LEDIG STILLING PÅ UNIVERSITETET I STAVANGER

Professor i sosialt arbeid

Søknadsfrist: 01.04.2021

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.900 ansatte. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. Vår felles retning skal drives frem av omtanke for bærekraftig omstilling og rettferdig samfunnsutvikling, gjennom nye måter å forvalte naturressursene på og legge til rette for bedre byer og lokalsamfunn. Energi, helse og velferd, læring for livet er våre satsingsområder.

I samspill og dialog med våre omgivelser regionalt, nasjonalt og internasjonalt har vi et åpent og innovativt klima for utdanning, forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid, nyskapning, formidling og museumsvirksomhet. Den faglige virksomheten ved universitetet er organisert i seks fakultet med 13 institutt og to nasjonale forsknings- og kompetansesenter i tillegg til Arkeologisk museum.


Vi er medlem i det europeiske nettverket for innovative universitet - European Consortium of Innovative Universities. Universitetet ligger i den mest attraktive regionen i landet med 300.000 innbyggere. Stavangerregionen har et dynamisk arbeidsmarked og tilbyr en rekke spennende kultur- og fritidsaktiviteter.

Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.


Institutt for sosialfag, som er en del av Det samfunnsvitenskapelige fakultet, tilbyr følgende utdanninger: Barnevern - treårig bachelor, Sosialtarbeid (sosionom) - treårig bachelor, Psykologi - treårig bachelor, Sosialfag - toårig master, European Master in Social Work with Familiesand Children - toårig master, Nordic Master in Social Work and Welfare - toårig master, Juss i barnevernfaglig arbeid - videreutdanning, 30studiepoeng på masternivå.

Instituttet har Forskerskolen SWEL som er en tverrfaglig forskerskole i sosialt arbeid og velferd som er en delav forskerutdannelsen ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet.Instituttet har som mål å bidra med kunnskapsutvikling av høy kvalitet innen sosial- og barnevernsfaglig arbeid, i velferdsforvaltning og ipsykologi. Det er i dag 69 ansatte og 830 studenter tilknyttet instituttet.

Om stillingen

Universitetet i Stavanger har ledig stilling som professor i sosialt arbeid ved Det samfunnsvitenskapelig fakultet, Institutt for sosialfag. Kompetanse innen barnevern, eventuelt sosialpedagogikk, er spesielt relevant. Stillingen er ledig fra sommer/høst 2021.

Fagområde for stillingen er sosialt arbeid, med særlig vekt på barnevern, eventuelt sosialpedagogikk.

Den som ansettes skal hovedsakelig bidra til utvikling av fagmiljøet, undervise og veilede studenter på bachelor-, master- og doktorgradsnivå innenfor sosialt arbeid eller barnevern, forske og formidle forskningsresultater innenfor relevante forskningsområder ved instituttet samt bidra til utvikling av samarbeid med arbeidslivet.

Det forventes at den som ansettes initierer, skaffer ekstern finansiering til, leder og gjennomfører større forsknings- og utviklingsprosjekter. Vedkommende vil også lede an i utvikling og bruk av varierte og digitale læringsmåter i undervisningen, innovasjon og verdiskapning basert på resultater fra forskning og faglig utviklingsarbeid.

Generell stillingsbetenkning for professor ved UiS gir en nærmere beskrivelse av aktuelle arbeidsoppgaver.

Fagmiljø

Stillingen er organisatorisk tilknyttet Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Institutt for sosialfag.Stillingen vil bli tillagt oppgaver knyttet til faglig og vitenskapelig utviklingsarbeid, både i tilknytning til instituttets studieprogrammer og videreutvikling av instituttets forskningsaktivitet innenfor velferdsforskning og/eller barnevernfaglig forskning. Instituttet har som mål å bidra med sosialfaglig kunnskapsutvikling av høy kvalitet, både innenfor velferdsforvaltning, sosial- og barnevernsfaglig arbeid med utsatte barn, unge og deres familier og videreutdanning innenfor instituttets fagområder.

Ved nye stillinger blir det lagt vekt på at gruppen vitenskapelige ansatte samlet sett skal oppnå en bredest mulig kompetanse. Den enkelte søkers spesialområder vil derfor bli vurdert opp mot den samlede kompetanse ved instituttet. Den som ansettes skal bidra til videreutvikling av utdanningene ved instituttet, inkludert internasjonalisering.

Kvalifikasjoner

Vi søker etter professor med vitenskapelig kompetanse på høyt nivå i samsvar med etablerte standarder for professorkompetanse innenfor fagområdet og universitetets kriterier for ansettelse som professor.

Erfaring fra relevant praksis vil også bli tillagt vekt. Det er viktig med inngående kjennskap til det norske velferdssystemet. Søker må kunne undervise innen sosialt arbeid og/eller barnevern fra tiltredelse.

Du må kunne dokumentere en aktiv og pågående forskning på høyt vitenskapelig nivå og ha potensiale for fremtidig forskning på høyt nivå innenfor fagområdet.

Det forventes at du har en reflektert og bevisst holdning til din undervisnings- og veiledningsvirksomhet. Du må kunne dokumentere kvalitetsutvikling i egen undervisning og veiledning, bred erfaring med veiledning (fortrinnsvis på master- og doktorgradsnivå) og deltakelse i utvikling av utdanningskvalitet i fagfellesskap.

Videre må du kunne dokumentere pedagogisk og didaktisk kompetanse knyttet til høyere utdanning og grunnleggende ferdigheter innenfor planlegging, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning. Dersom du ikke tilfredsstiller kompetansekravet kan det unntaksvis bli aktuelt å tilby ansettelse med krav om å gjennomføre universitetspedagogisk kurs innen en periode på to år fra tiltredelse. Kurset tilbys av universitetet.

