LEDIG STILLING VED VETERINÆRINSTITUTTET

Avdelingsingeniør / overingeniør innen bakteriologi

Søknadsfrist: 05.06.2023

Veterinærinstituttet

Veterinærinstituttet er en forsknings- og kunnskapsorganisasjon underlagt Landbruks- og matdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet.

Instituttets visjon "God helse hos dyr, fisk og mennesker" skal nås gjennom tydelige mål og gjennom et strategisk, faglig samarbeide med partnere i over 40 land i tillegg til Norge.

Instituttet avdekker og avverger smittsomme sykdommer og andre trusler mot helsen til dyr, fisk, mennesker og miljø.

Sammen med myndigheter og næringsliv arbeider vi også strategisk for god dyrevelferd, trygg mat og bærekraftige bionæringer. Veterinærinstituttet er et nasjonalt referanselaboratorium på over 30 områder og internasjonalt referanselaboratorium for Verdens dyrehelseorganisasjon (WOAH) på flere områder.

Veterinærinstituttet har rundt 300 ansatte som sammen skal løse vårt viktige samfunnsoppdrag fordelt i våre lokaler i Tromsø, Harstad, Trondheim, Bergen, Sandnes og på hovedkontoret på Ås i Viken.

For ytterligere informasjon om oss viser vi til våre hjemmesider:

www.vetinst.no.

Seksjon for bakteriologi ved Veterinærinstituttets toppmoderne fasiliteter ved hovedkontoret i Ås har ledig en fast stilling som avdelingsingeniør / overingeniør ved bakteriologilaboratoriet. Seksjonen er underlagt avdeling for analyser og diagnostikk. Det diagnostiske arbeidet ved seksjonen omfatter analyser som er svært sentrale i beredskapsarbeidet for meldepliktige og listeførte sykdommer hos landdyr, samt for de nasjonale overvåkningsprogrammene og programmene til de ulike helsetjenestene. Seksjonen har også et viktig bidrag inn i oppdrag og forskningsprosjekter. Seksjon for bakteriologi består i dag av 13 dyktige og engasjerte medarbeidere.

Veterinærinstituttet er opptatt av mangfold, og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke stillingen, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, hull i CV, nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Arbeidsoppgaver

Vår nye ingeniør skal bidra til Veterinærinstituttets samfunnsoppdrag ved å delta i laboratoriearbeidet ved bakteriologi, innen prøvemottak og analyser knyttet til rutinediagnostikk, beredskap, overvåkningsprogrammer og forskning. Vår ny medarbeider skal også bidra til modernisering og effektivisering av bakteriologiske metoder, og til digital transformasjon. Det kan bli aktuelt å delta i arbeid ved BSL-3 laboratorier. Samarbeid med andre innen seksjonen og med resten av Veterinærinstituttet er meget viktig. Avhengig av kapasitet og kompetanse, kan andre oppgaver ved Veterinærinstituttet også bli aktuelt for den som ansettes.

Kvalifikasjoner

Det kreves

  • relevant utdanning på minimum bachelornivå eller tilsvarende, særlig relevant erfaring innen mikrobiologisk rutinearbeid kan veie opp for utdanningskravet
  • erfaring med mikrobiologiske analyser innen rutinearbeid
  • erfaring med laboratoriedrift
  • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk eller et annet skandinavisk språk, samt engelsk

I tillegg vil det være en fordel om du har

  • erfaring med validering, kvalitetssikring og metodeutvikling
  • erfaring med bakteriologiske og molekylærbiologiske analyser, og gjerne sensitivitetstesting av bakterier
  • erfaring med arbeid med smittestoffer og biosikkerhet
  • erfaring med digitalisering og automatisering
  • erfaring med bruk og etablering av LIMS-systemer

Personlige egenskaper

Vi ser etter deg som er

  • motivert, faglig nysgjerrig og initiativrik
  • profesjonell og kollegial
  • selvstendig og med god gjennomføringsevne
  • nøyaktig og ansvarsbevisst
  • imøtekommende, serviceinnstilt og fleksibel

Vi søker etter en framtidsrettet, faglig ambisiøs og samspillende kollega. Personlig egnethet og motivasjon for stilling tillegges vekt.

Vi tilbyr

  • en interessant stilling med spennende og varierte arbeidsoppgaver
  • et arbeidsmiljø preget av høyt kompetansenivå, faglig utfordringer og mangfold
  • en fleksibel og inkluderende arbeidsplass
  • gunstige avtaler for lån og pensjonssparing i Statens pensjonskasse. For dette innskuddet trekkes 2 % av lønn

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ. Stillingen innplasseres som avdelingsingeniør i stillingskode 1085 eller overingeniør i stillingskode 1087, avhengig av kvalifikasjoner.

Hvis du finner ovennevnte av interesse, gleder vi oss til å se din søknad. CV, vitnemål, attester og øvrige relevante dokumenter skal lastes opp elektronisk via søknad i Webcruiter.

Ønskes ytterligere opplysninger om stillingen er du velkommen til å kontakte seksjonsleder Solveig Sølverød Mo eller avdelingsdirektør Anna Hauge.

Vi gjør oppmerksom på at CV benyttes til utvidet søkerliste. Dersom du ønsker å unntas fra offentlig søkerliste må dette begrunnes i søknaden. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Du varsles dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.

Webcruiter-ID: 4668141566

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon

  • Solveig Sølverød Mo (Seksjonsleder), 91347248
  • Anna Karin Germundsson Hauge (Avdelingsdirektør), 46486056
Powered by Labrador CMS