LEDIG STILLING PÅ Veterinærinstituttet

Forsker epidemiologi og legemiddelepidemiologi

Søknadsfrist: 18.04.2024

Veterinærinstituttet

Veterinærinstituttet er en forsknings- og kunnskapsorganisasjon underlagt Landbruks- og matdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet.

Instituttets visjon "God helse hos dyr, fisk og mennesker" skal nås gjennom tydelige mål og gjennom et strategisk, faglig samarbeide med partnere i over 40 land i tillegg til Norge.

Instituttet avdekker og avverger smittsomme sykdommer og andre trusler mot helsen til dyr, fisk, mennesker og miljø. Sammen med myndigheter og næringsliv arbeider vi også strategisk for god dyrevelferd, trygg mat og bærekraftige bionæringer. 

Veterinærinstituttet er et nasjonalt referanselaboratorium på over 30 områder og internasjonalt referansesenter for Verdens dyrehelseorganisasjon (WOAH) på flere områder. 

Veterinærinstituttet har rundt 330 ansatte som sammen skal løse vårt viktige samfunnsoppdrag fordelt i våre lokaler i Tromsø, Harstad, Trondheim, Bergen, Sandnes og på hovedkontoret på Ås i Akershus.

For ytterligere informasjon om oss viser vi til våre hjemmesider: 

www.vetinst.no.

Dyrehelse, dyrevelferd og mattrygghet, seksjon for epidemiologi.

Til Veterinærinstituttet på Ås, seksjon for epidemiologi søker vi etter en forsker med relevant kompetanse innen epidemiologi, med særlig vekt på legemiddelepidemiologi. Vi søker etter deg som i større eller mindre grad både har erfaring fra legemiddelområdet, og erfaring og interesse for databehandling. 

Seksjonen for epidemiologi har for tiden rundt 30 forskere innen feltene epidemiologi, sykdomsmodellering, risikovurdering, biostatistikk, bioinformatikk og data science, og seksjonen har en variert og spennende oppgaveportefølje. Seksjonen har en internasjonal profil med stort mangfold, og arbeidsmiljøet preges av engasjerte, vitebegjærlige og problemløsningsorienterte medarbeidere.

Legemiddelepidemiologi for dyr er et lite fagfelt i Norge, men møter likevel stor nasjonal og internasjonal interesse og området har stort utviklingspotensiale. Antibiotikabruk er tett knyttet sammen med antibiotikaresistens; en viktig problemstilling i både human- og veterinærmedisin. Ved å jobbe med antibiotikabruk hos dyr er en med på Én helse-arbeidet ved Veterinærinstituttet.

Seksjon for epidemiologi er et fremoverlent miljø når det gjelder veterinærepidemiologisk forskning, der forskningen går hånd i hånd med kunnskapsgenerering til myndigheter og samfunnet for øvrig. Seksjonen har for tiden en stor utvikling innen dataanalyseområdet. Vi bruker dyrehelsedata fra mange ulike kilder i vårt daglige arbeid og har etablert en nytt analyse- og produksjonsmiljø.

Stillingen vil gi deg et forsknings- og utviklingsmessig spennende arbeidsmiljø, med gode muligheter for personlig utvikling og nettverksbygging.

Stillingen er plassert på Veterinærinstituttets lokasjon i Ås, men andre av VIs kontorsteder kan også vurderes. Reisevirksomheten i denne stillingen er lav, men ved eventuell plassering på andre lokasjoner enn i Ås, vil reisevirksomheten bli betydelig større. 

Veterinærinstituttet er opptatt av mangfold, og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke stillingen, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, hull i CV, nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Arbeidsoppgaver

Hovedarbeidsoppgavene er knyttet til legemiddelbruk til dyr, hovedsakelig arbeid med norsk veterinær legemiddelstatistikk, med hovedvekt på bruk av antibiotika. Dette innebærer blant annet å bearbeide data og rapportere norsk bruk av antibiotika til dyr nasjonalt og internasjonalt, og deltakelse i nasjonale og internasjonale fora for legemiddelbruk til dyr. Det å utvikle og gi kunnskapsstøtte, besvare legemiddelrelaterte spørsmål om legemidler til dyr fra fagmiljø, næring og offentlige myndigheter vil være en del av oppgavene. 

En av arbeidsoppgavene vil også være å delta i søknadsprosesser om, og arbeide på forskningsprosjekter om legemiddelbruk til dyr. 

Arbeidsoppgavene og aktivitetene til seksjonen spenner vidt og det er bruk for ulike spesialiseringer som kan styrke vårt arbeid. Du vil delta i seksjonens øvrige arbeid etter behov og kvalifikasjoner.

Kvalifikasjoner

  • Doktorgrad innen veterinærmedisin, farmasi, biologi eller biomedisin. Alternativt vil veterinær- eller farmasiutdannelse tilsvarende mastergrad, eller mastergrad fra annen biologisk eller biomedisinsk utdanning være relevant og kunne godkjennes.
  • Du må ha erfaring innen legemiddelområdet enten fra privat eller offentlig sektor. Erfaringen kan du ha opparbeidet deg gjennom utdanningsforløpet ditt, eller gjennom arbeidserfaring. 
  • Du må ha erfaring med- eller dokumenterbar interesse for databehandling.
  • Arbeidsoppgavene omfatter betydelig dialog med nasjonale næringer og forvaltning, og derfor kreves det at du har god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk eller et annet skandinavisk språk. 
  • Du må også ha god skriftlig og muntlig framstillingsevne på engelsk for å kunne skrive gode prosjektsøknader ogvitenskapelige artikler, og for å kunne delta i internasjonale relevante faglige aktiviteter. 

Ønskelige kvalifikasjoner:

  • Erfaring innen legemiddelepidemiologi.
  • Kunnskap om norsk husdyrnæring (matproduserende dyr til lands og til vanns)
  • Kunnskap om dataprogrammering/data science, og interesse for å utforske og ta i bruk nye digitale løsninger.
  • Erfaring med å skrive vitenskapelige publikasjoner, og erfaring med søknader om forskningsmidler.

Personlige egenskaper

  • Du har en konstruktiv og imøtekommende samarbeidsform, tar initiativ og bidrar aktivt i å finne mulige løsninger på problemstillinger.
  • Du arbeider systematisk. Dette viser seg blant annet ved at du organiserer og strukturerer arbeidet ditt hensiktsmessig, og at du er nøyaktig. 

Du identifiserer deg med Veterinærinstituttets verdier: fremtidsrettet, faglig ambisiøs og samspillende.

Motivasjon for stillingen og egenskapene dine tillegges vekt, i tillegg til dine faglige kvalifikasjoner. Vi ønsker at du reflekterer over disse elementene i søknaden din. 

Vi tilbyr

  • Et arbeidsmiljø preget av høyt kompetansenivå, faglige utfordringer og mangfold.
  • En fleksibel og inkluderende arbeidsplass.
  • Gunstige avtaler for lån og pensjonssparing i Statens pensjonskasse, med innskuddstrekk på 2 % av lønn.

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, og stillingen innplasseres som forsker eller seniorforsker i stillingskode 1108, 1109 eller 1110, avhengig av kvalifikasjoner. 

Hvis du finner stillingen interessant, gleder vi oss til å se søknaden din. Søknad og CV registreres i søkerverktøyet Webcruiter. Du må legge ved vitnemål, attester og øvrige relevante dokumenter.

Vi gjør oppmerksom på at CV benyttes til utvidet søkerliste. Dersom du ønsker å unntas fra offentlig søkerliste, må dette begrunnes i søknaden. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Du varsles dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge. 

Webcruiter-ID: 4777606911

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon

  • Kari Olli Helgesen, Forsker (For faglige spørsmål om stillingen, er du velkommen til å ta kontakt med Helgesen), 99569795
  • Malin Jonsson (Seksjonsleder), 93086902
Powered by Labrador CMS