Norsk er hovedspråket ved UiS. Arbeids- og undervisningsspråket er norsk og engelsk. Det forventes at du kan undervise og veilede på norsk eller et annet skandinavisk språk ved tiltredelse.

Videre legges det vekt på at du har

  • interesse for, og kompetanse til å videreutvikle utdanning og forskning innenfor velferd- og /eller barnevernsforskning
  • evne til å inspirere kollegaer til forskning og utdanningsfaglig utvikling
  • evne til å involvere og engasjere studentene i undervisning hvor utdanningens mål, innhold og vurderingssituasjoner henger nøye sammen
  • erfaring med og/eller interesse for utvikling og bruk av varierte læringsmåter og digitale redskaper i undervisningen
  • formidlet forskningsresultat i anerkjente norske og internasjonale publiseringskanaler, og at du kan vise til progresjon i forskning og publisering
  • erfaring fra samarbeid med arbeidsliv
  • bidratt til at forskningsbasert kunnskap blir tatt i bruk i samfunnet og at du kan vise til resultater fra nyskaping, innovasjon og kommersialisering av forskning
  • erfaring med relevante internasjonale forskningsnettverk og evne til å bygge og ivareta nettverk - regionalt, nasjonalt og internasjonalt
  • erfaring med nyskaping, innovasjon og kommersialisering av forskning
  • høy arbeidskapasitet, er nysgjerrig og motivert for å bidra til utvikling av faglig og tverrfaglig samarbeid ved universitetet
  • gode samarbeids- og kommunikasjonsevner, og evne til å bidra til et konstruktivt arbeidsmiljø

Vi tilbyr:

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag
  • et ambisiøst arbeidsfelleskap og et inkluderende arbeidsmiljø
  • NyTi - et kollegabasert veiledningsprogram det første året du underviser ved UiS
  • lønn etter Statens lønnsregulativ l.pl 17.510, kode 1013, kr 700.000-860.000 bto pr år. I særskilte tilfeller kan høyere avlønning vurderes. Fra lønnen trekkes lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.
  • medlemskap i Statens pensjonskasse som sikrer gode pensjons- og forsikringsordninger
  • mer om ansattgoder og fordeler på uis.no

Mangfold

Universitetets verdier er å være uavhengig, involverende og skapende. Vi vurderer mangfold som en ressurs i vårt arbeids- og læringsmiljø, og er opptatt av å vise respekt for hverandres ulikheter og bakgrunn. Universiell utforming skal prege våre fysiske og digitale læringsmiljø, og arbeidsplassen vil om nødvendig bli lagt til rette for ansatte med nedsatt funksjonsevne.

Dersom du vurderer stillingen som interessant oppfordrer vi deg til å søke, uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du en periode har vært utenfor arbeidslivet.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingene fås ved henvendelse til:

  • Instituttleder Morten Tønnessen, tlf 5183 4149, e-post morten.tonnessen@uis.no

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til HR-konsulent Annette Falch Lothe, tlf 51 83 13 61, e-post annette.f.lothe@uis.no

Søknaden

Søk stillingen elektronisk via "Søk stillingen" på denne siden. Her registreres minimum søknadsbrev, relevant utdanning og arbeidserfaring samt språkferdigheter. I søknadsbrevet må du få frem din kompetanse og motivasjon for stillingen.

Følgende lastes opp som vedlegg til søknaden:

  • CV med fullstendig oversikt over utdanning og erfaring
  • utdanningsfaglig mappe med en faglig fundert beskrivelse og diskusjon av egen utdanningsfaglig kompetanse samt relevant dokumentasjon som underbygger denne, se universitetets retningslinjer for vurdering av utdanningsfaglig kompetanse
  • fullstendig liste over vitenskapelige arbeider med opplysninger om hvor de er offentliggjort
  • inntil 15 vitenskapelige arbeider som er sentrale i din forskningsproduksjon, inklusiv doktorgradsavhandling
  • vitnemål og attester samt dokumentasjon på annen aktivitet som vurderes relevant

Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Dersom vedleggene overskrider 30 MB til sammen må de komprimeres før opplasting.

Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger i Jobbnorge ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kompetansekravene som er beskrevet over.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25. Dersom din anmodning ikke blir tatt til følge vil du bli varslet om dette.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i Jobbnorge.

Generell informasjon

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester.

Universitetets retningslinjer for ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger pkt 2 og 3.1 gir nærmere omtale av kriterier for ansettelse som professor.

Din kompetanse for stillingen, ut fra dokumentasjon registrert i Jobbnorge, vil bli vurdert av en sakkyndig komite. Du vil få komiteens uttalelse tilsendt så snart denne foreligger.

Dersom du ifølge søknaden ikke tilfredsstiller sentrale deler av kompetansekravene kan du få denne avslått før komitevurdering.

På bakgrunn av sakkyndig komités uttalelse vil aktuelle søkere bli invitert til intervju og prøveforelesning. Det vil også bli innhentet referanser for aktuelle kandidater. Mer om ansettelsesprosessen på våre nettsider.

Det er en forutsetning at du bosetter deg slik at du kan være tilstede ved, og tilgjengelig for, fagmiljøet på arbeidsplassen i ordinær arbeidstid.

Stillingen er kunngjort på både norsk og engelsk. Ved meningsforskjell mellom tekstene skal den norske teksten legges til grunn.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS