Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Postdoktor innen galenisk farmasi

Søknadsfrist: 02.06.2025

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 26 500 studenter og 7 200 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Farmasøytisk institutt har 130 ansatte. Vi har et aktivt forsknings- og innovasjonsmiljø basert på fri forskning om legemidler. Instituttet har ansvaret for det populære masterstudiet i farmasi og har til enhver tid 350 dyktige og engasjerte studenter. Legemiddelrelatert forskning og undervisning er grunnlaget for all aktivitet ved instituttet. Virksomheten bygger på en naturvitenskapelig plattform hvor samspillet mellom naturvitenskapelige basalfag, legemiddelteknologi og helse- og samfunnsfaglige elementer gir grunnlaget for teknologisk basert verdiskaping og for farmasøyters rolle som helsepersonell.

I det planlagte Livsvitenskapsbygget ved Universitetet i Oslo vil tett samarbeid med andre forskningsinstitusjoner, helseforetak, kommuner og næringsliv bidra til å styrke kvalitet og relevans i forskningen og utdanning av fremtidens kunnskapsmedarbeidere. Bygget blir kjernen i Norges første innovasjonsdistrikt – Oslo Science City. Farmasøytisk institutt flytter inn i Livsvitenskapsbygget i 2026.

Om stilllingen

Stilling som postdoktor innen galenisk farmasi ledig ved Farmasøytisk Institutt.

Tiltredelse innen 01.10.2025.

Ansettelsen gjelder for en periode på 4 år med 25 prosent annet karrierefremmende arbeid. Annet karrierefremmende arbeid vil kunne bestå av undervisning, veiledning og/eller forskningsassistanse. Dette vil avhenge av kvalifikasjonene til kandidaten og behovet ved instituttet.

Ingen kan ansettes i mer enn én åremålsperiode ved Universitetet i Oslo.

Det forutsettes at kandidater som ansettes for en fireårsperiode skaffer seg pedagogisk basiskompetanse i løpet av ansettelsesperioden innenfor pliktdelen på 25 %.

Prosjektbeskrivelse/ utviklingsplan

Stillingen er tilknyttet forskningsgruppen PharmaceuticalTechnology@UiO tidligere «Site specific drug delivery» (SiteDel gruppen) ved Farmasøytisk institutt.

Forskningsprosjektet går inn under prosjektet «Utvikling av nye formuleringer for å bedre oral helse» hvor vi blant annet jobber med å lage nye formuleringer som skal gi bedre munn- og tannhelse.

Målet i dette prosjektet er å utvikle både nanopartikulære systemer og hydrogeler. Forskningsprosjektet vil fokusere på utvikling av stabile nanopartikulære systemer som kan lastes inn i hydrogeler. Formuleringenes mukoadhesive egenskaper og evne til å laste ulike aktive substanser vil bli undersøkt, i tillegg til hvordan formuleringene påvirker levende celler. De reologiske egenskapene til hydrogelene vil også bli undersøkt.

Postdoktoren vil bli en del av et tverrfaglig team.

Ansettelse i stilling som postdoktor har som formål å kvalifisere forskere for arbeid i vitenskapelige toppstillinger. For å sikre en strategisk karriereutvikling, er alle postdoktorer ved MN-fakultetet forpliktet til å innlevere en utviklingsplan ikke senere enn én måned etter oppstart.

Hvilken kompetanse er viktig i denne rollen? 

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultets ambisjon er å være blant Europas ledende miljøer for forskning, utdanning og innovasjon. Kandidater vil bli valgt ut i tråd med denne ambisjonen, og er forventet å ligge i det øvre sjikt med hensyn på akademiske kvalifikasjoner.

Absolutte krav:

  • Det kreves doktorgrad eller grad tilsvarende en norsk doktorgrad (PhD) innenfor områder som er relevant for prosjektet (galenisk farmasi eller tilsvarende). For søkere som ikke har disputert er det en forutsetning at doktorgradsarbeidet er levert til vurdering før søknadsfristens utløp. Det er en forutsetning for tiltredelse i postdoktorstillingen at disputasen er godkjent
  • God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk og norsk (eller et annet skandinavisk språk). Undervisningen foregår på norsk og den som ansettes må derfor beherske norsk eller et av de andre skandinaviske språk.
  • Dokumentert undervisningserfaring

Ønskelige krav:

  • Erfaring med nanopartikulære formuleringer og/eller hydrogeler 
  • Erfaring med fysikalsk-kjemisk karakterisering av nanopartikler samt frisetting av legemidler
  • Erfaring med mukoadhesjon, cellearbeid og/eller reologi 
  • Erfaring med veiledning av masterstudenter

Hva vi ser etter hos deg?

Personlige egenskaper:

  • Faglig dyktig: En dyp forståelse innen sitt forskningsfelt er avgjørende. Dette inkluderer både teoretisk kunnskap og praktiske ferdigheter.
  • Selvstendig: Postdoktorer forventes ofte å kunne arbeide selvstendig, ta initiativ og lede egne forskningsprosjekter.
  • Kreativ: Evnen til å tenke nytt og utvikle innovative løsninger på forskningsspørsmål.
  • Problemløsningsevne: Kapasitet til å analysere komplekse problemer og finne gjennomførbare løsninger.
  • Kommunikasjonsevne: Gode skriftlige og muntlige ferdigheter for å kunne publisere forskningsresultater og presentere dem på konferanser.
  • Samarbeidsevne: Evnen til å jobbe godt i team og samarbeide med andre forskere, både nasjonalt og internasjonalt.
  • Tålmodig og utholdende: Forskning kan være tidkrevende og utfordrende, så tålmodighet og evnen til å holde ut gjennom lange prosesser er viktige.
  • Organiseringsevne: Evnen til å planlegge og organisere arbeid effektivt for å møte tidsfrister og sette prioriteringer.

Vi kan tilby deg

  • Spennende og meningsfylte arbeidsoppgaver i en virksomhet med et viktig samfunnsoppdrag, som bidrar til kunnskapsutvikling, utdanning og opplysning som fremmer en bærekraftig, rettferdig og kunnskapsbasert samfunnsutvikling.
  • Engasjerte kollegaer i et godt arbeidsmiljø.
  • Gode velferdsordninger i tillegg til et familievennlig Oslo med mange muligheter for kultur og utendørs aktiviteter
  • Mulighet for inntil 1,5 time i uken med trening i arbeidstiden.
  • Karriereutviklingsprogram for postdoktorer
  • Medlemskap i Statens Pensjonskasse, som er en av Norges beste pensjonsordninger med gunstige boliglån og gode forsikringsordninger.
  • Lønn i stilling som postdoktor, stillingskode 1352 i lønnsspenn kr fra 575 400 - til 657 300, avhengig av kompetanse og erfaring. Fra lønnen trekkes 2 prosent i lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.

Les mer om fordelene med å jobbe i staten i Arbeidsgiverportalen.

Inkluderende arbeidsliv og mangfold ved UiO

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Vi håper at du søker på stillingen hos oss.

Mer informasjon om likestillingstiltak ved UiO finner du her. 

Hvordan søke på stillingen?

Søknaden skal inneholde:

  • Søknadsbrev.
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid).
  • Kopier av vitnemål, karakterutskrifter
  • Attester.
  • Fullstendig publikasjonsliste og faglige/vitenskapelige arbeider som det skal tas hensyn til ved vurderingen.
  • Dokumentert undervisningserfaring.
  • Navn og kontaktinformasjon på 2-3 referanser (navn, tilknytting til søker, e-postadresse og telefonnummer).

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge, klikk “Søk stillingen”.

Når du søker på stillingen, ber vi deg hente utdanningsresultatene dine fra Vitnemålsportalen.no. Om utdanningsresultatene dine ikke er tilgjengelige via Vitnemålsportalen, ber vi deg laste opp kopier av vitnemålene eller karakterutskriftene dine. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Formelle retningslinjer:

De best kvalifiserte søkerne vil bli innkalt til intervju.

Vennligst se Forskrift til universitets- og høyskoleloven og Retningslinjer for ansettelse i postdoktor- og stipendiatstillinger ved UiO. 

Ved innvilgelse av fullfinansiert utenlandsstipend, vil stillingen kunne bli utvidet med inntil et år (til maksimalt 4 år)

Søkerlister kan bli offentliggjort iht. Offentleglova § 25 andre ledd. Når du søker jobb hos oss vil navnet ditt stå på den offentlige søkerlisten. Det er mulig å be om å bli unntatt denne listen. Du må begrunne hvorfor du ønsker unntak fra offentliggjøring og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det vil du høre fra oss.

UiO har en overtakelsesavtale for alle ansatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

Søk stillingen

Spørsmål om stillingen

For nærmere opplysninger vennligst ta kontakt med:

  • Marianne Hiorth (Professor), +47 228 57905, marianne.hiorth@farmasi.uio.no

For tekniske spørsmål vedrørende rekrutteringssystemet, kontakt:

  • Torunn Standal Guttormsen (Seniorrådgiver), +47 22854272, t.s.guttormsen@mn.uio.no
Powered by Labrador CMS