Ledig stilling på Universitetet i Oslo
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Senterleder for Senter for global bærekraft
Søknadsfrist: 16.10.2024
Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 26 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.
Om stillingen
Universitetet i Oslo etablerer en ny enhet, Senter for global bærekraft, fra mai 2025. Senteret skal være et kraftsenter for tverrfaglig forskning, utdanning og formidling om global bærekraft, og en attraktiv studie- og møteplass for studenter, forskere og eksterne partnere. Vi søker nå en faglig leder for senteret.
Åremålsstilling som senterleder/forskningssjef (SKO 1111) lyses ut for fire år fra 01.03.2025. Det er mulig å inneha stillingen i til sammen to åremålsperioder med utlysning etter første åremålsperiode.
Vi søker en senterleder med gode faglige og relasjonelle lederegenskaper, relevant forskningskompetanse, erfaring fra forskningsledelse, internasjonalt samarbeid samt innhenting av eksterne forskningsmidler. Senteret er en ny satsning, og lederen vil derfor spille en særlig viktig rolle for å utvikle senterets posisjon nasjonalt og internasjonalt i tett samarbeid med de ansatte og andre som tilknyttes senteret, samt relevante miljøer og enheter på universitetet og eksternt. Det vil bli lagt vekt både på erfaring fra forskningsledelse, forskning og formidling, samt på personlig egnethet for stillingen.
Universitetet i Oslo har landets bredeste fagportefølje og holder et høyt internasjonalt nivå på bærekraftrelevant forskning innen realfag, medisin, samfunnsfag og humaniora. Med det nye senteret ønsker vi å styrke dette ytterligere, særlig mulighetene for samarbeid på tvers. Senteret bygges derfor med en struktur som kan romme både permanente og midlertidige forskermiljøer på tvers av alle fagfelt, og det skal også åpnes for at forskere kan være tilknyttet både egen fagdisiplin på institutt/fakultet og et relevant temaområde i senteret.
Senteret blir en grunnenhet underlagt Universitetsstyret med administrativ leder og en administrasjon samt et styre med oppnevnt styreleder. Fra startfasen av vil senteret ha en vitenskapelig stab på ca. 70 personer og forskningsprosjekter/miljøer med ulik type tilknytning til senteret.
Senteret vil bli samlokalisert i Bærekrafthuset på Blindern etter rehabilitering av bygget. Frem til innflytting vil senterleder være basert i lokalene til UiOs Senter for utvikling og miljø.
Arbeidsoppgaver
Senterleder er Senter for global bærekrafts øverste leder med overordnet ansvar for hele virksomheten. Senterleder utarbeider i samråd med senterets styre de langsiktige mål, visjoner og strategiske prioriteringer, og har et overordnet ansvar for ivaretakelse av senterets faglige mandat og implementering av styrets beslutninger. Senterleder har det overordnede ansvaret for innhenting av eksterne forskningsmidler, profilering av senteret, og utvikling av kontakt og samarbeid med relevante aktører internt ved Universitetet i Oslo, og eksternt. Senteret deltar i universitetsledelsens faste møter med fakulteter og museer.
Kvalifikasjonskrav
- Doktorgrad og forskerkompetanse med relevans for bærekraft
- Solid og dokumentert erfaring fra tverrfaglig forskningsledelse
- Erfaring med søknadsarbeid og innhenting av eksterne midler
- Erfaring med strategisk forskningsledelse og oppbygging av forskningsmiljøer vil vektlegges
- Erfaring med internasjonalt samarbeid
- Gode skriftlige og muntlige språkkunnskaper i norsk/skandinavisk og engelsk
Personlige egenskaper
- Evne til strategisk tenkning
- Stor grad av gjennomføringsevne
- Meget gode relasjonelle lederegenskaper
- Meget gode evner til kommunikasjon og samarbeid
- God relasjonsbygger på tvers av fagorienteringer og personalgrupper
- Kreativ og initiativrik
- Evne til å tilrettelegge for faglig utvikling for den enkelte og for fagmiljøet som helhet
- Bredt faglig nettverk
Vi tilbyr
- En sjelden og spennende mulighet til å bygge opp en ny type tverrfaglig senter ved UiO
- Et faglig stimulerende og internasjonalt arbeidsmiljø
- Solid administrativ støtte
- God pensjonsordning og gunstige lån i Statens Pensjonskasse
- Gode velferdsordninger
- Årslønn som senterleder/forskningssjef (SKO 1111) fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr. 1.102.200 -1.313.600
Søknaden skal inneholde
- Søknadsbrev
- CV
- Publikasjonsliste
- Dokumentasjon knyttet til øvrige kvalifikasjoner, herunder ledererfaring.
Det vil benyttes intervju i tilsettingsprosessen.
Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.
Andre opplysninger
Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.
I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.
Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.
Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.
Kontaktinformasjon
- Ass. universitetsdirekør Johannes Falk Paulsen, tlf: 90 687 164, e-post: j.f.paulsen@admin.uio.no
- Viserektor for klima, miljø og tverrfaglighet Mette Halskov Hansen, tlf: 41 547 876, e-post: m.h.hansen@admin.uio.no
Søk på stillingen