LEDIG STILLING VED SINTEF

Forskningsleder for faglag Miljørisiko og modellering

Søknadsfrist: 11.04.2023

SINTEF

SINTEF Ocean er et av seks institutt som utgjør SINTEF. Vi jobber med forskning og innovasjon knyttet til havrommet for nasjonal og internasjonal industri. Vår ambisjon er å videreføre Norges ledende posisjon innenfor marinteknisk og biomarin forskning. Sammen med næringsliv og myndigheter utvikler vi fremtidsrettede løsninger for bærekraftig utnyttelse av havet. Vårt hovedkontor er i Trondheim, og vi har avdelinger i Tromsø, Hirtshals, Oslo, Ålesund og Bergen.

Bli kjent med SINTEF

Mulighet til å kombinere forskning og ledelse

SINTEF Ocean søker forskningsleder for gruppen Miljørisiko og modellering ved avdeling Klima og miljø

Nøkkelen til mange av vår tids utfordringer finnes i havet. SINTEF Ocean utvikler fremtidens havindustrier innen områdene mat, energi, miljø og transport, og utviklingen av havnæringene må balanseres med ivaretakelse av det marine miljø. Avdeling for Klima og miljø utvikler kompetanse og teknologi som industri og myndigheter trenger for å ivareta miljøansvar, redusere miljørisiko og sikre bærekraftig utvikling av havnæringene. Avdelingen består av 4 grupper: Havobservasjon og økosystemer, Klima og bærekraft, Miljørisiko og modellering, i tillegg til Laboratorietjenester, som har ansvaret for drift av våre avanserte laboratorier.

Miljørisiko og modellering har for tiden 12 medarbeidere med spissfaglig kompetanse innenfor miljømodellering fokusert på transport, skjebne og effekter av forurensning i det marine miljø (oljesøl, kjemikalier, partikler, plast, etc.). I tillegg har vi kompetanse mer generelt innen programvareutvikling, numeriske metoder, Monte Carlo-simuleringer, data science, bildeanalyse, maskinlæring, og kunnskap om relevante kjemiske og fysiske prosesser. Vi jobber med programmering, simuleringer, numerikk, og teori, men vi har også aktiviteter i felt og på lab.

Vi er entusiastiske, vi liker å jobbe i team, vi liker å jobbe flerfaglig og vi liker utfordrende prosjekter. Vi mangler egentlig bare deg.

Vi søker en forskningsleder som vil ha ansvaret for å lede en gruppe av høyt kvalifiserte og selvstendige forskere og programvareutviklere. Det er ønskelig at du har fagkompetanse innen miljøteknologi, modellering, oseanografi eller et annet relevant tema knyttet til klima, miljø og bærekraft. Solid kontaktnett og evne til å videreutvikle dette, både i markedet, i det øvrige SINTEF og i de tilhørende universitetsmiljøene er en fordel. Erfaring med programvare og/eller modellering er også gunstig. Som vår forskningsleder vil du ha en sentral rolle i å lede vårt arbeid med strategi, markedsorientering og prosjektutvikling, samtidig som du tilrettelegger for at teamet fungerer effektivt og trives sammen.

En del av vår strategi er å tilrettelegge for en overgang til en grønn og bærekraftig økonomi. Vi trenger derfor en forskningsleder som kan bidra i arbeidet med å møte utfordringene fra nye, grønne markeder. Dette inkluderer fornybar energi, karbonfangst og -lagring, miljøutfordringer fra klimaendringer, industriens påvirkning på biodiversitet og utvinning av ressurser som trengs for elektrifisering av samfunnet.

Vi verdsetter godt arbeidsmiljø og ønsker oss en leder som bidrar til et positivt arbeidsmiljø basert på tillit og respekt, der dyktige fagfolk kan samhandle godt og utvikle seg faglig Vi håper du er en lagspiller som er lyttende, løsningsorientert, evner å bygge gode relasjoner og motiverer dine medarbeidere. Og det er en fordel om du, på samme måte som oss, har lidenskap for forskning.

Som forskningsleder inngår du i avdelingens ledergruppe som i fellesskap har ansvaret for at avdelingen lykkes med sine mål og strategier. Du vil ha ansvaret for forskningsgruppen Miljørisiko og modellering der du skal ivareta både den faglige og administrative ledelsen av gruppen. Det er ønskelig at du er komfortabel med å lede møter på både norsk og engelsk.

Hos oss får du:

  • Spennende og utfordrende arbeidsoppgaver i et miljø med høy faglig kompetanse på internasjonalt nivå
  • Bidra til å etablere og gjennomføre spennende og tverrfaglige prosjekter i inn- og utland med støtte fra SINTEFs samlede kompetansenettverk
  • Store muligheter til personlig utvikling, både innenfor ledelse og fag, i en organisasjon hvor ansvarlighet og initiativ settes høyt
  • Et sosialt, kreativt og multikulturelt arbeidsmiljø hvor mennesket er i sentrum
  • En variert og fleksibel arbeidshverdag
  • Konkurransedyktig lønn og gode velferdsordninger
  • En moderne pensjonsordning og meget gode forsikringsordninger

Kontakt forskningssjef Mimmi Throne-Holst direkte på mobil: 93002863 eller epost: Mimmi.Throne-Holst@sintef.no, for mer informasjon.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

  • Mimmi Throne-Holst (Research Director), 930 02 863
Powered by Labrador CMS