LEDIG STILLING PÅ UNIVERSITETET I SØRØST-NORGE

Avdelingsingeniør / overingeniør / senioringeniør innen automatisering

Søknadsfrist: 15.10.2024

Universitetet i Sørøst-Norge, USN, er blant landets største høyere utdanningsinstitusjoner med rundt 18 000 studenter og 1 900 ansatte fordelt på åtte ulike campuser.

Vi tilbyr profesjonsorienterte og arbeidslivsrettede utdanninger, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet. Målet vårt som universitet er å skape verdier både for den enkelte student og for næringslivet, offentlig sektor og samfunnslivet ellers. Dette gjør vi med våre aller beste virkemidler: utdanning og forsking.

USN er et samfunnsengasjert og arbeidslivsintegrert universitet og fokuserer på praksisnær, profesjonsorientert og anvendt forskning og utdanning. Studentene skal møte innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. De skal lære å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring. Universitetet skal møte de store samfunnsutfordringene med kunnskap og kompetanse som bidrar til praktiske løsninger, strukturelle endringer og nye tenkemåter. En tydelig dedikasjon til FNs bærekraftmål skal prege faglige aktiviteter. Universitetet arbeider for å realisere denne hovedprofilen i tett samarbeid med samfunnslivet og arbeidslivet.

Mer informasjon om virksomheten finner du på www.usn.no

Ved fakultet for teknologi, maritime fag og naturvitenskap er det ledig fast stilling som Avdelingsingeniør/ overingeniør/senioringeniør innen automatisering

Om stillingen

Ved fakultet for teknologi, maritime fag og naturvitenskap er det fra 01.02.25 ledig fast stilling som avdelingsingeniør/overingeniør/senioringeniør innen automatisering.

Stillingen er knyttet til Institutt for elektro, IT og kybernetikk, og nærmeste overordnede er Instituttleder Svein Thore Hagen. Hovedarbeidssted er p.t. campus Porsgrunn.

Instituttet tilbyr bachelorgrad i ingeniørfag i studieprogrammene «Informatikk og automatisering», «Software utvikling» og «Elkraft og bærekraftig energi», og mastergrader i studieprogrammene «IT and Automation» og «Electrical Power Engineering».

Forskningen ved instituttet er organisert i tre forskningsgrupper: Applied Modeling and Control, Entrepreneurship and Student Enterprise og Electrical Power Systems.

Aktuelle arbeidsoppgaver

Instituttet har ansvar for undervisnings og forskningsaktiviteter og disponerer flere forsøkshaller og laboratorier innenfor fagområdene instrumentering og prosessregulering. Den som tilsettes vil ha ansvar for konstruksjon, modifikasjon, dokumentasjon og vedlikehold av laboratorierigger og annet utstyr i fakultetets laboratorier. Stillingen omfatter også undervisningsassistanse i forbindelse med laboratorieoppgaver og studentprosjekter samt teknisk støtte til forskningsprosjekter. Vedkommende vil også ha sikkerhetsansvar og innkjøpsansvar innen sitt fagområde.

  • Vedlikehold og drift av laboratorieutstyr og instrumenter
  • Tilrettelegging og utvikling av laboratorieoppgaver i samarbeid med faglærere spesielt innenfor informatikk og automatisering.
  • Laboratorieundervisning for bachelorstudenter og eventuelt masterstudenter.
  • Veiledningsoppgaver, f.eks. i forbindelse med bacheloroppgaver.
  • Videreutvikling av laboratoriefasilitetene, bl.a. for oppdrag for næringslivet. 
  • Administrativt ansvar for programvare.
  • Innkjøp i forbindelse med laboratoriet.
  • Oppgaver i tilknytning til HMS-arbeid.

Stillingen kan også bli tillagt oppgaver i tilknytning til drift av instituttets øvrige laboratorier og assistanse i forbindelse med undervisning.

 Kvalifikasjoner

  • Minimum utdanning som bacheloringeniør i elektrofag eller tilsvarende
  • Realkompetanse kan i spesielle tilfeller kompensere for deler av kravet om formell utdanning
  • Relevant saksbehandlererfaring
  • Gode kommunikasjonsevner muntlig og skriftlig på norsk og engelsk
  • Gode IT-kunnskaper
  • God erfaring med HMS-systemer
  • God leverandørkunnskap

For tilsetting som overingeniør/senioringeniør er det ønskelig med utdanning på sivilingeniør eller mastergradsnivå eller tilsvarende. Allsidig arbeidserfaring og relevant tilleggsutdanning kan erstatte deler av utdanningskravet.

Det vil bli lagt vekt på

  • Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner.
  • Motivasjon og initiativ.
  • Fleksibilitet, løsningsorientering og serviceinnstilling.
  • Evne til å arbeide selvstendig og i team.
  • Evne til å prioritere i perioder hvor det er stort arbeidspress.
  • Personlig egnethet for stillingen vil bli tillagt vekt.
  • Praktisk erfaring, fagbrev som automatiker, elektriker eller et annet elektrobasert fagbrev vil være en fordel.

Vi tilbyr

  • Gode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling.
  • Inkluderende miljø med engasjerte kolleger.
  • God pensjonsordning i Statens pensjonskasse.
  • Ansattgoder og fordeler, bl.a. mulighet for trening i arbeidstiden.

Lønn

Avdelingsingeniør (kode 1085): kr 516 800 – 635 400, Overingeniør (kode 1087): kr 557 100 – 679 700, Senioringeniør (kode 1181): kr 635 400 – 732 300.

Lønnsplassering etter kvalifikasjoner og kompetanse. Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for ansatte i staten, og etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju. De som blir innkalt til intervju bes ta med kopi av attester og vitnemål. 

Ansettelsesorgan er ansettelsesutvalget for teknisk-administrative stillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Den som ansettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Universitetet i Sørøst-Norge ønsker å ansette personale som gjenspeiler mangfoldet i befolkningen, og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider for å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen for de som har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke arbeid hos oss.

Det er få kvinner i tekniske stillinger ved fakultetet, og kvinner oppfordres til å søke. Ved tilnærmet like kvalifikasjoner vil kvinnelig søker bli tilsatt framfor mannlig. 

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

For nærmere opplysninger om stillingen kan instituttleder (tlf. 35575170/91326512, epost: svein.t.hagen@usn.no) ved Institutt for elektro, IT og kybernetikk, kontaktes.

For spørsmål om søknadsprosessen:Personalkonsulent Amna Zafar, epost: amna.zafar@usn.no

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Søkere til stillingen må registrere sin søknad og CV med vedlegg elektronisk via rekrutteringsportalen Jobbnorge ved å klikke på knappen ”Søk stillingen”.

Her kan du lese mer om ansettelsesprosessen for teknisk-administrative stillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Det er søkers eget ansvar å sørge for at etterspurt dokumentasjon har blitt lastet opp til søknaden!

Universitetet i Sørøst-Norge er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen, og har rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R). Universitetet er også medlem i nettverket EURAXESS, som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS