Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Stipendiat innen klinisk elektrofysiologi

Søknadsfrist: 16.04.2020

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for klinisk medisin har sin primærvirksomhet i krysningspunktet mellom universitets- og sykehussektoren, og samarbeider tett med universitetssykehusene i Oslo (OUS) og Akershus (Ahus). Instituttet er ledende innen klinisk medisin og medisinsk forskning i Norge, og har høy undervisnings- og forskningsaktivitet. Arbeidsfeltet er bredt, og instituttet preges av solid faglig kompetanse, mangfoldighet og kompleksitet. Institutt for klinisk medisin er UiOs største institutt med i underkant av 800 medarbeidere. Instituttet huser to Sentre for fremragende forskning (SFF) og fem K. G. Jebsensentre. Instituttet er underlagt Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Om stillingen

En stilling som stipendiat er ledig ved Norsk senter for forskning på mentale lidelser (NORMENT) ved UiO. NORMENT er et av Norges forskningsråds Sentre for fremragende forskning (SFF) og leder en multisenterstudie som involverer psykiatriske sykehusavdelinger i Oslo og forskningsgrupper ved UiO. Hensikten med studien er å få ny kunnskap om hvordan biologiske, genetiske, psykologiske og miljømessige faktorer bidrar til utvikling av alvorlige psykiske lidelser. SFF NORMENTs infrastruktur muliggjør klinisk evaluering, nevropsykologisk testing, hjerneavbildning og lagring av biologisk informasjon fra et stort utvalg. For det aktuelle prosjektet har vi samlet genetiske data og resultater fra hjerneavbildning og EEGundersøkelser fra deltakere med schizofreni og bipolar lidelse. I tillegg har vi et nært samarbeid med store internasjonale konsortier, slik som Psychiatric Genomics Consortium (PGC) og ENIGMA-konsortiet, og i det aktuelle prosjektet bruker vi multivariat analyse av deres og andre store datasett. For mer informasjon vennligst se https://www.med.uio.no/norment/

Doktorgradsstilling er finansiert av UiO:Livsvitenskap Konvergensmiljø (https://www.uio.no/english/research/strategic-research-areas/lifescience/research/convergence-environments/4ment/). Kandidaten vil bli integrert i et tverrfaglig team som inkluderer medisin, elektrofysiologi, nevrovitenskap, genetikk, psykologi og filosofi.

Mer om stillingen

Stillingens fokus er å fremme metoder for persontilpasset klinisk nevrovitenskap ved å integrere genetikk, klinisk informasjon og EEG-baserte elektrofysiologiske data. Stillingen er tilknyttet NORMENT og kandidaten vil samarbeide med forskningsgrupper innen elektrofysiologi, hjerneavbildning og stordata-analyse. Stillingen er 4-årig og inkluderer 25% obligatorisk arbeid for UiO:Livsvitenskap. I tillegg til store utvalg med hjerneavbildning- og genetikkdata fra populasjonsbaserte studier (f.eks. UK Biobank), har vår gruppe samlet klinisk informasjon, genetiske data og resultater fra hjerneavbildning og EEG-undersøkelser fra et stort antall deltakere med psykiske lidelser og friske kontroller.

Kandidaten forventes å integrere kliniske data, genetikk, EEG og hjerneavbildning for å gi ny kunnskap om mekanismene som ligger til grunn for psykiske lidelser. Kandidaten vil samarbeide nært med andre stipendiater og postdoktorer fra fagområder som nevrovitenskap, psykologi, molekylærbiologi og matematikk. Kandidaten forventes også å rekruttere og kliniske evaluere studiedeltakere med psykiske lidelser for klinisk gruppe.

Opptak til doktorgradsprogram er et vilkår for tiltredelse som stipendiat. Det er en forutsetning at kandidaten kan gjennomføre prosjektet i løpet av stipendiatperioden. Formålet for utdanningsstillingen er at kandidaten skal oppnå en doktorgrad/PhD i løpet av stipendiatperioden.

Kvalifikasjonskrav og personlige egenskaper

  • Søkere må ha autorisasjon for arbeid som lege eller psykolog i Norge
  • Erfaring fra klinisk psykiatri, elektrofysiologi eller hjerneavbildning vil være en fordel
  • Erfaring fra statistikk og programmering vil være en fordel
  • God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk og flytende norsk (eller et annet skandinavisk språk)

Ved vurdering av søknader vil det bli lagt vekt på kandidatens faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre både forskerutdanningen og forskningsprosjektet.

Opptakskrav for opptak til ph.d-programmet:

  • Gjennomsnittskarakteren på bachelor skal ikke være dårligere enn C
  • Emner på masternivå skal ha en gjennomsnittskarakter ikke dårligere enn B
  • Masteroppgaven skal ha karakteren B eller bedre

Vi tilbyr

  • Lønn etter utdanningsnivå og kompetanse i SKO 1017 med årslønn fra kr NOK 479 600 - 504 700 (ltr 54-57)
  • Et ambisiøst og spennende forskningsmiljø med en sterk tverrfaglig profil og gode muligheter for faglig utvikling
  • Attraktive velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (inkluderende motivasjon, klinisk erfaring, eventuelt vitenskapelig arbeid og forskningsinteresse)
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid, samt eventuelle publikasjoner)
  • Navn og kontaktinformasjon for 3 referanser (navn, tilknytting til søker, e-postadresse og telefonnummer)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Ved vurdering av søknadene vil det bli lagt særlig vekt på akademiske kvalifikasjoner, kandidatens motivasjon og personlig egnethet. Det vil bli arrangert intervjuer med aktuelle kandidater.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Professor Ole A. Andreassen, ole.andreassen@medisin.uio.no
  • Førsteamanuensis Unn. K. Haukvik, u.k.h.haukvik@medisin.uio.no
  • Postdoktor Torbjørn Elvsåshagen, torbjorn.elvsashagen@medisin.uio.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS