en fast 100 % stilling som førsteamanuensis i økonomi med hovedvekt på bedriftsøkonomi. Søkeren må ha relevant doktorgrad innen bedrifts-/samfunnsøkonomi eller lignende, og kunne undervise i temaer som bedriftsøkonomisk analyse, kostnads- og inntektsanalyse, finansregnskap og konkurranseevne. Søkeren må ha god kjennskap til økonomiske strategier og styringssystemer både i norske private bedrifter og i norsk offentlig sektor.
Fakultet for samfunnsvitenskap søker etter en faglig engasjert kollega som ønsker å bidra til å videreutvikle et sterkt organisasjons- og ledelsesfaglig miljø, særlig innen HRM-relaterte temaer. Vi ønsker oss en person som kan se økonomi og organisasjon i sammenheng.
Stillingen har kontorsted Bodø. Fagmiljøet ved Nord universitet er fordelt på flere studiesteder, så samarbeid mellom vitenskapelig ansatte ved fakultetet uansett geografisk plassering er viktig. Stillingen kan også innebære arbeidsoppgaver ved Nord universitets øvrige studiesteder.
Vi ønsker tiltredelse så snart som mulig.
Arbeidsoppgaver
Fagpersonene i HRM-miljøet inngår i faggruppen Organisasjon, ledelse og arbeidsliv og i tilknytning til fagmiljøet er det flere aktive forskningsgrupper. Forskningsgruppene jobber blant annet med problemstillinger relatert til ledelse, organisasjonsutvikling og endringer i den norske arbeidslivsmodellen. Den som ansettes får muligheten til å ta del i og påvirke et dynamisk undervisnings- og forskningsmiljø med faglige nettverk nasjonalt og internasjonalt.
Det forventes at den som ansettes deltar i undervisnings- og forskningsgruppe-samarbeid og faglige nettverk nasjonalt og internasjonalt, samt i formidling av forskning til en bredere offentlighet. Vi forventer også at våre ansatte søker om eksterne forskningsmidler (bla. NRF og EU).
Den som ansettes vil få undervisnings-, veilednings- og utviklingsoppgaver på bachelor og master i HRM, samt veiledning av bachelor-, master- og doktorgradsstudenter. Faglige administrative oppgaver må påberegnes.
Kvalifikasjonskrav
For ansettelse som førsteamanuensis kreves norsk doktorgrad innenfor angitt fagområde eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad som er godkjent som likeverdig med den norske, eller kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig produksjon av samme omfang og kvalitet.
Dokumentert utdanningsfaglig kompetanse: Søkere må dokumentere at de har grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning. Som følge av forskriftsendring fra 01.09.19, har Nord universitet vedtatt egne bestemmelser for utdanningsfaglig kompetanse, se mer informasjon på Nords nettsider. Søkere som ved ansettelse ikke kan dokumentere tilstrekkelig utdanningsfaglig kompetanse, må skaffe seg denne kompetansen i løpet av en toårsperiode. Nord universitet tilbyr et emne i universitetspedagogikk som dekker dette kravet.
Det legges særlig vekt på organisasjons- og ledelsesrelatert økonomisk forskningskompetanse, og søkere med kjennskap til HRM-relatert økonomisk forskning/undervisningserfaring/yrkeskompetanse vil få forrang.
Fakultetet legger stor vekt på søkers motivasjon for stillingen og personlig egnethet.
Vi søker kandidater som kan dokumentere at de:
Setter studentene i sentrum og har gode resultater i egen undervisning
Er selvstendige, ansvarsfulle, initiativrike og har god gjennomføringsevne
Er samarbeidsorienterte og gode lagspillere
Norsk er arbeidsspråk for undervisning og administrasjon. De som ansettes må derfor beherske norsk eller et annet skandinavisk språk flytende, samt ha en inngående forståelse av den norske arbeidslivs- og samfunnsmodellen.
Ved vurdering og rangering av kvalifiserte søkere vil det bli lagt vekt på:
Forsknings- og utviklingsarbeid som er relevant for stillingen
Innsendte publikasjoner
Erfaring fra undervisning og veiledning på bachelor- og masternivå fra universitets- og høgskolesektoren, innen fagområdet bedriftsøkonomi.
Erfaring med internasjonale forskingsnettverk og prosjekter med ekstern finansiering
Pedagogiske kvalifikasjoner
Relevant yrkespraksis innenfor økonomi
God evne til å kommunisere og samarbeide med studenter og kolleger
Personlige egenskaper som kan bidra positivt til arbeidsmiljøet
Vi tilbyr
Stillingen lønnes etter Statens regulativ, kode 1011 for førsteamanuensis. Lønn etter avtale. Fra lønnen går lovfestet innskudd i Statens pensjonskasse.
Den som ansettes, må rette seg etter de lover, avtaler og instrukser som til enhver tid gjelder for stillingen. Det tas forbehold om endring i ansvars- og arbeidsområde som følge av fremtidig organisasjonsutvikling og omorganisering ved Nord universitet.
Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Nord universitet oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater med nedsatt funksjonsevne, hull i CV'en, innvandrerbakgrunn og ellers ulik livserfaring til å søke.
Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli brukt til anonymiserte registreringsformål.
Kontakt
Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:
Søkere vil bli vurdert av en sakkyndig bedømmelseskomité.
Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju og obligatorisk prøveforelesning.
Søknad
Søknad sendes elektronisk innen 10.12.2024.
Den elektroniske søknaden skal inneholde:
Søknadsbrev
Fullstendig curriculum vitae
Kopi av vitnemål og attester
Fullstendig kopier av et utvalg på inntil 10 av søkerens mest relevante publikasjoner, og en liste over disse. Søkerne bes prioritere de viktigste 5 arbeidene og kommentere prioriteringen. Doktorgradsavhandling må vedlegges som ett av disse arbeidene.
Utdanningsfaglig CV og refleksjonsnotat ihht. utfyllende bestemmelser for utdanningsfaglig kompetanse
Dokumentasjon på annen aktivitet som vurderes som relevant for stillingen, og som ønskes tatt i betraktning ved vurderingen
Kontaktinformasjon til 2-3 referansepersoner
All dokumentasjon som det skal tas hensyn til, lastes opp som vedlegg til søknaden.
Fullstendig elektronisk dokumentasjon må sendes inn innen søknadsfristen.
Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv etter ønske om å bli utelatt fra søkerlisten. Søkere som likevel ber om konfidensialitet, må grunngi dette særskilt i søknaden. Søkerne vil i tilfellet bli forhåndsvarslet om offentliggjøring.