Spennende jobbmulighet ved seksjon kriminalitet, straff og organisasjon ved KRUS!

Studieleder for seksjon kriminalitet, straff og organisasjon

Søknadsfrist: 22.08.2021

KRUS

Kriminalomsorgens samfunnsoppdrag er å gjennomføre varetektsfengsling og straffereaksjoner på en måte som er betryggende for samfunnet og som motvirker straffbare handlinger. Målet vårt er at den domfelte etter soning skal velge å leve et kriminalitetsfritt liv. Vår visjon er «Straff som endrer» og våre verdier er: trygghet, åpenhet og nytenking som er førende for vår atferd og som organisasjon. Les mer om vår virksomhetsstrategi her. Kriminalomsorgen består av Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI), Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS og fem regioner med cirka 60 lokale fengsler og friomsorgskontor.


Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS er den eneste i Norge som utdanner fengselsbetjenter og er kompetansesenter for kriminalomsorgen. Vi har et viktig samfunnsmandat knyttet til å utvikle og formidle kompetanse til kriminalomsorgen både i Norge og i utlandet. Vi tilbyr høyskolekandidatutdanning i straffegjennomføring som kvalifiserer for stilling som fengselsbetjent, et påbyggingsstudium som fører til graden Bachelor i straffegjennomføring og flere etter- og videreutdanninger. I tillegg driver KRUS en utstrakt forsknings- og utviklingsvirksomhet. KRUS har utviklet seg fra etatsskole til å tilby akkrediterte studier i 2012. I 2019 startet det første bachelorkullet, og vi har nå som mål å bli en institusjonsakkreditert høyskole fra 2024. KRUS har ca 65 ansatte og holder til sentralt i Lillestrøm. Les mer om oss på www.krus.no.

Vil du jobbe i en etat med et viktig samfunnsoppdrag?

Om stillingen

Vil du være med å utvikle Institutt for kriminalomsorgsstudier?

Vi søker etter en utviklingsorientert og engasjert studieleder med undervisnings-, forsknings- og ledelseserfaring.

Vi har omorganisert høyskolen og etablert et Institutt for kriminalomsorgsstudier. Vi søker nå etter studieleder til en nyopprettet seksjon for kriminalitet, straff og organisasjon.

Instituttet er inndelt i seksjon for kriminalitet, straff og organisasjon og seksjon for sikkerhet og kriminalitetsforebygging. Hver seksjon ledes av en studieleder. Som studieleder vil du være sentral i arbeidet med å etablere seksjonen og videreutvikle instituttet. Du vil også ta del i prosessen med å søke institusjonsakkreditering som er et av våre viktigste mål.

Høgskolekandidatstudiet utgjør grunnutdanningen av fengselsbetjenter for kriminalomsorgen. Denne utdanningen er lønnet. KRUS er en høyskole i stor utvikling og i 2019 startet vi opp et påbyggingsstudium som fører frem til graden Bachelor i straffegjennomføring. KRUS tilbyr også studier i enkeltemner innen radikalisering og voldelig islamisme, isolasjon, systematisk endringsarbeid og forebygging, psykiske lidelser og veiledning.

Studieleder er leder og har faglig ansvar for studieprogram og fagområder som er definert innenfor egen seksjon. Inkludert i dette ansvaret ligger faglig utvikling, gjennomføring og utvikling av studietilbud og kvalitetsarbeid i egen seksjon. Herunder ligger det et ansvar for at studier og forsknings- og utviklingsarbeid i seksjonen gjennomføres i samsvar med vedtatte planer, gjeldende regelverk og virksomhetsmål.

Studielederfunksjonen tillagt stillingen vil utgjøre ca. 60 % (andelen kan være noe høyere i instituttets oppbyggingsfase, men et mål på lengre sikt er en 50/50-deling mellom den administrative og faglige delen av stillingen). I resterende del av stillingen tillegges vitenskapelige oppgaver. Studieleder rapporterer til instituttleder.

Arbeidsoppgaver

  • lede, utvikle og sørge for kvalitetssikring av de definerte deler av studietilbudene som tilligger seksjonen
  • delansvar for gjennomføring, utvikling og evaluering av hele studieprogrammet, i samarbeid med øvrige ledere og vitenskapelig ansatte i instituttet
  • sikre sammenheng mellom seksjonens emner og praksisstudiene
  • sikre gode rammer for FoU og videreutvikling av nye studietilbud, samt tilrettelegge for formidling av seksjonens forskning og øvrige virksomhet
  • ansvar for høyskolepedagogiske læringsformer, herunder digitale verktøy og metoder
  • ansvar for at seksjonen driver utstrakt samarbeid med relevante fagmiljøer nasjonalt og internasjonalt
  • budsjett- og personalansvar, herunder individuelle arbeidsplaner
  • undervisning og veiledning og/eller forsknings- og utviklingsarbeid med relevans for fagområdet

Utdanning og erfaring

Du må ha

Vi ser etter deg som har relevant høyere utdanning , fortrinnsvis med førstekompetanse innen et av seksjonens sentrale fagfelt, se www.krus.no. Det vil være en fordel om du har erfaring fra en relevant profesjonsutdanning og fra omfattende fagutvikling, forskning og prosjektledelse. Du må ha relevant ledererfaring, evne til å oppnå resultater gjennom andre og å sikre god faglig og administrativ utvikling i seksjonen.

Det stilles krav om UH-pedagogisk kompetanse, minimum 15 stp. Søkere som ikke kan dokumentere denne kompetansen må gjennomføre relevant utdanning innen to år. Vi ønsker en studieleder med praktisk erfaring med bruk av digitale verktøy i undervisning og møtevirksomhet, og du må kunne kommunisere godt på norsk og engelsk og ha god kjennskap til relevant regelverk. Hvis du har kunnskap om kriminalomsorgens virksomhet vil det være en fordel.

Personlige egenskaper

Som leder er det spesielt viktig at du har god samarbeidsevne og evne til å motivere og legge til rette for samarbeid.

Vi tilbyr

  • fast stilling som studieleder kode 1473, avlønnet fra kr 704 000,- til kr 790 000,-, avhengig av kvalifikasjoner. For spesielt godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn bli vurdert. Det blir trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse
  • mulighet for faglig utvikling i et arbeidsmiljø med høy kompetanse og stort engasjement
  • meningsfulle oppgaver i en etat med et viktig samfunnsoppdrag
  • et spennende fagfelt med tverrfaglig nettverk
  • gode pensjons- forsikrings- og låneordninger i Statens pensjonskasse.
  • kantineordning, gode treningsmuligheter og parkering
  • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger

Generell informasjon

Kriminalomsorgen mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker oss medarbeidere med ulik kompetanse, livserfaring og perspektiv for å kunne bidra til en enda bedre oppgaveløsning.

Vi jobber for å realisere regjeringens inkluderingsdugnad om at 5 % av nyansettelser i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kjenner du deg igjen i en av disse kategoriene, kan du krysse av i jobbsøkerportalen vår. Du kan lese mer om kravene for å bli vurdert som søker i disse gruppene her.

Velkommen som søker hos oss!

Vi gjør oppmerksom på at det må ikke være noe å utsette på vandelen til den som ansettes. Dette må dokumenteres med en uttømmende politiattest forut for ansettelse.

Vi gjør også oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil i så fall bli varslet om dette og gitt anledning til å trekke søknaden.

For nærmere opplysninger om stillingen kan:

  • Direktør Kristina V. Lægreid kontaktes på tlf 415 34 548

For spørsmål om elektronisk utfylling av CV kan Jobbnorge kontaktes på 75 54 22 20.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS