Gjennom forskning, utdanning og samfunnsdeltakelse, bidrar Nord universitet til å skape en bærekraftig framtid med utgangspunkt i vår geografiske lokalisering.
I samarbeid med samfunns- og næringsliv i Nordland og Trøndelag, fremmer våre 11.500 studenter og 1.350 ansatte innovative løsninger og kunnskapsbasert praksis, lokalt og internasjonalt.
Nord universitet har fire strategiske satsningsområder: blå og grønn vekst, bærekraftig innovasjon og entreprenørskap, samfunnssikkerhet og helse, velferd og oppvekst.
Fakultet for samfunnsvitenskap (FSV) utdanner samfunnsvitere som imøtekommer samfunnets behov for nytenkende yrkesutøvere innen privat og offentlig sektor. Fakultetet tilbyr p.hd.utdanning i sosiologi. FSV har ca. 2200 studenter og 190 ansatte.
Fakultetets forskningsvirksomhet er organisert i fire faggrupper: Velferd og sosiale relasjoner, Historie, kultur og medier, Ledelse og innovasjon og Miljø, internasjonale relasjoner, nordområder og samfunnssikkerhet (MINS).
Fakultet for samfunnsvitenskap har ansatte på to ulike studiesteder; Bodø og Levanger. Det gis per i dag også undervisning på Stokmarknes og Mo i Rana.
Forskning innen skolefravær i forskningsprosjektet ScanSchoolAbsence
Om stillingen
Nord universitet har ledig midlertidig to-årig 100 % stilling som postdoktor ved Fakultet for Samfunnsvitenskap, studiested Bodø eller Levanger. Postdoktorstillingen er en kvalifiseringsstilling der hovedmålet er å kvalifisere for arbeid i vitenskapelige toppstillinger, samt å styrke fakultetets forskningsarbeid.
Post.doc-stillingen er knyttet til prosjektet School absence in Norwegian primary schools – institutional understandings and responses (ScanSchoolAbsence), finansiert av Norges Forskningsråd for perioden 2021-2026. Den som ansettes forventes å utvikle et forskningsarbeid som reflekterer prosjektets hovedtemaer, og datamateriale vil også være tilgjengelig for bruk i prosjektet.
Fagområdet velferdsforskning med særlig vekt på barn, unge og utenforskap, er et satsningsområde for fakultetet, og post.doktor stillingen vil ha sin tilhørighet i forskningsgruppen Oppvekst og Utenforskap. Den som tilsettes forventes å ta aktivt del i det faglige miljøet ved Nord universitet.
Stillingen er tilknyttet Faggruppen Velferd og Sosiale relasjoner og har kontorsted enten ved campus Bodø eller Levanger. Det er residensplikt i stillingen.
Informasjon om prosjektet ScanSchoolAbsence
Om prosjektet:
Fokuset i prosjektet School Absence er på hvordan saker med langvarig og problematisk elevfravær forstås og håndteres i grunnskolen. Siden det ikke er utformet nasjonale regler og retningslinjer for grunnskolen i hvordan de skal håndtere skolefravær, kan det være stor variasjon i rutiner og forståelsesmåter i ulike skoler og kommuner. Dette vil vi prøve å fange opp. Pandemi-erfaringene fra 2020 og 2021, med nedstenging av skoler og begrenset fysisk tilstedeværelse, kan også ha bidratt til å endre både perspektiver og praksis når det gjelder nærvær og fravær blant elever i skolen. Prosjektets dataproduksjon inkluderer bruk av både spørreskjema, intervjuer og observasjon, og gir dermed grunnlag for både oversiktsbilder og dybdekunnskap. Fullstendig prosjektbeskrivelse for forskningsprosjektet kan fås ved å kontakte prosjektleder Ingrid Fylling, epost: ingrid.fylling@nord.no.
Vi inviterer søkere til å levere en liten prosjektskisse med relevans for forskningsprosjektet. Skissen kan ta utgangspunkt i å gjøre bruk av prosjektets allerede innsamlede datamaterialer, eller skissere et eget empirisk fokus. Teoretisk anlagte prosjekter er også velkomne.
Kvalifikasjonskrav og egenskaper
Doktorgrad innen samfunnsvitenskap eller utdanningsvitenskap. Avhandlingen må være godkjent av komité når det innkalles til intervju.
Den som ansettes må rette seg etter de lover, avtaler og instrukser som til enhver tid gjelder for stillingene. Det tas forbehold om endringer i ansvars- og arbeidsområdet som følge av framtidige organisasjonsendringer ved Nord universitet.
Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Nord universitet oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater med nedsatt funksjonsevne, hull i CV, innvandrerbakgrunn og ellers ulik livserfaring til å søke.
Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli brukt til anonymiserte registreringsformål.
Kontakt
Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:
Fakultetet gjør oppmerksom på at man forbeholder seg retten til ikke å ansette søkere som er vitenskapelig kvalifisert, men som ikke tilfredsstiller andre kriterier som språk, pedagogiske evner, erfaring fra forskning eller personlige egenskaper.
Søknad:
Søknad m/cv, kopi av vitnemål og attester sendes elektronisk innen 30.09.2023.
All dokumentasjon lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden.
Den elektroniske søknaden skal inneholde:
Søknadsbrev med beskrivelse av din motivasjon for å søke stillingen
Fullstendig CV (utdanning, arbeids- og undervisningserfaring og oversikt over eventuelle vitenskapelige publikasjoner)
Kopi av vitnemål både for bachelor, masterutdanning, doktorgrad og relevante attester
Fullstendig kopier av et utvalg på inntil 5 av søkerens mest relevante publikasjoner, og en liste over disse. Doktorgradsavhandling må vedlegges som ett av disse arbeidene
En prosjektskisse utenfor EU/EØS og Storbritannia må legge ved NOKUT-godkjenning av utdanningen
Signert skjema for tillatelse til å innhente vurdering av utenlandsk utdanning (om relevant)
Det er søkers ansvar å sende inn fullstendig dokumentasjon elektronisk innen søknadsfristen.