LEDIG STILLING PÅ UNIVERSITETET I STAVANGER

Studentombud

Søknadsfrist: 11.10.2024

UiS hovedlogo positiv RGB

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.800 ansatte. Vi er medlem av European Consortium of Innovative Universities. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet.

Universitetet ligger i den mest attraktive regionen i landet med 300.000 innbyggere. Stavangerregionen har et dynamisk arbeidsmarked og spennende kultur- og fritidsaktiviteter.

I samspill og dialog med våre omgivelser regionalt, nasjonalt og internasjonalt har vi et åpent og innovativt klima for utdanning, forskning, nyskapning, formidling og museumsvirksomhet.

Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.

Vil du være en viktig ressurs for studentene og sikre deres rettigheter og velferd?

Om stillingen

Universitetet i Stavanger søker etter et dedikert studentombud for ansettelse i 50% åremålsstilling fra 1. februar 2025. 

I denne rollen vil du jobbe for å skape et trygt og inkluderende studentmiljø, gi råd og veiledning, og bidra til å sikre rettferdighet og god behandling for alle. Hvis du har et ønske om å gjøre en positiv forskjell i studentenes hverdag, er dette stillingen for deg! 

Som studentombud skal du bistå og rådgi studenter, inklusive doktorgradstudenter, i saker knyttet til studiesituasjonen. Du skal påse at sakene får en forsvarlig og korrekt behandling og at studentenes rettigheter blir ivaretatt. 

Universitetets studentombud er en frittstående instans som ikke er underlagt noen instruksjonsmyndighet og som rapporterer direkte til styret gjennom årsrapporten. Organisatorisk er studentombudet plassert i rektors stab med kontorsjef som personalleder. 

Studentombud ansettes på åremål for fire år med mulighet for ansettelse i totalt tre perioder. Dette etter offentlig kunngjøring og ansettelse i samsvar med kvalifikasjonsprinsippet i staten.

Hovedoppgaver

  • bistå og rådgi studenter i saker knyttet til studiesituasjonen
  • påse at studentenes rettigheter ivaretas og at saker får en forsvarlig og korrekt saksbehandling
  • bidra til at saker løses på lavest mulig nivå
  • aktivt informere om ombudets rolle og gi opplæring til studenttillitsvalgte om studentenes rettigheter og plikter
  • ta opp saker på eget initiativ for universitetsstyret eller andre organ med beslutningsmyndighet
  • utarbeide årsrapport til universitetsstyret og rapportere forløpende til rektor om alvorlige saker

Kvalifikasjoner

Du må ha:

  • høyere utdanning, fortrinnsvis på mastergradsnivå og i rettsvitenskap/juridisk embetseksamen
  • god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk

Videre er det en fordel om du:

  • har erfaring fra universitets- og høgskolesektoren
  • har integritet, god rolleforståelse og evne til å opptre uavhengig
  • er serviceinnstilt, fleksibel og imøtekommende
  • har gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
  • er selvstendig, effektiv og strukturert
  • er proaktiv, resultatorientert og tar ansvar for gjennomføring av gode arbeidsprosesser

Vi tilbyr

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag
  • et ambisiøst arbeidsfellesskap og et inkluderende arbeidsmiljø
  • lønn etter Statens lønnsregulativ l.pl 90.500, kode 1434, kr 325 000 - 375 000 bto pr år. I særskilte tilfeller kan høyere avlønning og stillingskode vurderes. Fra lønnen trekkes lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.
  • medlemskap i Statens pensjonskasse som sikrer gode pensjons- og forsikringsordninger
  • mer om ansattgoder og fordeler på våre nettsider

Mangfold

Mangfold er en ressurs i arbeids- og læringsmiljøet ved UiS. Når vi har ulike bakgrunner og erfaringer, kan vi se utfordringer fra flere vinkler og finne bedre løsninger.

På UiS er vi opptatt av å vise respekt for hverandres ulikheter, og legger til rette for ansatte med nedsatt funksjonsevne. Vi tar hensyn til dine behov og din situasjon i ulike livsfaser. 

Synes du denne stillingen er interessant, oppfordrer vi deg til å søke, uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du i en periode har vært utenfor arbeidslivet. 

Er det kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, inviterer vi minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. Kjenner du deg igjen i en av disse kategoriene, kan du krysse av i jobbsøkerportalen vår.

Les mer om kravene for å bli vurdert som søker i disse gruppene her.

Søknad

Søk stillingen elektronisk via "Søk stillingen" på denne siden. Her registreres minimum søknadsbrev, relevant utdanning og arbeidserfaring samt språkferdigheter. I søknadsbrevet må du få frem din kompetanse og motivasjon for stillingen.

Relevante vitnemål, attester og eventuelt annen dokumentasjon som du ønsker det skal tas hensyn til ved vurdering av søknaden, lastes opp som vedlegg. Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Dersom vedleggene overskrider 30 MB til sammen, må de komprimeres før opplasting.Søknaden blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger i Jobbnorge ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.

Vi gjør også oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf. offentlighetsloven § 25. Dersom din anmodning ikke blir tatt til følge vil du bli varslet om dette.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i Jobbnorge.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS