Seniorrådgiver / spesialrådgiver (JPI Oceans-sekretariatet i Brussel)
Søknadsfrist: 30.12.2024
Publisert
Forskningsrådet jobber for et samfunn der forskning blir skapt, brukt og delt, og vi bidrar til omstilling og et mer bærekraftig samfunn. På vegne av regjeringen investerer vi årlig ca 11 milliarder kroner i offentlige midler i forsknings- og innovasjonsprosjekter til forskningsorganisasjoner, næringsliv og offentlig sektor. Vår oppgave er å sikre at de beste prosjektene får finansiering. Vi er også den sentrale rådgiveren for myndighetene i forskningspolitiske spørsmål.
Vi søker seniorrådgiver/spesialrådgiver til midlertidig stilling i inntil tre år til JPI Oceans-sekretariatet i Brussel
Vi ser etter deg som har lyst til å jobbe internasjonal og som er selvstendig, målrettet, effektiv og har god rolleforståelse.
Du vil blir en viktig del av JPI Oceans-sekretariatet i Brussel. JPI – Healthy and Productive Seas and Oceans (JPI Oceans) er den største felles europeiske satsingen som jobber med å koordinere og integrere marin og maritim forskning og utvikling (FoU) i Europa med eget sekretariat i Brussel. Her får du jobbe med mange ulike og spennende faglige problemstillinger om havet, alltid i et internasjonalt samarbeid.
Nysgjerrig på mer av det faglige i jobben? Les her.
Du vil formelt bli ansatt i Internasjonal avdeling i Forskningsrådet, det vil si at det er her personalansvaret for deg er. Men som del av sekretariatet i Brussel, vil du rapportere til direktøren for JPI Oceans. Du vil også jobbe tett opp mot Hav og polar-avdelingen i Forskningsrådet, ettersom det er de som har det faglige strategiske ansvaret for JPI Oceans.
Hva blir hovedoppgavene dine?
Hos oss får du
jobbe med oppfølging knyttet til Forskningsrådets deltakelse innenfor JPI Oceans og annen internasjonal aktivitet
drive med strategiarbeid og rådgivning
forberede til – og følge opp – JPI Oceans styrearbeid
mobilisere til deltakelse i JPI-samarbeid, samt sikre at norske forsknings- og kunnskapsbehov blir ivaretatt
gi råd knyttet til norsk deltakelse innenfor JPI Oceans
ha kontakt med forskningsmiljøer, næringsliv og myndigheter
bidra til samspill mellom relevante nasjonale og europeiske satsinger
Hvem ser vi etter?
Vi ser etter deg som
har høyere utdanning, minimum på masternivå
har erfaring fra forvaltning, forskning/forskningsadministrasjon/ næringsutvikling i marin/maritim eller annen relevant sektor
med fordel har kjennskap til forskningssystemet og erfaring fra internasjonalt samarbeid
er analytisk, selvstendig og initiativrik
er ryddig har god rolleforståelse og liker å samarbeide med ulike typer mennesker og bygge og vedlikeholde nettverk
har god formuleringsevne muntlig og skriftlig på norsk og engelsk
Vi vil legge vekt på personlig egnethet.
Hva tilbyr vi deg?
Hos oss får du
en god pensjonsordning og mulighet for å søke om gunstig boliglån gjennom medlemskap i Statens pensjonskasse
gode forsikringsordninger
en selvstendig stilling med mulighet til å påvirke utviklingen av rollen din
muligheten til å jobbe team og samarbeide på tvers av organisasjoner og land
et kompetent og godt fagmiljø hvor vi legger vekt på kunnskapsdeling
en unik mulighet til å utvikle svært god kunnskap om det europeiske forsknings- og innovasjonssamarbeidet
lønn etter avtale som seniorrådgiver/spesialrådgiver, og øvrige betingelser følger i hovedsak av UDs regler for tjenesteopphold i utlandet
Vi håper du har lyst til å bli vår nye kollega!
Avdeling for internasjonalisering har 25 ansatte, lokalisert både på Lysaker og i Brussel og koordinerer Forskningsrådets internasjonale virksomhet mot Det europeiske forskningsområdet (ERA), EUs rammeprogram for forskning og innovasjon (Horisont Europa) og andre typer bilateralt og multilateralt forsknings- og innovasjonssamarbeid.
Avdelingen sørger for utvikling av et godt kunnskapsgrunnlag og bidrar til hensiktsmessige strategier, planer og tiltak innenfor området og har et særskilt ansvar for norsk mobilisering til EUs forsknings- og innovasjonsaktiviteter. Avdelingen jobber tett med Innovasjon Norge for å sammen sikre norsk deltakelse og suksess i EUs rammeprogram.
Vi ser inkludering og mangfold som en styrke.
I Forskningsrådet tror vi at mangfold gir oss bredere perspektiver, og at medarbeidere med ulik livserfaring og bakgrunn gjør oss i stand til å skape enda bedre løsninger i samfunnsoppdraget vårt.
Dersom du har en funksjonsnedsettelse, innvandrerbakgrunn eller hull i CV-en, så kan du bli positivt særbehandlet dersom du krysser av for dette når du søker på stillingen. Vi inviterer alltid minst én kvalifisert søker fra hver av disse gruppene til intervju.
Annen praktisk informasjon
Hvis du ønsker å reservere deg mot å stå på den offentlige søkerlisten, må du begrunne det. I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på den offentlige søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.
Vi gjør en bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater gjennom vår eksterne samarbeidspartner Semac AS. Dette er en del av vår vanlige praksis. Legg ved vitnemål/karakterutskrifter og relevante attester som vedlegg til den elektroniske søknaden.
Forskningsrådet er underlagt sikkerhetsloven og det kan derfor kreves sikkerhetsklarering.