Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Økonomisjef - eiendom

Søknadsfrist: 16.04.2023

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Eiendomsavdelingen er en av universitetets største resultatenheter med 240 ansatte og tre underavdelinger: Drift og vedlikehold, Plan og prosjekt og Forvaltning og stab


Eiendomsavdelingen er ansvarlig for forvaltning, drift, vedlikehold og utvikling av universitetets eiendomsmasse som omfatter 475 000 m2 egne og 105 000 m2 leide lokaler i hovedsak på Blindern, i sentrum og på Tøyen. Rundt 70 prosent av UiOs bygningsmasse er underlagt fredning eller vern. Masterplan for UiOs eiendommer, Miljø- og klimastrategi for UiOs eiendomsvirksomhet legger føringer for videre utvikling av eiendomsmassen og setter rammer for forvaltning, drift og vedlikehold.

Er du en analytisk økonomileder med interesse for eiendom?

Om stillingen

Økonomisjefen i Eiendomsavdelingen (EA) spiller en sentral rolle i videreutvikling av avdelingens virksomhets- og økonomistyring og analysearbeid. EA forvalter et budsjett på over en mrd. kroner som skal brukes til universitetets beste. Vi ønsker å styrke arbeidet med økonomiske analyser, og dette vil være en viktig oppgave for økonomisjefen. Det samme er god økonomistyring. EA er i stadig utvikling og arbeidsoppgavene vil være utfordrende og varierte.

EA deltar aktivt i UiOs satsing på administrativ forbedring og digitalisering, og dette står også sentralt i økonomiarbeidet.

Eiendomsvirksomhetens behov knyttet til budsjettering, regnskapsføring, rapportering og analyser skiller seg i stor grad fra UiOs øvrige virksomhet. Forståelse av perspektiver og eiendomsbaserte behov er derfor viktig i arbeidet. I denne rollen skal du bidra til at økonomigruppen er en tydelig og faglig sterk rådgiver og støtte for lederne i EA.

Du blir del av et team med gode kollegaer og høy kompetanse. Økonomigruppen består av fire medarbeidere, inkludert leder. Stillingen rapporterer til assisterende eiendomsdirektør som leder Forvaltning og stab og deltar i hennes ledergruppe.

Arbeidsoppgaver

  • Initiere og gjennomføre økonomiske analyser som støtter opp under EAs og UiOs strategiske arbeid på eiendomssiden
  • Lede og utvikle egen enhet
  • Lede planlegging og gjennomføring av budsjettprosess, prognoseoppdatering, rapportering og internkontroll
  • Være rådgiver for og gi støtte til ledere i deres økonomiarbeid
  • Lede utvikling, oppdatering og opplæring i økonomiprosesser og -rutiner

Kvalifikasjonskrav

  • Det kreves utdanning fra universitet eller høyskole på masternivå. Realkompetanse med relevans for de aktuelle oppgavene kan erstatte deler av utdanningskravet
  • Det kreves relevant og bred arbeidserfaring innen økonomiområdet. Erfaring fra arbeid med økonomiske analyser og økonomistyring vil vektlegges
  • Det kreves noe ledererfaring
  • Det kreves høy digital kompetanse og erfaring med prosessforbedringsarbeid knyttet til ERP-systemer
  • Erfaring fra eiendomsvirksomhet eller universitets- og høyskolesektoren vil bli vurdert som en fordel

Personlige egenskaper

Vi søker en utviklings- og løsningsorientert leder med beslutningskraft, gjennomføringsevne og evne til å håndtere komplekse prosesser. Du har en lyttende og involverende lederstil, samtidig som du er tydelig. Du evner å formidle økonomiske temaer på en forståelig måte. God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk er en forutsetning.

Vi tilbyr

  • Et hyggelig arbeidsmiljø med varierte arbeidsoppgaver
  • God mulighet for faglig og personlig utvikling
  • Fleksibel arbeidstid med mulighet for hjemmekontor etter avtale
  • God pensjonsordning i Statens Pensjonskasse
  • Gode velferdsordninger og mulighet for trening i arbeidstiden
  • Innplassering i stillingskode 1407 Avdelingsleder i lønnsspennet kr 790 100 – 935 300 pr. år avhengig av kompetanse/erfaring.

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev m/CV
  • Vitnemål og attester

Søknad må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

  • Ass. eiendomsdirektør Britt Amundsen Hoel tlf. 913 68 921 eller
  • HR-sjef Torborg Storaas. tlf. 40 87 30 66

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS