Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Overingeniør (app-utvikler) - Natur i Norge (NiN)

Søknadsfrist: 27.02.2020

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Naturhistorisk museum (NHM) består av Botanisk hage og museumsbygningene på Tøyen og samlingsmagasinet på Økern. Forskning, vitenskapelige samlinger og formidling av naturvitenskap er våre hovedoppgaver. Vi er Norges største naturhistoriske museum og har 6,2 millioner naturvitenskapelige objekter. NHM er en del av Universitetet i Oslo. Museet har ca. 150 ansatte, hvorav ca. 60 er ansatt i vitenskapelige stillinger.

Om stillingen

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Ved Naturhistorisk museum (NHM), Universitetet i Oslo, er det ledig en 50% midlertidig stilling for 1 år som overingeniør, tilknyttet prosjektet ‘Natur i Norge’ (NiN). Stillingen er knyttet til museets forskningsgruppe for Geo-økologi (GEco). GEco er en av åtte forskningsgrupper ved museets forskningsseksjon. Seksjonen har ansvar for museets naturvitenskapelige samlinger, for undervisning, veiledning, formidlingsvirksomhet, grunnforskning og anvendt forskning innenfor de fagområdene museet dekker. Kjerneelementet i gruppas forskning er modellering av naturmangfoldmønstre (i videste forstand), på ulike skalaer i rom og tid.

Virksomheten i gruppa spenner fra beskrivelse og kartlegging av naturtyper til analyse av sammenhenger mellom arters utbredelse og miljøfaktorer, populasjonsbiologisk modellering og utvikling av biostatistiske modeller. Gruppa har ansvar for utvikling av ‘Natur i Norge’ (NiN), Artsdatabankens system for typeinndeling og beskrivelse av natur. Til arbeidet med utvikling av praktiske digitale verktøy for NiN-kartlegging, søker vi nå etter en app-utvikler med kunnskap om NiN-systemet.

Arbeidsoppgaver

Den som blir tilsatt i stillingen skal, i samarbeid med det øvrige personalet ved NHM og i Artsdatabanken som arbeider med NiN-prosjektet, utvikle dataapplikasjoner som operasjonaliserer NiN-systemet og støttefunksjoner for praktisk kartlegging. Tre ulike applikasjoner er planlagt; (i) for visualisering av data om arters fordeling langs viktige lokale komplekse miljøgradienter innenfor noen utvalgte natursystem-hovedtyper; (ii) for evaluering av observasjonssteders plassering i økologisk rom på grunnlag av artsobservasjoner i felt; og (iii) for punktkartlegging basert på NiN. Den som tilsettes, skal utvikle disse applikasjonene så langt som mulig innenfor tilsettingsperioden. Applikasjonene skal primært utvikles for mobiltelefon (begge plattformer; både IOS og Android) og nettbrett, men det er ønskelig at de også kan benyttes på PC. Det er forventet at minst én av de tre applikasjonene ferdigstilles i løpet av ansettelsesperioden.

Arbeidet vil bestå i datateknisk utviklingsarbeid som i tillegg til dokumentert kompetanse innen utvikling (programmering og design) av mobilapplikasjoner forutsetter inngående generell økologisk kunnskap og kunnskap om NiN-systemet.

Kvalifikasjonskrav

Vi ønsker oss en person som har følgende kvalifikasjoner:

  • Dokumentert kompetanse innen programmering og design av mobilapplikasjoner, fortrinnsvis fra applikasjoner tilrettelagt for folkeforskning (citizen science)
  • Kjennskap til ‘multi-platform development’ konsepter for app-programmering, f.eks. Flutter, og dokumentert erfaring med app-utvikling for begge plattformer (IOS og Android)
  • Mastergrad i biologi (økologi)
  • God kjennskap til ‘Natur i Norge’ (NiN)
  • God skriftlig og muntlig kommunikasjonsevne

Følgende tilleggskvalifikasjoner vil telle positivt:

  • Kompetanse innenfor databasehåndtering, f,eks. PostGIS
  • Programmeringskompetanse, i Python, SQL etc.
  • Gode samarbeidsevner

Søkere til stillingen må ha naturvitenskapelig bakgrunn (Mastergrad eller tilsvarende) i biologi (økologi). Søkere bør ha stor interesse for tekniske utfordringer, samt evne til å jobbe i et dynamisk forskningsmiljø. Fordi arbeidsoppgavene i sin helhet ligger innenfor NiN-prosjektet og stillingen er et ettårsengasjement, er det en forutsetning at den som tilsettes vil være operativ svært kort tid etter tilsetting. Det forutsetter god kjennskap til NiN og en viss kunnskap om norsk naturvariasjon (vegetasjon, klima, topografi, arealbruk o.l.).

Ved vurdering av søkerne til stillingen vil hovedvekten bli lagt på bredden og dybden i relevant kunnskap og erfaring. Den endelige rangeringen vil bli gjort på grunnlag av en totalvurdering av kvalifikasjoner, personlige egenskaper og egnethet for stillingen. Gode samarbeidsevner, men også evne til selvstendig arbeid, vil bli trukket inn i denne vurderingen.

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju. Søkere som innkalles til intervju vil bli bedt om å demonstrere relevante applikasjoner de har utviklet.

For nærmere opplysninger om NHM og om GEco-gruppa vises det til museets hjemmesider: http://www.nhm.uio.no/

Vi tilbyr

  • lønn som overingeniør (stillingskode 1087) fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 504 700 og kr 563 700, avhengig av kompetanse
  • et hyggelig og stimulerende arbeidsmiljø
  • pensjonsordning i Statens pensjonskasse
  • stilling i en IA-virksomhet
  • gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev (på norsk eller engelsk)
  • CV (utdanning; tidligere stillinger; faglig og pedagogisk virksomhet, mobilapplikasjoner søkeren har utviklet; samt administrativ erfaring)
  • liste med 2 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Rune Halvorsen, Professor og leder av NiN-prosjektet, tlf.: +47 95477287
  • Anders Bryn, Førsteamanuensis, tlf.: +47 93039782

Spørsmål om rekrutteringssystemet kan rettes til HR-rådgiver Thomas Brånå, thomas.brana@nhm.uio.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS