LEDIG STILLING VED NORSK INSTITUTT FOR BIOØKONOMI (NIBIO)
Forsker innen økologi og biomangfold
Søknadsfrist: 12.04.2023
Publisert
Norsk institutt for bioøkonomi
NIBIO arbeider med landbruk, mat, klima og miljø. Vi leverer forskning, forvaltningsstøtte og kunnskap til anvendelse i nasjonal beredskap, forvaltning, næringsliv og samfunnet for øvrig. NIBIO har hovedkontor i Ås i Akershus, har ca 700 ansatte, og er til stede i alle landsdeler. NIBIO eies av Landbruks- og matdepartementet.
Avdeling for kulturlandskap og biomangfold er landets ledende fagmiljø innen semi-naturlige naturtyper. Vårt hovedfokus er å forstå hvordan menneskelig aktivitet påvirker det biologiske mangfoldet i kulturlandskapet. Dette gjør vi ved å studere endringer og analysere årsaker og effekter av menneskelig aktivitet, eller opphør av skjøtsel og bruk.
Vi utvikler skjøtselsplaner for naturtyper som krever menneskelige påvirkning for å sikre at det biologiske mangfoldet opprettholdes. Vi utfører oppdrag for Miljø- og Landbruksdirektoratet, statsforvaltere, kommuner og private aktører og leder og tar del i en rekke forskningsprosjekter.
NIBIO Bergen har 21 ansatte med ulik avdelingstilhørighet og faglig fokus. Les mer om NIBIO Bergen her.
Vi søker en forsker med kompetanse på norsk biomangfold generelt og kulturlandskapet spesielt, til vårt kontor i Bergen. Stillingen er tilknyttet Avdeling Kulturlandskap og biomangfold men du vil også jobbe tett sammen med forskere fra andre avdelinger som er representert på vårt Bergenskontor. Her vil du bli del av et tverrfaglig miljø med bred kompetanse på biomangfold, økologi og økosystemtjenester samt samfunnsvitenskapelige problemstillinger i grenselandet mellom natur og matproduksjon.
Du må kunne bidra i pågående prosjekter av ulik karakter, og være i stand til å utvikle prosjekter som kan svare på relevante utfordringer hos forvaltning og næringer. Vi vet at gode prosjekter skapes gjennom dialog med grunneiere, forvaltningsmyndigheter og andre aktuelle aktører. Du må derfor ha gode kommunikasjonsevner samt evne og interesse for å jobbe med anvendte problemstillinger.
Stillingen vil ha sitt hovedvirke på vestlandet, men vil også bidra i prosjekter i resten av landet. Det må påregnes mye praktisk feltarbeid i både inn- og utmark.
Stillingens hovedoppgaver
Stillingens arbeidsoppgaver vil være knyttet til avdelingens kjernevirksomheter og aktiviteter i andre avdelinger representert i Bergen. Vi søker en forsker som kan delta i, utvikle og søke prosjekter relatert til kulturlandskapets biomangfold. Mye feltarbeid må påregnes, over hele landet, i sommerhalvåret. Avdelingen henter mye av sin finansiering eksternt, og det er forventet at alle våre forskere bidrar med prosjektutvikling og søknadsskriving relevant for vårt samfunnsoppdrag. Mye av arbeidet vil foregå i tett dialog med oppdragsgiver, noe som krever gode kommunikasjonsevner og kjennskap til kulturlandskapets biomangfold og prosesser som påvirker dette.
Konkrete oppgaver vil være:
Skjøteselsplanarbeid
Naturkartlegging ved hjelp av Natur i Norge metoden (NiN)
Naturovervåking (ANO/ASO)
Rådgivningstjeneste/utredningsarbeid
Tiltaks- og planarbeid i for å øke biomangfoldet i hverdagslandskapet
Utvikling av, og deltakelse i forskningsprosjekter
Kvalifikasjonskrav
Master- eller doktorgrad i økologi, naturforvaltning eller lignende
God kjennskap til norsk natur og biomangfold
Praktisk erfaring med feltarbeid
Førerkort klasse B
Kompetanse på bruk av statistiske verktøy som f.eks. R, SAS eller lignende
Gode kommunikasjonsevner skriftlig og muntlig på norsk (eller annet skandinavisk språk) og engelsk
Vi vil også vektlegge om du har
Innsikt i norsk landbruk generelt og forvaltning av kulturlandskapsverdier spesielt
Praktisk erfaring med NiN kartlegging
Erfaring med feltarbeid i ulike naturtyper
Erfaring med skjøtselsplanarbeid
Erfaring med kartanalyser (GIS) og flybildetolking
Interesse for landbrukshistorie og tradisjonelle driftsformer
Erfaring med, eller kompetanse på, kvalitative metoder
Personlige egenskaper
Evne til å jobbe selvstendig og som del av et team
Evne til å se muligheter - for å kunne utvikle prosjekter av relevans for forvaltningen og andre interessenter
Gode samarbeidsevner - for å kunne jobbe på tvers av fagdisipliner internt i NIBIO og sammen med eksterne partnere
Positiv bidragsyter i arbeidsmiljøet
Vi tilbyr
Mulighet til å jobbe med et viktig samfunnsoppdrag med fokus på bærekraft og fremtidsrettede prosjekter
Utfordrende, spennende og varierte oppgaver i tverrfaglige team
En fleksibel hverdag med mulighet til å påvirke egne arbeidsoppgaver
Et sterkt fagmiljø med gode kolleger
En raus personalpolitikk med velferdsordninger og fokus på de ansattes ulike livsfaser
Stillingen er plassert i statlig lønnsregulativ som forsker kode 1108 (master) eller 1109 (doktorgrad), lønnstrinn 56 - 72 (kr 517.600 - 689.100 pr. år). Avlønning vurderes etter utdanning og erfaring. Minste lønn ved relevant doktorgrad er lønnstrinn 62 (kr 573.900).
Medlemskap i Statens Pensjonskasse som innebærer en god tjenestepensjonsordning, yrkesskade- og gruppelivsforsikring, samt tilbud om boliglån til gunstig rente.
Trenger du mer informasjon?
Kontakt:
Forskningssjef/avdelingsleder Anders Nielsen, tlf 913 50 435
Hvordan søke på stillingen
Søknad med CV fylles ut elektronisk og sendes via lenke på denne siden, "Søk stillingen".
Vitnemål og attester tas med ved et eventuelt intervju, eller legges ved elektronisk.
Andre opplysninger
Vi legger vekt på mangfold på arbeidsplassen og oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke - uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, hull i CV, nasjonal eller etnisk bakgrunn.Som statlig virksomhet har vi mulighet til å gi en positiv særbehandling for søkere som har funksjonsnedsettelse, hull i CV eller innvandrerbakgrunn. Positiv særbehandling innebærer blant annet at du lettere vil komme til intervju.Les mer om dette her.
Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli gjort offentlige, jf. Lov om rett til innsyn i dokumenter i offentleg verksemd (offentleglova), § 25. En søker kan anmode om å bli unntatt fra oppføring på offentlig søkerliste. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, blir søkeren varslet om dette.