Prodekan for utdanning - Fakultet for lærerutdanning og pedagogikk
Søknadsfrist: 03.08.2025
Publisert
Universitetet i Innlandet har omlag 15 000 studenter og 1 500 ansatte. Vi har studiesteder i Lillehammer, Hamar, Elverum, Rena, Evenstad og på Blæstad, og tilbyr også noen utdanninger på Kongsvinger, Tynset og i Oslo.
Universitetet i Innlandet er kjent for sterke og solide utdannings- og forskningsmiljøer som setter spor etter seg regionalt, nasjonalt og internasjonalt.
Vår visjon er «Sterkere sammen - vi bygger universitetet i tverrfaglig fellesskap, sammen med samfunns- og arbeidsliv.»
Fakultet for Lærerutdanning og pedagogikk (LUP) har 3.500 studenter og 310 ansatte og tilbyr de fleste former for lærerutdanning så som barnehage- og grunnskolelærerutdanninger, faglærerutdanning i musikk, praktisk-pedagogisk utdanning og lektorprogram i språkfag.
I tillegg tilbys en rekke årsstudier, bachelorprogram i pedagogikk og spesialpedagogikk, samt 2-årige masterprogrammer innenfor hhv. generell pedagogikk, spesialpedagogikk, tilpasset opplæring, digital kommunikasjon og kultur, kultur- og språkfagenes didaktikk (norsk, engelsk, musikk) realfagsdidaktikk (matematikk, naturfag), utdanningsledelse og grunnskolefag.
Fakultetet er ansvarlig for ph.d.-programmet i utdanningsvitenskapelige fag (UTVIT). I tillegg kommer omfattende virksomhet innenfor forskning og utvikling og etter- og videreutdanning.
ved Fakultet for lærerutdanning og pedagogikk er det ledig stilling som Prodekan for utdanning
Om stillingen
Vi søker prodekan utdanning for Fakultet for lærerutdanning og pedagogikk. Stillingen er en åremålsstilling over 4 år, fra 1.9.2025 - 31.08.2029, med mulighet for å søke ytterligere to perioder (totalt 12 år). Stillingen inngår i fakultetets ledergruppe og rapporter til dekan. Fakultetet har virksomhet ved studiestedene Hamar og Lillehammer og prodekanen må påregne tilstedeværelse begge studiesteder.
Prodekanen er dekanens nærmeste rådgiver i utdanningsfaglige og strategiske spørsmål som angår lærerutdanninger og pedagogiske utdanninger, og har en sentral rolle i drift og videreutvikling av fakultetets samlede utdanningsvirksomhet. Alle studieprogramledere på fakultetet rapporterer i faglig linje til prodekan utdanning. Prodekan utdanning har personalansvar for studieprogramledere for grunnskolelærerutdanning og barnehagelærerutdanning, studieadministrativ leder, skikkethetsansvarlig, pedagogisk rådgiver og prosjektledere for lærerutdanningsskoler og – barnehager, til sammen seks personer.
Ansvar og arbeidsoppgaver
lede arbeidet med strategisk utvikling av fakultetets studieportefølje
realisere universitetets og fakultetets vedtatte strategier knyttet til utdanningsledelse og utdanningskvalitet
følge opp universitetets kvalitetssystem for utdanning
arbeide aktivt med faglig og pedagogisk kvalitet og fornying
lede arbeidet med å stimulere og forbedre studentenes lærings-og arbeidsmiljø
bidra til hensiktsmessig organisering av studentdemokratiet på fakultetet og bidra til studentmedvirkning i fakultetets utdanningsvirksomhet
styrke sammenhenger og samspill mellom forskning og utdanning
bidra til god ressursutnyttelse og fagutvikling mellom institutter og enheter, samt delta i fakultetets budsjettprosess og prosesser knyttet til forvaltning av midler avsatt til utdanningsvirksomheten ved fakultetet.
bygge nettverk og følge opp samarbeidsrelasjoner med samfunns-og arbeidsliv
ansvar for fakultetets eksternfinansierte etter- og videreutdanning
lede fakultetets arbeid med internasjonalisering innenfor utdanningsfeltet
bidra inn i økonomi og budsjettarbeid
utøve personalledelse
Prodekanen forventes i oppfølgingen av ovennevnte ansvarsområder å samarbeide tett med universitetets ledelse, øvrig fakultetsledelse, instituttledere, studieprogramledere og studieadministrasjonen.
Andre oppgaver kan tillegges stillingen ved behov.
Kvalifikasjoner
Kompetanse og erfaring
førstestillingskompetanse (professor, dosent, førsteamanuensis eller førstelektor) innenfor fakultetets fagområder, primært fagdidaktikk og/eller pedagogikk, og iht. kompetansekravene i Forskrift til universitets- og høyskoleloven. Særlig lang og relevant erfaring fra UH sektor kan erstatte førstestillingskravet.
erfaring med ledelse, undervisning og forskning i høyere utdanning, særlig innenfor lærerutdanning og/eller pedagogiske utdanninger
god kjennskap til nyere utviklingstrender innenfor utdanningssektoren og høyere utdanning, særlig lærerutdanninger nasjonalt og internasjonalt
god fremstillingsevne på norsk (skandinavisk språk) og engelsk, skriftlig og muntlig
Personlige egenskaper
Det vil bli lagt særlig vekt på lederegenskaper som:
evne til å inspirere og være teambygger, samt interesse for å videreutvikle profesjonelle læringsfellesskap på tvers av fagmiljø og mellom universitetet og praksisfeltet
evne å legge til rette for avklaring og oppfølging av mål og resultatkrav,
evne til å ta initiativ, planlegge, prioritere arbeid og legge til rette for utvikling Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
Strategisk evne og forståelse og god system- og virksomhetsforståelse
høye ambisjoner på vegne av fakultetet og universitetet
Stillingen krever stor arbeidskapasitet og gjennomføringsevne
Vurdering av hvilken kandidat som er best kvalifisert foretas etter en helhetlig vurdering av utdanning, erfaring og personlig egnethet og øvrige kvalifikasjonskrav slik de er formulert i annonseteksten, i tillegg til motivasjon for stillingen.
Stillingen og arbeidsoppgavene skal ivaretas i samsvar med gjeldende lov- og regelverk for statsansatte, herunder også Lov om kontroll med eksport av strategiske varer, tjenester og teknologi m.v. Kandidater som etter vurdering av søknad og vedlegg kommer i konflikt med kriteriene i sistnevnte lov, kan ikke tiltre stillingen. Nødvendige godkjenninger må opprettholdes gjennom hele ansettelsesforholdet.
Vi tilbyr
en spennende og utfordrende jobb ved et universitet i utvikling
stillingen lønnes etter stillingskode i Statens lønnsregulativ. Intern stillingsbetegnelse er prodekan for utdanning, men ut fra formell kompetanse knyttes stillingen mot stillingskoder iht. forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger, og innplasseres etter kompetanse og erfaring
prodekan utdanning ansettes på åremål for fire år med mulighet for fornyelse, 2 ganger (inntil 12 år til sammen) i 100% stilling
støtte til dekning av mobil og bredbånd etter universitetets ordninger
medlemskap i Statens pensjonskasse, med blant annet gode pensjons- og forsikringsordninger.
For mer informasjon om INN som arbeidsgiver, se her.
Søke stillingen
Søknad og CV registreres elektronisk via "Søk stillingen".
Søknaden må inneholde:
søknadsbrev
utfyllende oversikt over utdanning, vitnemål, arbeidserfaring, pedagogisk erfaring, administrativ erfaring, akkvisisjonsarbeid, koordinerings erfaring og andre kvalifiserende aktiviteter
dokumentasjon på pedagogiske kvalifikasjoner, herunder formell pedagogisk utdanning, pedagogisk praksis (for eksempel undervisnings-/veiledererfaring), erfaring med studiekvalitetsutvikling, utvikling av undervisningsopplegg, studieplaner etc. I tillegg ønskes inntil en sides refleksjon rundt ditt pedagogiske grunnsyn og din egen pedagogiske utvikling
Utfyllende CV, bekreftede kopier av vitnemål og attester skal legges som elektroniske vedlegg eller lenker til søknaden.
Aktuelle kandidater kalles inn til intervju.
Jobbnorge kundeservice hjelper deg om du har spørsmål om opplastning av vedlegg eller andre tekniske forhold rundt søknaden.
Opplysninger om deg kan bli offentliggjort selv om du har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil du bli varslet om dette.
INN mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaringer og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Aktuell tilrettelegging kan for eksempel være tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler eller endring av rutiner, arbeidsoppgaver og arbeidstid.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. Du kan lese mer på arbeidsgiverportalen.
Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbsøkerportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.