Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

PhD-stilling innen klinisk ernæring

Søknadsfrist: 16.12.2022

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for medisinske basalfag arbeider for å øke basalmedisinsk kunnskap slik at vi kan forstå normale prosesser, gi innsikt i mekanismer som forårsaker sykdom, og fremme god helse. Instituttet er ansvarlig for basalfagene i profesjonsutdanningen i medisin og for masterutdanningen i klinisk ernæring, og har i overkant av 300 ansatte i vitenskapelige, tekniske og administrative stillinger.

Om stillingen

Ved Avdeling for ernæringsvitenskap er det en ledig PhD-stilling for 3 år f.o.m. 1. juni 2023. Stillingen er knyttet til prosjektet Nutrition througout the Treatment Course (NUTREAT), som har som mål å studere effekten av sømløs ernæringsoppfølging gjennom hele behandlingsløpet for pasienter med hode-halskreft. Stillingen er tilknyttet Seksjon for ernæringsepidemiologi, og er finansiert av Stiftelsen Dam. Vi søker en motivert klinisk ernæringsfysiolog, sykepleier eller lege, som gjerne har erfaring med kreftpasienter.

Mer om stillingen

Kandidaten skal være med å gjennomføre en randomisert klinisk effekt- og implementeringsstudie hvor vi skal inkludere ca. 120 deltagere. Vi skal undersøke effekter og implementering av ernæringsoppfølging gjennom hele behandlingsløpet med bruk av digitalt oppfølgingsverktøy. Pasientene vil følges på sykehus, ved poliklinisk oppfølging og i eget hjem.

Studien er et samarbeid mellom Universitetet i Oslo, Seksjon for hode-hals onkologi, Radiumhospitalet og Øre-, nese-, halsavdelingen, Rikshospitalet, samt Folkehelseinstituttet og Universitetet i Sørøst-Norge.

Kandidaten vil bli ansatt ved Seksjon for ernæringsepidemiologi ved Avdeling for ernæringsvitenskap. Kandidaten vil være del av seksjonens akademiske miljø, sammen med andre stipendiater, postdoktor-forskere og vitenskapelige ansatte. Det vil også være et tett samarbeid med andre prosjekter på Avdeling for ernæringsvitenskap som jobber med å teste effekter av forsterket ernæringsoppfølging for pasienter med kreft.

Arbeidsoppgaver

  • Planlegge og gjennomføre en randomisert klinisk effekt- og implementeringsstudie
  • Invitere, rekruttere, screene og følge opp deltagere
  • Ha tett dialog med behandlende helsepersonell
  • Utføre ernæringskartlegging, inkludert vurdering av underernæring, matinntak og kroppssammensetning
  • Gjennomføre intervjuer med pasienter, helsepersonell og pårørende
  • Analysere kvantitative og kvalitative data, bearbeiding og presentasjon av resultater

Tilsettingen gjelder for en periode på 3 år.

Opptak til doktorgradsprogram er et vilkår for tiltredelse som stipendiat. Det er en forutsetning at kandidaten kan gjennomføre prosjektet i løpet av stipendiatperioden. Formålet for utdanningsstillingen er at kandidaten skal oppnå en doktorgrad/PhD i løpet av stipendiatperioden.

Endelig plan for forskerutdanningen skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse. For mer informasjon, se UiO sin nettside.

Kvalifikasjonskrav

  • Autorisert klinisk ernæringsfysiolog, sykepleier med mastergrad eller lege.
  • Kliniske ernæringsfysiologer og sykepleiere må ha mastergrad (120 studiepoeng) med minimumskarakter B (ECTS karakterskala). Mastergraden må inkludere en oppgave på minimum 30 studiepoeng.
  • God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk og norsk.
  • Klinisk erfaring med kreft og underernæring vektlegges.
  • Erfaring fra kliniske studier vektlegges.
  • Publikasjoner, abstraktpresentasjoner eller manuskripter innen ernæringsforskning vektlegges.
  • Interesse for bruk av digitale verktøy i ernæringsoppfølging vektlegges.

Personlige egenskaper

Ved vurdering av søknadene legger vi vekt på kandidatens faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre både forskerutdanningen og forskningsprosjektet. Vi tar også hensyn til: motivasjon, evne til å jobbe strukturert, kommunikasjonsferdigheter og erfaring med å jobbe selvstendig og i team.

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr. 501 200 til kr. 544 400 avhengig av kompetanse, i stilling som stipenidat (stillingskode 1017)
  • Gode pensjonsordninger i Statens Pensjonskasse
  • Gode velferdsordninger
  • Trening i arbeidstiden

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (motivasjon for stillingen)
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Kopier av vitnemål og eventuelle attester
  • Eventuelt publikasjonsliste
  • Referanseliste (2-3 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det skal som hovedregel benyttes intervju i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

Ingen kan ansettes i mer enn én åremålsperiode i samme stillingskategori ved samme institusjon.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

  • Førsteamanuensis Mari Mohn Paulsen, e-post: m.m.paulsen@medisin.uio.no, tlf: 95772048
  • Professor Lene Frost Andersen, e-post: l.f.andersen@medisin.uio.no, tlf:47365594

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS