LEDIG STILLING VED OSLOMET

Doktorgradsstipendiat innenfor arbeidsinkludering og arbeidsorganisering

Søknadsfrist: 24.11.2024

OsloMet - storbyuniversitetet er Norges tredje største universitet med nesten 22 000 studenter og over 2500 ansatte. Vi har campus i Oslo sentrum og på Romerike. OsloMet leverer forskning og utdanning med høy relevans for arbeidslivet, velferdsstaten og storbyregionen.

Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA) ved OsloMet - storbyuniversitetet består av Arbeidsforskningsinstituttet (AFI), Velferdsforskningsinstituttet NOVA, By- og regionforskningsinstituttet NIBR og Forbruksforskningsinstituttet SIFO.

Forskning - kunnskap - handling - for et bedre arbeidsliv

Arbeidsforskningsinstituttet AFI ved OsloMet er et ledende samfunnsvitenskapelig forskningsinstitutt med et særlig fokus på arbeidsliv, organisasjonsforskning og tjenesteinnovasjon. Vi har et bredt og kreativt fagmiljø og et mangfold av prosjekter. Vi er et anvendt forskningsinstitutt som leverer resultater med høyt akademisk nivå, samtidig som vi legger stor vekt på at resultatene skal være nyttige og relevante for beslutningstakere.

AFI er tverrfaglig og har forskere med ulik bakgrunn som psykologi, sosiologi, statsvitenskap, og økonomi. Vi oppfordrer deg til å sjekke nettsiden vår for mer informasjon om instituttet og prosjekter som vi er involvert i.

Vi lyser ut en stilling som doktorgradsstipendiat med fokus på arbeidsinkludering og arbeidsorganisering.

Stipendiatene vil være en del av forskergruppen Arbeid, helse og inkludering. Du kan lese mer om oss og noen av prosjektene våre i denne linken.

Vi søker etter doktorgradsstipendiat på fagområdet arbeidsinkludering av utsatte grupper. Sentrale forskningsområder er betydningen av og mulighetene for inkludering og re-inkludering i arbeid, med fokus på temaer som arbeidsorganisering, organisatorisk læring og arbeidsmiljø.

Vi søker etter en person med interesse for hvordan arbeidsplasser og arbeidsoppgaver kan organiseres for å skape inkluderende og helsefremmende arbeidsmiljøer. 

Vi er særlig opptatt av

  • hvordan arbeidsinkludering håndteres på arbeidsplassen
  • hvordan arbeidsinkludering påvirker ansatte og arbeidsmiljøet
  • utvikling av inkluderingskompetanse i samspillet mellom støtteapparat og bedrift/virksomhet

Vi søker etter en engasjert og dyktig kandidat som vil være med å utvikle dette fagfeltet sammen med oss.

Vi ønsker en stipendiat med erfaring og kompetanse i bruk av kvalitative forskningsmetoder, men evne og interesse for kvantitative tilnærminger er også relevant. Vi er på utkikk etter deg som er interessert i forskningstilnærminger basert på tett samarbeid med aktører i feltet for å utvikle praksisrelevant kunnskap. Du vil arbeide sammen med kolleger som forsker på og underviser i inkluderingskompetanse på arbeidsplasser og i støtteapparatet.

Arbeidsoppgaver

  • levere en doktorgradsavhandling
  • bidra til å utvikle fagfeltet som stillingen er innrettet mot
  • publisere forskningsresultater i nasjonale/internasjonale tidsskrifter
  • bidra til populærvitenskapelig formidling av forskningsresultatene
  • samarbeide med forskere på AFI, OsloMet og andre samarbeidspartnere
  • bidra til et faglig fellesskap på arbeidsplassen

Kvalifikasjonskrav

  • mastergrad innen relevante fagområder (120 studiepoeng, karakter B eller bedre)
  • må ha meget gode skriftlige og muntlige ferdigheter i norsk og engelsk

Vi ser etter deg som

  • er selvstendig, pålitelig, nysgjerrig, grundig og har evne til å planlegge og gjennomføre eget arbeid
  • har gode samarbeidsevner
  • har et sterkt ønske om å utvikle egen kompetanse innenfor dette fagfeltet.
  • har interesse for eller kompetanse på relevante tema

Søkerne vil bli vurdert på grunnlag av opplastede dokumenter, relevant erfaring og personlig egnethet for stillingen.

Vi kan tilby

  • spennende og utfordrende oppgaver på Norges tredje største og mest urbane universitet
  • et godt og mangfoldig fag- og arbeidsmiljø med gode muligheter for faglig utvikling
  • låne- og pensjonsbetingelser i Statens pensjonskasse
  • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger

Opptak til doktorgradsprogram senest tre måneder etter tiltredelse til stillingen er et vilkår for stillingen som stipendiat. Ansettelse forutsetter opptak ved et av OsloMets doktorgradsprogrammer. Stillingen er 3-årig, med mulighet for forlengelse på inntil ett år i forbindelse med pliktarbeid. 

Lønn

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, stillingskode 1017, p.t. NOK 532 200 per år. Til fratrekk går 2% til Statens pensjonskasse. 

Søknad

Søknaden må inneholde en begrunnelse for hvorfor du søker stillingen og hva som gjør at du er spesielt godt egnet for å kunne gjennomføre arbeidet med en doktorgradsavhandling.

Søknaden må inneholde en kort skisse av et doktorgradsprosjekt (eget vedlegg) innenfor de ovenfor angitte temaene. Vi ønsker at du skal utarbeide en skisse som beskriver hva du ønsker å studere, hvilken type data du vil bygge på, og hvordan du ønsker å gå fram. Skissen skal inkludere litteraturreferanser og være skrevet på engelsk.

For å få en tydeligere forståelse av hva som kan være særlig relevant tematikk for avhandlingen, anbefaler vi deg å ta en titt på profilene til våre forskere som har arbeidsinkludering som fagområde;

Som søker vil du bli vurdert av et sakkyndig utvalg. 

Innen søknadsfristen må du sammen med søknaden laste opp følgende dokumenter og informasjon:

  • CV, relevante vitnemål, karakterutskrifter og attester
  • liste med 2-3 referansepersoner (med relasjon og kontaktinformasjon)
  • kort beskrivelse av et mulig doktorgradsprosjekt (3-4 sider) med dine forskningsidéer, samt metodiske tilnærminger knyttet til forskningsfeltet beskrevet i utlysningen
  • masteroppgaven og andre relevante skriftlige arbeider, slik som artikler, faglige notater eller lignende
  • publikasjonsliste, dersom relevant

Dokumentene må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Eventuelle oversettelser må være autorisert. Utenlandsk utdanning skal være godkjent på forhånd, og bekreftet kopi av godkjenningsbrev skal vedlegges.

Ufullstendige søknader eller søknader der søker ikke oppfyller kravene til stillingen vil ikke bli vurdert.

Det er viktig for AFI og OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss. Forespørsler om tilretteleggingsmuligheter kan rettes til kontaktpersonene i denne annonsen.

Kontaktinformasjon

For nærmere informasjon om stillingen, kontakt: 

For spørsmål i forbindelse med rekrutteringsportalen eller opplasting av dokumenter, kontakt HR-rådgiver Christina Lindskog, epost licr@oslomet.no

OsloMet er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen med rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R) og medlem i nettverket EURAXESS som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere.

OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i DORA-erklæringen (sfdora.org) (The San Francisco Declaration on Research Assessment).

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Søkere som er i konflikt med dette regelverket vil ikke anses kvalifisert for stillingen.

Besøk OsloMet på LinkedInFacebookInstagram.

Referansenummer: 24/25106

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS