Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Stipendiat i realfagsdidaktikk

Søknadsfrist: 21.12.2021

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Fysisk institutt har Norges største fysikkfaglige miljø og utfører grunnforskning innen et bredt spekter av fysikken: fra elementærpartikkelfysikk til materialfysikk og energiforskning, og fra romforskning til medisinsk fysikk. En god andel av forskningen vår er tverrfaglig, og utføres i samarbeid med både andre institutter innen realfag ved UiO, og andre nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere.


Forskningen har ofte kort vei til praktiske anvendelser, og formidling er en viktig oppgave. Innen utdanning tilbyr vi mange emner og er involvert i flere studieprogrammer på bachelor- og masternivå. Vi har noen av landets dyktigste forelesere, og et lærings- og studentmiljø vi er stolte av. Instituttet har ca. 200 ansatte i vitenskapelige og teknisk-administrative stillinger, og uteksaminerer hvert år rundt 40 masterstudenter og 15-20 doktorgradskandidater

Stilling som stipendiat er ledig ved Center for Computing in Science Education (CCSE) ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet.

Ansettelsen er for en periode på 3 år, med mulighet for utvidelse til 4 år med undervisningsplikt.

Ingen kan tilsettes i mer enn én stipendiatperiode ved Universitetet i Oslo.

Mer om stillingen

Vi er ledende i å integrere programmering i realfagsundervisning, og nå søker vi etter deg som ønsker å bidra til økt kunnskap om realfaglig programmering i skolen.

Høsten 2020 ble nye læreplaner innført i flere fag i norsk skole. Vi søker derfor en stipendiat som kan bidra til forskning innenfor realfagsdidaktikk rettet mot realfaglig programmering i skolen. Ph.d.-prosjektet/forskningsprosjektet ditt skal bidra til å belyse læreres og studenters kompetanse, motivasjon og læring ved bruk av programmering i realfagene.

Forskningsprosjektet vil være tilknyttet CCSE og KURT (Kompetansesenter for utdanning i realfag og teknologi). CCSE er et senter for fremragende utdanning, hvor programmering, tverrfaglighet og kvalitet i utdanningen står sentralt. KURT er et senter ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet som jobber for kvalitet i realfagsundervisninger i hele utdanningsløpet fra skole til universitet.

Siden 2018 har vi utviklet og arrangert etter- og videreutdanning av lærere i realfaglig programmering (ProFag – Programmering for Fagenes skyld). Ph.d.-prosjektet skal bidra til forskning og utvikling knyttet til ProFag-prosjektet.

Stipendiatens arbeidsoppgaver blir å:

  • delta i den praktiske planleggingen og gjennomføringen av eget forskningsprosjekt
  • gjennomføre en systematisk litteraturoversikt
  • gjennomføre forskning på læreres undervisning av realfaglig programmering i skolen (ungdomsskole eller videregående skole), gjerne kombinert med forskning på elevenes læring

Stipendiaten blir en del av et større tverrfaglig internasjonalt forskningsmiljø ved CCSE. Kandidaten som tilsettes må tilfredsstille kravene om opptak til ph.d.-utdanningen ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, UiO.

Se mer informasjon om doktorgrad og forskerkarriere.

Kvalifikasjonskrav

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultets ambisjon er å være blant Europas ledende miljøer for forskning, utdanning og innovasjon. Kandidater vil bli valgt ut i tråd med denne ambisjonen, og er forventet å ligge i det øvre sjikt med hensyn på akademiske kvalifikasjoner.

For opptak til doktorgradsprogrammene ved Universitetet i Oslo, kreves det at du har minst femårig grunnutdanning (mastergrad eller tilsvarende).

  • Mastergrad eller tilsvarende utdanning innen realfag, realfagsdidaktikk eller annet relevant fagområde.
  • Gjennomsnittskarakteren på bachelor skal ikke være dårligere enn C
  • Snittkarakter på mastergradsemner og mastergraden skal være B eller høyere.
  • Avsluttende grad skal være oppnådd – sensur skal foreligge ved søknadsfristen.
  • God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk, i henhold til krav til kompetanse i engelsk, og norsk eller et annet skandinavisk språk.

Generelle krav til engelsk kunnskaper for søkere fra land utenfor EU/EØS finnes her.

I vurderingen av søkerne vektlegger vi:

  • God kjennskap til norsk skole og utdanning.
  • Relevant erfaring med aktive undervisningsformer, samt bruk av realfaglig programmering i undervisningen.
  • Gode samarbeidsegenskaper og evne til å inngå i faglige fellesskap på tvers av disipliner.
  • God kjennskap til teorier og metoder innenfor det relevante forskningsfeltet.
  • Erfaring med etter- og videreutdanning av lærere.

Vi har hovedvekt på de to første punktene.

Vi tilbyr

  • lønn fra kr 491 200 til kr 534 400 avhengig av kompetanse i stilling som stipendiat (stillingskode 1017)
  • kompetanseutvikling i et godt internasjonalt akademisk miljø
  • medlemskap i Statens Pensjonskasse
  • Gode velferdsordninger i tillegg til et familievennlig Oslo med mange muligheter for kultur og utendørs aktiviteter

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev som beskriver søkerens kvalifikasjoner og motivasjon for stillingen.
  • CV med oversikt over utdanning, ansettelser, undervisningserfaring, administrativ erfaring og andre kvalifiserende aktiviteter, samt publiserte og upubliserte verker.
  • Vitnemål fra mastergrad, samt karakterutskrift for bachelorgrad. Søkere med utdanning fra et utenlandsk universitet må legge ved en veiledning til dette karaktersystemet.
  • Liste med 2–3 referansepersoner (navn, relasjon til kandidaten, e-post og telefonnummer).

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

For tekniske spørsmål om søknadsprosessen; Elin Thoresen, elin.thoresen@mn.uio.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS