Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Postdoktor innen juridisk skrivedidaktikk, tekstvitenskap og klarspråk

Søknadsfrist: 06.03.2020

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenterog 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Universitetet i Bergen er ein anerkjend utdannings- og forskingsinstitusjon, organisert i sju fakultet og omlag 54 institutt og faglege senter. Campus ligg i sentrale delar av Bergen med universitetsområde på Nygårdshøyden, Haukeland, Marineholmen, Møllendalsveien og Årstad.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Om stillingen

Det juridisk fakultetet i Oslo i samarbeid med Det juridiske fakultetet i Bergen utlyser med dette en postdoktor innen juridisk skrivedidaktikk, tekstvitenskap og klarspråk.

Stillingen vil være tilknyttet prosjektet Klarspråk i juridisk forskning og undervisning. Stillingen bygger på en avtale mellom Det juridiske fakultetet ved Universitetet i Bergen og klarspråkprosjektet ved Det juridiske fakultetet ved Universitetet i Oslo om satsingen på klarspråk i juridisk forskning og undervisning.

Universitetet i Bergen vil være arbeidssted og arbeidsgiver, men stillingen er en del av klarspråkprosjektet ved Universitetet i Oslo.

Undervisningsplikten forutsettes gjennomført både ved Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen.

Klarspråk i juridisk forskning og undervisning er finansiert gjennom en bevilgning fra Kommunal og moderniseringsdepartementet. Prosjektperioden løper fra 2016-2026. For mer informasjon se https://www.jus.uio.no/forskning/prosjekter/klarsprak/.

Postdoktoren er tenkt å forske på juridisk skrivedidaktikk, juridisk tekstkvalitet, sjangerteori for juridiske tekster og andre argumentasjonsteoretiske og metodologiske temaer som er relevant for å styrke kunnskapsgrunnlaget for klarspråksatsingen. Arbeidet er tenkt å bidra til å utvikle en skrivedidaktikk for juridiske fag. Stillingen vil også fungere som et bindeledd mellom klarspråksatsingene ved UiB/JF og UiO/JF.

Til stillingen ligger det ansvar for skriveundervisning for jusstudenter.

Mer om stillingen

Tilsettingen gjelder for en periode på 4 år med 25 % pliktarbeid. Pliktarbeidet vil bestå av undervisning i tekstkvalitet og skriving overfor jusstudenter. Det forutsettes at kandidater som tilsettes for en fireårsperiode skaffer seg pedagogisk basiskompetanse i løpet av tilsettingsperioden innenfor pliktdelen på 25 %.

Ansettelse i stilling som postdoktor har som formål å kvalifisere forskere for arbeid i vitenskapelige toppstillinger.

Kvalifikasjonskrav

  • Til stillingene kreves norsk fem-årig mastergrad og doktorgrad innen rettsvitenskap, samfunnsvitenskap eller humaniora. Søkere som ikke har mastergrad eller doktorgrad i rettsvitenskap må dokumentere god kjennskap til rettsvitenskap, juridisk metode og juridiske tekster.
  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk er et krav.
  • Kandidaten bør ha erfaring med skriveundervisning og helst for jusstudenter.
  • Søkere må ha disputert før søknadsfristens utløp.

Personlige egenskaper

  • Postdoktoren skal fungere som et faglig bindeledd mellom Det juridiske fakultetet i Bergen og Det juridiske fakultetet i Oslo.
  • Det vil legges vekt på søkerens evne til å samarbeide og til å knytte og holde kontakter.

Vi tilbyr

  • Lønn etter lønsstrinn 72 (kode 1352/lønsramme 24) i lønnsregulativet til staten ved tilsetting. Dette utgir en årslønn på kr. 667 200 brutto. For særlig kvalifiserte søkere kan det bli aktuelt å vurdere høyere lønn.
  • Medlemskap i Statens pensjonskasse
  • Stilling i en inkluderende arbeidslivsvirksomhet
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søkeren må legge fram en prosjektbeskrivelse på 5-10 sider hvor det skal redegjøres for forskningstemaet, dets betydning og relevans for norsk rettsvitenskap, valg av teori og vitenskapelig metode og for hvorledes arbeidet planlegges gjennomført
  • Søkeren skal utarbeide et notat på totalt maksimum 6 sider (se også over, under kvalifikasjonskrav) som redegjør for søkerens pedagogiske syn samt eventuelle planer for undervisningsformer.
  • Fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid kopier av vitnemål og attester
  • Publikasjonsliste
  • Antall faglige arbeider som det skal tas hensyn til ved bedømmelsen

Det forutsettes at søkeren vil kunne gjennomføre prosjektet i løpet av tilsettingstiden.

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem Jobbnorge.

Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det skal som hovedregel benyttes intervju i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i postdoktorstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

Den som ansettes, må rette seg etter de retningslinjene som til en hver tid gjelder for stillingen.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Professor Magne Strandberg, epost: Magne.Strandberg@uib.no, Telefon+47 55 58 97 85

Førsteamanuensis Jon Christian Nordrum, prosjektleder for Klarspråk i juridisk forskning og undervisning. E-post: j.c.nordrum@jus.uio.no, telefon +47 97089580

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS