Ledig stilling på Universitetet i Oslo
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Vitenskapsombud - Enhet for internrevisjon
Søknadsfrist: 12.09.2024
Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.
Enhet for internrevisjon har ansvaret for den operasjonelle revisjonen ved UiO og arbeider etter de internasjonale standardene fra The Institute of Internal Auditors (IIA). Vårt formål er å fremme og beskytte UiOs verdier gjennom å gi risikobaserte og objektive bekreftelser, råd og innsikt.
Vitenskapsombud ved UiO
Om stillingen
Universitetet i Oslo (UiO) søker etter et nytt vitenskapsombud. Vitenskapsombudet er en viktig del av UiOs satsing på forskningsetikk. I UiOs Strategi 2030 er forskningsetikk og forskningsintegritet pekt ut som et satsingsområde og en forutsetning for høy forskningskvalitet. I dagens komplekse forskerhverdag – med økt samarbeid på tvers av fagfelt, land og sektorer og fremveksten av ny teknologi – stilles det stadig nye krav til forskningsetikken. Vitenskapsombudet skal bidra til god forskningsetisk praksis gjennom å tilby råd og veiledning til ansatte ved UiO. Ombudet skal videre bistå til å løse konkrete saker om forskningsetiske spørsmål så tidlig som mulig og på lavest mulig nivå i institusjonen.
Vitenskapsombudet skal være en uavhengig bistandsperson, som skal tilby veiledning og råd til ansatte ved UiO om forskningsetiske spørsmål. Ombudet kan også opptre som uformell megler. I slike tilfeller vil ombudet fungere som en uavhengig tilrettelegger mellom partene som er uenige om et forskningsetisk spørsmål, med formål om at partene kommer frem til en løsning. Ombudet kan her komme med løsningsforslag, men ikke fatte en beslutning.
Stillingen er uavhengig i forhold til den øvrige organisasjonen.
Vitenskapsombudet tilsettes for 3 år av gangen.
Stillingen lyses ut med mulighet for ansettelse av enten:
- Ett ombud i 100% stilling
- To ombud i 50% stilling med kompletterende fagbakgrunn. Disse kan deles mellom HumSam- og MedNat-området, eller på andre måter som er formålstjenlig for de aktuelle kandidatene.
Forskningsetisk utvalg er søkerkomité for stillingen og avgir rådgivende innstilling til universitetsstyrets tilsettingsutvalg.
Arbeidsoppgaver
Den som ansettes i stillingen er bundet av vitenskapsombudets mandat og aktuelle søkere oppfordres til å sette seg grundig inn i dette.
I tråd med mandatet inkluderer arbeidsoppgavene til ombudet:
- Gi råd og veilede i forskningsetiske spørsmål.
- Hjelpe med å identifisere forskningsetiske spørsmål og diskutere disse.
- Bistå som ressursperson som ledd i institusjonenes forebyggende tiltak, herunder kurs og opplæring.
- Bistå med å løse konkrete saker så tidlig som mulig og på lavest mulig nivå i institusjonen, herunder fungere som konfliktløser/megler.
- Utarbeide årsrapport
Kvalifikasjonskrav
- Aktiv forsker
- Lang akademisk erfaring
- Det er ønskelig med forskererfaring fra UiO – eksterne kandidater med god kjennskap til UiO gjennom langvarig forskningssamarbeid etc. vil også bli vurdert.
- God innsikt i en bredde av UiOs forskningsfelt.
- God og solid kompetanse og erfaring innen forskningsetikk og forskningsintegritet
- Innsikt i relevante forskningsetiske normer og retningslinjer, herunder UiOs Standard for forskningsintegritet.
- God kunnskap om UiOs fagområder
- God kunnskap om forskningsetikk, samt lover og regler som regulerer forskningen
- Kjennskap til UiOs beslutnings- og organisasjonsstruktur
- God rolleforståelse og kommunikasjonsferdigheter
Vi tilbyr
- Lønn som Vitenskapsombud/seniorrådgiver 1364, fastsettes etter individuell vurdering innfor ett lønnsspenn mellom kr. 900 000 – 1 100 000. For særlig godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.
- Gode velferdsordninger, som trening i arbeidstiden
- God pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse
- Stilling i en IA-virksomhet
Søknaden skal inneholde
- Søknadsbrev
- CV
- Evt. vitnemål, attester, liste med 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)
Søknad (evt. med vedlegg) må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.
Andre opplysninger
Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.
I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.
Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.
Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.
Kontaktinformasjon
Søk på stillingen