LEDIG STILLING VED SINTEF

Forsker innen marine operasjoner

Søknadsfrist: 11.04.2023

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2100 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn


Les mer om SINTEF her.

SINTEF Ocean er et av seks institutt som utgjør SINTEF. Vi jobber med forskning og innovasjon knyttet til havrommet for nasjonal og internasjonal industri. Vår ambisjon er å videreføre Norges ledende posisjon innenfor marinteknisk og biomarin forskning. Sammen med næringsliv og myndigheter utvikler vi fremtidsrettede løsninger for bærekraftig utnyttelse av havet. Vårt hovedkontor er i Trondheim, og vi har avdelinger i Tromsø, Hirtshals, Oslo, Ålesund og Bergen.

Vil du være med å gjøre havvind mer bærekraftig?

SINTEF Ocean søker etter forsker innen marine operasjoner.

Er du nysgjerrig og tror at mange av fremtidens løsninger finnes i havet? Da vil vi ha med deg på forskerlaget. Vi ønsker oss en nysgjerrig og initiativrik kollega som brenner for å finne gode, bærekraftige teknologiske løsninger.

SINTEF skaper samfunnsnytte og konkurransekraft. I over 70 år har vi med viten og vilje, fra havrom til verdensrom, bidratt til verdiskaping. Med ambisjon om å være et verdensledende forskingsinstitutt er SINTEF en viktig leverandør av forskning, innovasjon og teknologi til næringsliv og forvaltning. Sammen med våre kunder løfter vi frem innovasjoner og bærekraftige løsninger. Vi skaper teknologi for et bedre samfunn.

SINTEF Ocean er et av seks institutt som utgjør SINTEF. Vi ser til havet for å løse mange av vår tids store samfunnsutfordringer, og jobber med forskning og innovasjon knyttet til havrommet for nasjonal og internasjonal industri. Vår ambisjon er å videreføre Norges ledende posisjon innenfor marinteknisk og biomarin forskning. Sammen med næringsliv og myndigheter utvikler vi fremtidsrettede løsninger for bærekraftig utnyttelse av havet.

I dag finnes det ingen bærekraftige løsninger for installasjon og vedlikehold av 15 MW+ vindturbiner på dypere vann. Det er stort behov for forskning og teknologiutvikling framover. Sammen med forskningspartnere og industri skal vi finne løsningene. SINTEF Ocean har stor aktivitet knyttet til marine operasjoner og søker etter en nysgjerrig medarbeider som kan bidra til å gjøre dette feltet rustet til en grønnere fremtid.

Vår forskningsaktivitet retter seg mot flere næringer, spesielt havvind, flytende solkraft, olje og gass, havbruk og kystkonstruksjoner. Vi jobber med utvikling av analysemetodikk, gjennomføring av analyser og studier, modellforsøk i hydrodynamiske laboratorier, og utvikling av numeriske verktøy og programvare. Vi har en robust prosjektportefølje med både kortvarige og langvarige prosjekter. FME NorthWind og SFI Move er store og sentrale forskningssentre med spennende oppgaver innen marine operasjoner.

Du vil få en spennende og variert arbeidsdag innen et eller flere områder:

  • Utvikling av metoder og numeriske verktøy for simulering, design og analyse
  • Utførelse av analyser, utredninger og konseptstudier
  • Laboratorietesting og verifikasjon
  • Prosjektledelse og prosjektutvikling

Vi søker etter deg som:

  • Har master, sivilingeniør eller doktorgrad innen hydrodynamikk, kybernetikk, konstruksjonsteknikk eller tilsvarende
  • Brenner for teknologiske muligheter knyttet til havet
  • Er nysgjerrig, initiativrik og inspireres av å finne nye løsninger og svar
  • Blir motivert av muligheten for å utvikle teknologi for et bedre samfunn
  • Jobber godt i team og har god gjennomføringsevne
  • Har gode formidlingsevner på norsk og engelsk

Vi vurderer både nyutdannede og søkere med relevant arbeidserfaring. Det er en fordel om du har kjennskap til søknadsarbeid mot virkemiddelapparat, slik som Norges Forskningsråd og EU sine rammeprogram for forskning.

Vi tilbyr:

  • Spennende og utfordrende arbeidsoppgaver i et internasjonalt ledende FoU-miljø innen marin teknologi
  • En trivelig arbeidsplass med dyktige kollegaer fra mer enn tjue forskjellige nasjonaliteter
  • Store muligheter til faglig og personlig utvikling i en organisasjon hvor ansvarlighet og initiativ settes høyt
  • En variert og fleksibel arbeidshverdag, som gir deg stor mulighet for egen påvirkning
  • Konkurransedyktig lønn og gode velferdsordninger
  • En moderne pensjonsordning, og meget gode forsikringsordninger

Arbeidsted vil være Trondheim. Vi ber om kortfattet søknad med CV og karakterutskrifter innen 11. april 2023.

For nærmere opplysninger om stillingen, ta kontakt med:

  • Forskningsleder for marine operasjoner: Henning Braaten, henning.braaten@sintef.no, Telefon: 91574682

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS