Høgskolen i Molde annonserer

Stipendiatstilling i logistikk med fokus på sport i bærekraftig byutvikling

Søknadsfrist: 01.09.2024

Høgskolen i Molde - Vitenskapelig høgskole i logistikk (HiMolde) er en ledende utdannings- og forskningsinstitusjon innen flere av sine fagområder, hvor visjonen «Med kunnskap for bærekraft og innovasjon» skal gjenspeiles i all vår virksomhet.

Vi tilbyr over 40 ulike studieprogram, fra årsstudier til doktorgradsutdanning innen områder som helse- og sosialfag, IT, juss og samfunnsvitenskap, logistikk, Sport Management og økonomi.

Vi har drøyt 260 ansatte og 3 600 studenter ved våre studiesteder i Molde og Kristiansund.

Om stillingen / arbeidsoppgaver

Høgskolen i Molde har ledig en stipendiatstilling i logistikk med fokus på sport i bærekraftig byutvikling ved Avdeling for økonomi og samfunnsvitenskap. Doktorgradskandidaten tas opp på vårt doktorgradsprogram i logistikk. Opptak på doktorgradsprogrammet er en forutsetning for ansettelse. For nærmere informasjon om doktorgradsprogrammet, se her.

Doktorgradsstillingen fokuserer på bærekraftig byplanlegging, med vekt på fysisk aktivitet og sport i urbane områder. Studier av byer og lokalsamfunn som prioriterer aktiv livsstil viser at de har en tendens til å være mer bærekraftige ved å gjøre det milig for innbyggerne å være mer fysisk aktive i sine daglige rutiner. Vi inviterer derfor til søknader som fokuserer på områder som organisert og uorganisert idrett og fysisk aktivitet, aktiv mobilitet, offentlig engasjement for idrettstilrettelegging, idrett og sosial inkludering, og idrett for utvikling.

Kvalifikasjoner

Vi søker kandidater med sterk bakgrunn fra for eksempel idrettsledelse, byplanlegging, kulturgeografi, statsvitenskap eller lignende områder.

Din høyere utdanning må likestille fem års fulltidsstudier på toppen av opptakskravene til første syklusstudier (bachelorgrad) i Norge. For noen land betyr dette at du må ha mer enn fem år med det som kalles høyere utdanning. Se HKDIRs GSU-liste for relevant informasjon om din utdanning.

Mastergraden din (eller tilsvarende) må ligge innenfor relevante fagområdet, utgjøre minst ett helt års studier (60 studiepoeng), og må inneholde et individuelt studentarbeid, normalt en masteroppgave. Gjennomsnittskarakteren på mastergraden bør være B eller bedre på ECTS-skalaen, eller tilsvarende gjennomsnittskarakter på andre karakterskalaer. Vi vil også legge vekt på personlige kvalifikasjoner og engelskkunnskaper.

Vi tilbyr

Ansettelsesperioden er på inntil fire år fra tiltredelsesdato. En ansettelse på fire år inkluderer 25 prosent arbeidsplikt (undervisning, veiledning eller administrative oppgaver). Du lønnes i statens lønnsregulativ som 1017 Stipendiat i kr 532 200. For spesielt kvalifisert søker kan høyere lønn avtales. 2 prosent av lønnen trekkes som pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse. En høyere lønn kan vurderes for spesielt kvalifiserte kandidater. Ansettelsen skjer i henhold til gjeldende norsk regelverk for åremålsstillinger i offentlig sektor og retningslinjer for ansettelse som stipendiat ved universiteter og høyskoler.

Søknad

Søknaden må sendes inn via nettportalen jobbnorge.no

Sammen med søknaden må du sende inn:

  • En beskrivelse av det foreslåtte forskningstemaet ditt, maksimalt på fem sider. Beskrivelsen skal inkludere en tentativ tittel, en oversikt over forskningen, inkludert forskningsspørsmål, relevante teoretiske rammeverk, forskningsmetodikk og en posisjonering versus eksisterende akademisk litteratur. Et forslag som ikke oppfyller disse kriteriene medfører at din søknad blir forkastet.
  • CV (som oppsummerer din utdanning og arbeidserfaring)
  • Kopi av dine utdanningsbevis og karakterutskrifter på engelsk eller på et skandinavisk språk, med dokumenterte karakterskalaer. Mangel på muligheter for verifisering av dokumentene vil føre til at din søknad blir forkastet.
  • Kopi av masteroppgave eller tilsvarende selvstendig studentarbeid. Dersom oppgaven ikke er på engelsk eller et skandinavisk språk, må det fremlegges et sertifisert sammendrag av oppgaven.
  • Akademiske publikasjoner (f eks konferanseinnlegg) som søkeren ønsker vurdert.
  • Navn, stillinger og e-postadresser til tre personer som kontaktes som referanser for dine akademiske og personlige kvalifikasjoner.

Søknadsfristen er 1. september 2024.

For ytterligere opplysninger, kontakt: 

  • Førsteamanuensis Solveig Straume (solveig.straume@himolde.no), 
  • Professor Lisa Hansson (lisa.hansson@himolde.no) eller 
  • Dekan Oskar Solenes (oskar.solenes@himolde.no)

Annet

Høgskolen i Molde deltar i regjeringens inkluderingsdugnad. Vi vil gjerne ha søknad også fra deg som har nedsatt funksjonsevne eller hull i CVen, og som ellers fyller kvalifikasjonsvilkårene til stillingen.

Vi gjør oppmerksom på at søkerlisten kan bli gjort offentlig selv om søker ber om anonymitet, jf offentleglova § 25, 2. ledd. Anmodningen om unntak fra offentlighet må begrunnes.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

  • Solveig Straume (Førsteamanuensis), solveig.straume@himolde.no
  • Lisa Hansson (Professor), lisa.hansson@himolde.no
  • Oskar Solenes (Dekan), oskar.solenes@himolde.no
Powered by Labrador CMS