LEDIG STILLING VED NMBU

Rådgiver / Seniorrådgiver innen forskning

Søknadsfrist: 12.06.2022

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

NMBU har et særlig ansvar for forskning og utdanning som sikrer livsgrunnlaget for fremtidige generasjoner. Bærekraft er forankret i alt vi gjør og vi leverer kunnskap for livet.

NMBU har 1900 ansatte, hvorav om lag 300 stipendiater, 6700 studenter og er organisert i sju fakulteter.


For NMBU er godt arbeidsmiljø preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du har vært utenfor arbeidslivet en periode. Arbeidsplassen vil om nødvendig bli lagt til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no.

Om Fakultet for biovitenskap

Fakultet for biovitenskap (BIOVIT) har som mål å bidra til å forme fremtidens mat- og bioproduksjon gjennom undervisning og forskning innen biologi og bærekraftig produksjon og bruk av planter, husdyr og fisk.


Fakultetet har en årlig omsetning på ca. 250 millioner kroner. Fakultetet er organisert i ni faggrupper: genombiologi, avl og kvantitativ genetikk, drøvtyggerernæring, etologi og husdyrmiljø, ernæring og fysiologi, agroøkologi, genetikk og planteforedling, plantevern og matplanter, plantebiologi og bioteknologi. Fakultetet har syv større og mindre forskningssentre og laboratorier, herunder et Senter for fremragende innovasjon (SFI), Foods of Norway.


Fakultetet har ansvar for bachelor og masterprogrammer i akvakultur, biologi, husdyrvitenskap og plantevitenskap samt engelskspråklige masterprogrammer i Agroecology, Plant Sciences, Feed Manufacturing Technology og Genome Sciences. Fakultetet har ansvar for ph.d.-program i husdyrvitenskap og plantevitenskap. Fakultetet har for tiden ca. 690 bachelor- og masterstudenter og 90 ph.d.-studenter. Fakultetet har ca. 240 ansatte, og har egen fakultetsadministrasjon.

Vil du være med å utvikle fremtidens forskning? Bli med på å laget for å bidra til kunnskap for framtidens bærekraftige matproduksjon

Om stillingen

Ved Fakultet for biovitenskap (BIOVIT) er det ledig en fast stilling som rådgiver/seniorrådgiver innen forskning. Stillingen inngår i et team på fem dyktige forskningsrådgivere, og vil håndtere et bredt spekter av administrative, rådgivende og utviklingsorienterte oppgaver innen forskningsområdet.

Vi søker deg som har solid kompetanse og erfaring fra forskningssektoren og som ønsker å jobbe både operativt og strategisk i et dynamisk og internasjonalt miljø.

Til den rette personen kan vi tilby utfordrende og varierte arbeidsoppgaver med mulighet for å være med å utvikle egen stilling i en ambisiøs og utviklingsorientert organisasjon. Stillingen rapporterer til administrasjonssjef ved fakultetet.

Arbeidsoppgaver

 • analyse og utviklingsoppgaver knyttet til fakultetets satsning innen forskning og innovasjon
 • prosjektoppfølging inkludert rådgivende og administrativ støtte
 • oppgaver knyttet til internasjonalisering og tverrfaglig samarbeid
 • saksforberedende arbeid for fakultetets utvalg
 • oppfølging og kvalitetssikring i forbindelse med vitenskapelige publikasjoner.
 • administrativt utviklingsarbeid innenfor forskningsområdet.

Andre oppgaver innenfor fakultetsadministrasjonens arbeidsområder kan bli tillagt stillingen.

Kompetanse

Kompetansekrav

Vi ser etter en erfaren medarbeider som kan vise til:

 • universitets- eller høyskoleutdanning minimum tilsvarende mastergrad. Deler av utdanningskravet kan fravikes ved dokumentert og lang realkompetanse
 • solid og relevant erfaring fra forskningsområdet. For innplassering som seniorrådgiver kreves det minimum fem års relevant praksis
 • dokumenterte resultater og evne til selvstendig arbeid
 • gode IT-ferdigheter og systemforståelse
 • god skriftlig og muntlig framstillingsevne på norsk og engelsk

Personlige egenskaper

For å lykkes i stillingen bør du være:

 • selvstendig, systematisk og strukturert
 • god til å samarbeide med sterke kommunikasjonsevner
 • initiativrik, løsningsorientert og ha gode gjennomføringsevner
 • glad utfordringer og trives i en organisasjon i stadig endring

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Lønns- og tilsettingsvilkår og nærmere opplysninger

Stillingen innplasseres i stillingskode 1434 rådgiver, (ltr. 58-68), (NOK 524.900 - 626 100 per år) eller stillingskode 1364, seniorrådgiver (ltr. 68-78) (NOK 626.100 – 776.900 per år) avhengig av utdanning og kvalifikasjoner. For spesielt godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

Nærmere opplysninger ved:

 • Instituttleder/Pro-dekan for forskning Gro Steine, tlf. 67 23 26 18/ 934 80 798, e-mail: [email protected] eller
 • Dekan Kari Kolstad, tlf. 67 23 26 04/ 926 52 977, e-mail: [email protected]

Informasjon til søkere

Slik søker du:

Søknad sendes elektronisk via linken ”Søk stillingen” øverst på denne siden.

Søknadsfrist: 12.06.2022.

Legg ved vitnemål og eventuelle attester. Søkere som innkalles til intervju, må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål og attester.

I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjøres det oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS