Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Rådgiver innen forskningsadministrasjon (langvarig vikariat) - Institutt for offentlig rett

Søknadsfrist: 20.04.2021

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for offentlig rett er en av fem grunnenheter ved Det juridiske fakultet og består av ca. 100 medarbeidere. Instituttet er det største norske fagmiljøet innenfor offentligrettslige fag og folkerett.

Vi søker en initiativrik og engasjert medarbeider til en ledig stilling som rådgiver (SKO 1434) innen forskningsadministrasjon og kommunikasjon ved Institutt for offentlig rett. Stilingen er et vikariat som varer fram til vårt senter for fremragende forskning legges ned i 2023 (tidligst 1.4.2023).

Vi ser etter deg som evner å følge opp løpende oppgaver og samtidig har et overordnet blikk.

Arbeidsoppgaver

Stillingen inneholder et bredt spekter av oppgaver innen forskningsadministrasjon.

Disse tre områdene vil likevel være dominerende:

 • Den som tilsettes vil jobbe tett sammen med våre vitenskapelig ansatte, kontorsjefen og vår prosjektøkonom om oppfølging av eksternfinansierte prosjekter, herunder finansieringssøknader, rapportering, og gjennomføring av prosjektaktiviteter.
 • Ansvar for administrativ koordinering av instituttets omfattende seminar- og konferansevirksomhet.
 • Nettredigering, samt utarbeidelse av nyhetssaker om våre ansattes faglige virksomhet.

Kvalifikasjonskrav

 • Stillingen krever relevant utdanning fra universitet eller høyskole, minimum tilsvarende bachelornivå. Realkompetanse kan erstatte utdanningskravet.
 • Meget god skriftlig og muntlig kommunikasjonsevne på norsk og engelsk
 • Erfaring med forskningsadministrasjon generelt, og søknadsarbeid, prosjektadministrasjon og avvikling av arrangementer spesielt

Ønskelig kompetanse/erfaring:

 • Søkere bør ha minst to års erfaring fra universitets- og høgskolesektoren.
 • Noe erfaring med kommunikasjonsfaglig arbeid er ønskelig.
 • Erfaring med de tekniske løsninger og administrative systemer som brukes av UiO er en fordel.
 • Vi bruker Vortex som verktøy for redigering av nettsider, og det er flott dersom du har bakgrunn som nettredaktør eller har opparbeidet god kjennskap til nettpublisering på annen måte.
 • Om du har kjennskap til fagområdene ved Juridisk fakultet er det gunstig.

Personlige egenskaper

Stillingen er utadrettet, og du vil samarbeide tett med andre ansatte ved instituttet og fakultetet. Det er dessuten utstrakt administrativt samarbeid på tvers av enhetene ved Juridiske fakultet. Vi vil derfor tillegge gode samarbeids- og kommunikasjonsevner vesentlig vekt.

Samtidig har vi behov for en systematisk og selvgående medarbeider med høy gjennomføringsevne slik at frister og mål overholdes.

Aktiviteten ved instituttet går i bølger, og i enkelte perioder vil det være hektisk. Du bør derfor ha evne til å håndtere mange oppgaver samtidig. Stor arbeidskapasitet vil være en fordel.

Vi tilbyr

 • et hyggelig og faglig utfordrende arbeidsmiljø
 • lønn som rådgiver (stillingskode 1434) fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 535 200 og kr 597 000,- per år, avhengig av kompetanse
 • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
 • trening i arbeidstiden
 • god pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Søknaden skal inneholde

 • søknadsbrev
 • CV
 • Evt. vitnemål, attester, liste med 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Søknadsfrist er 20. april 2021.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

Tiltredelse snarest mulig og senest 1. august.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS