Ingeniør / Avdelingsingeniør innen plantevitenskap
Søknadsfrist: 03.01.2025
Publisert
NMBU skal bidra til å sikre fremtidens livsgrunnlag gjennom fremragende forskning, utdanning, formidling og innovasjon. Vi har landets mest fornøyde universitetsstudenter, som får forskningsbasert utdanning i et unikt studentmiljø. Våre kandidater får med seg høy kompetanse på tverrfaglig samarbeid og er populære i arbeidsmarkedet.
NMBU har internasjonalt ledende forskningsmiljøer innen flere fag. Sammen med våre partnere i samfunns- og næringslivet bidrar vi til å løse noen av de største samfunnsutfordringene i vår tid. Vi satser på innovasjon, formidling og entreprenørskap fordi vi mener disse utfordringene best løses med felles innsats.
Vi mener at et godt arbeidsmiljø preges av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du har vært utenfor arbeidslivet en periode. Vi vil legge arbeidsplassen til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.
Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no.
Om Fakultet for biovitenskap
Fakultet for biovitenskap (BIOVIT) har som mål å bidra til a forme fremtidens mat- og bioproduksjon gjennom undervisning og forskning innen biologi og bærekraftig produksjon og bruk av planter, husdyr og fisk. Fakultetet har en stor prosjektportefølje og en årlig omsetning på ca. 250 millioner kroner.
BIOVIT er organisert i syv faggrupper: Genombiologi, Avl, genetikk og matproduksjonssystemer, Drøvtyggerernæring og fysiologi, Etologi og dyrevelferd, Ernæring og fysiologi for enmagede dyr, Plantebiologi, bærekraftige matsystemer og integrert plantevern og Genetikk, evolusjon og bærekraftig planteproduksjon. I tillegg har fakultetet syv forskningsstøtte- og laboratorieenheter.
BIOVIT har ansvar for bachelor- og masterprogrammer i akvakultur, biologi, husdyrvitenskap og plantevitenskap, samt engelskspråklige masterprogrammer i Agroecology, Plant Sciences, Feed Manufacturing Technology og Genome Sciences.
BIOVIT har ph.d.- program i husdyrvitenskap og plantevitenskap. For tiden har fakultetet ca. 550 bachelor- og masterstudenter og 90 ph.d.-studenter. På BIOVIT er det ca. 230 ansatte, og fakultetet har egen fakultetsadministrasjon.
Vi leter etter deg som har interesse for plantedyrking og planteforskning i veksthus.
Om stillingen
Ved Fakultet for biovitenskap, Institutt for plantevitenskap (IPV) er det ledig fast stilling (100%) som ingeniør/avdelingsingeniør.
Instituttet har ca. 90 ansatte som jobber med forskning, undervisning og formidling i tilknytting til planter. Vårt fokus er blant annet planters tilpasning til klima, bærekraftige dyrkingsmåter, plantehelse og kvalitetsegenskaper som gir bedre ernæring og helse.
Nå søker vi etter deg som kan planlegge og følge opp klimaregulerte planteforsøk i de ulike vekstfasilitetene fakultetet disponerer.
Arbeidet er hovedsakelig praktisk rettet, og innebærer gartner-relaterte og forskningstekniske oppgaver. Dette vil typisk være oppal og dyrkning av forskjellige plantearter under ulike klimaregimer, i tillegg til datainnsamling, instrumentering, oppfølging og tilsyn av forsøk.
Personen som ansettes vil også delta i undervisning relatert til veksthus og klimaregulerte forsøk.
Arbeidsoppgavene er variert, og vil foregå i et internasjonalt miljø i nært samarbeid med forskere, studenter og andre ansatte.
Arbeidsoppgaver
Planlegging, deltagelse og oppfølging av arbeidsoppgaver tilknyttet klimaregulerte planteforsøk i veksthus og vekstkammere
Arbeid med planteformering og plantedyrking til undervisning og forskningsprosjekter
Delta i biologisk og konvensjonell bekjempelse av skadegjørere
Ansvar for forskjellige typer instrumenter til registrering av ulike planteparametere (bruk, tilsyn, tilrettelegging og oppfølging)
Bistå i undervisning i ulike plantefag, samt praktisk veiledning og oppfølging av studenter
Enkle laboratorieanalyser
Deltagelse i biologisk vaktordning i anleggets veksthus (Innebærer arbeid i helger, høytider og på kveldstid hver 5.-6. uke)
Som del av et teknikerteam ved instituttet kan andre arbeidsoppgaver tilkomme i perioder, både ute på friland og inne på laboratorier.
Kompetanse
Kompetanse
Relevant fagutdannelse eller relevant universitets- eller høyskoleutdanning minimum tilsvarende bachelorgrad. Relevant arbeidserfaring/realkompetanse kan erstatte utdanningskravet
God kjennskap til plantedyrking i veksthus
Autorisasjonsbevis i plantevern, eller inneha dette innen et år etter tiltredelse i stillingen
Gode norskkunnskaper eller annet skandinavisk språk, samt engelsk, både skriftlig og muntlig
Følgende erfaringer og kunnskaper vektlegges:
Erfaring med dyrking av ulike planteslag i regulert klima
Teknisk forståelse, både med tanke på instrumentering og vekstfasilitetene vi disponerer
Erfaring med forsøksoppsett og registrering av ulike relevante planteparametere
Kjennskap til laboratoriearbeid
Ønskelig med sertifikat klasse B
Personlige egenskaper /egnethet:
Evne til å jobbe målrettet og selvstendig, samt være pålitelig og nøyaktig
Fleksibel og løsningsorientert
Effektiv og høy arbeidskapasitet er i perioder nødvendig
Gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper i et internasjonalt miljø
Personlig egnethet vektlegges høyt.
Det må påberegnes arbeidstopper utenom ordinær arbeidstid i perioder.
Lønns- og tilsettingsvilkår og nærmere opplysninger
Stillingen plasseres i stillingskode 1275 Ingeniør, (ltr.42-60) (NOK 448 900-584 500) eller 1085 Avdelingsingeniør, (ltr. 48-65) (NOK 487 800-635 400) avhengig av kvalifikasjoner.