LEDIG STILLING VED NORGES FORSKNINGSRÅD

Seniorrådgiver i Avdeling for fornyelse i offentlig sektor

Søknadsfrist: 31.10.2021

Norges forskningsråd

Norges forskningsråd er myndighetenes sentrale rådgiver i forskningspolitiske spørsmål og fordeler årlig vel ti milliarder kroner til forskning og innovasjon. Forskningsrådet arbeider for økt internasjonalt samarbeid og økt deltakelse i EUs forsknings- og innovasjonsprogram. Forskningsrådet skaper møteplasser og dialog mellom forskere, brukere av forskning og aktører som finansierer forskning.

Vil du spille en nøkkelrolle for den kunnskapsbaserte omstillingen i offentlig sektor?

Som vår nye seniorrådgiver i Avdeling for fornyelse i offentlig sektor vil du bidra til at forskning og innovasjon gir kunnskapsbasert omstilling i offentlig sektor. Du vil få mulighet til å fremme forskning og innovasjon som er viktige for samfunnsutviklingen.

Hva blir arbeidsoppgavene dine?Du vil bli en del av et team som jobber med forskning og innovasjon knyttet til demokrati, styring og fornyelse.

Aktuelle arbeidsoppgaver vil være:

 • å jobbe med investeringsvirksomheten innenfor avdelingens og teamets arbeidsområder, for eksempel arbeid med utlysninger, søknadsbehandling og prosjektoppfølging av forskningsprosjekter
 • gi råd innenfor det faglige og tematiske ansvarsområdet ditt
 • å jobbe med strategisk utvikling innenfor avdelingens ansvarsområde
 • å delta i internasjonalt arbeid når det er aktuelt

Hvem ser vi etter?

I avdelingen vår er det viktig at du kan jobbe strukturert og analytisk.

Du er en engasjert og utviklingsorientert lagspiller med følgende kompetanse:

 • mastergrad innenfor fagområder som er relevant for arbeid med demokrati, styring og forvaltning, for eksempel statsvitenskap, økonomi eller juss, gjerne i kombinasjon med digitalisering
 • minimum fem års relevant yrkeserfaring, gjerne knyttet til offentlig styring og forvaltning
 • god formuleringsevne muntlig og skriftlig på norsk og engelsk

I tillegg er det en fordel om du har erfaring fra forskning, samarbeid med forskningsmiljøer eller offentlig forvaltning.

Hva tilbyr vi deg?

Foruten alt det faglige du får drive med hos oss, har vi også noen flere goder.

 • Du får gode pensjonsbetingelser og muligheten til å søke om gunstig boliglån gjennom medlemskap i Statens pensjonskasse.
 • Forskningsrådet har også egne forsikringsordninger som du vil nyte godt av.
 • Lønn etter avtale som seniorrådgiver
 • Vi har ulike idrettslag der du kan delta på Holmenkollstafetten, ski- og aktivitetsdager, fotballtreninger og andre treningsaktiviteter i bygget vårt på Lysaker.
 • Vi har også en kunstforening og en egen firmahytte på Ål i Hallingdal.

Vi håper du har lyst til å bli vår nye kollega!

Vi koordinerer oppfølging av Forskningsrådets strategi for innovasjon i offentlig sektor og er en viktig pådriver for å utvikle offentlig sektors rolle i Forskningsrådets totale virksomhet, inkludert offentlige aktørers deltakelse i internasjonalt forsknings- og innovasjonsarbeid. Vi har ansvaret for å fremme forskning og innovasjon på områder som er viktige for samfunnsutviklingen.

Vi er en positiv gjeng med et brennende engasjement for offentlig sektor og samfunnsutviklingen og vi ser virkelig fram til å få deg som ny kollega i teamet.

Vi ser inkludering og mangfold som en styrke.

Forskningsrådet er opptatt av mangfold, blant annet med hensyn til kjønn, alder, funksjonsevne, nasjonal og etnisk bakgrunn, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke.

Annen praktisk informasjon før du søkerØnsker du å reservere deg mot å stå på den offentlige søkerlisten, må du begrunne det. Du får beskjed fra oss dersom det ikke er mulig, jf. offentleglova § 25.

Vi gjør en bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater gjennom vår eksterne samarbeidspartner Semac AS. Dette er en del av vår vanlige praksis. Legg ved relevante vitnemål/karakterutskrifter og attester som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Har du spørsmål om stillingen kontakter du avdelingsdirektør Vidar Sørhus på telefon 975 14 789.

Søk på stillingen

Kontakt:

 • Vidar Sørhus (Avdelingsdirektør), +47 975 14 789
Powered by Labrador CMS